Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Potenciális téma
2020. december 10. írta: Dr. Tóth Emese orvosszexológus

Potenciális téma

Mi a helyzet a szex energetikájával?

 shutterstock_140134606.png

Párban vagy egyedül

 

A páros szexben nyújtott teljesítmény megmutatja, hogy mire vagy képes. A legkevésbé sem az a mérvadó, amit egyedül tudsz elérni. Ha párosban nem megy jól, akkor potenciális elégtelenséged van, ami sosem jelent csupán szex problémát, hanem az életed energiája nem elegendő. A szex sokkal érzékenyebb a többi funkciónál és korábban mutatja meg, hogy mi a helyzet veled, ezért érdemes figyelni rá. Ha már jó ideje nincsen párod vagy már régóta nem voltatok együtt a pároddal, akkor olyan eszközzel tesztelhető le az erőnlét, amivel a páros szex pontosan modellezhető. Ha viszont még sosem voltál elég jó állapotban és ha túl kevés alkalommal volt alkalmad párban lenni, akkor az idegi vezérlés helyreállítása és fejlesztése is fontos, hiszen még sosem állt össze benned a teljes kép és még sosem érted el a születési képességeid szerinti erőnlétet. Ha nem tudsz annyit teljesíteni, ami elégedettséghez és edzettséghez juttatna, ez nem betegség. Élhetsz így is, de kevés az erőd és nem vagy kiegyensúlyozott.

Ha ezt nem érted meg időben és emiatt nem tudod az értékeidet kihozni magadból, akkor tragikusan rossz szeretővé válhatsz. Olyanná, aki magával szemben is elégedetlen, félti pozícióját és rémüldözik saját hanyatló teljesítménye miatt. A félelem pedig a jó kapcsolat és az élet élvezetének esküdt ellensége. Ha már most is ebben a helyzetben vagy, akkor ideje megtudnod, hogy hogyan lehetsz képes többre és jobbra.

Kis odafigyeléssel megtapasztalható, hogy a nők és a férfiak szexuális problémái hasonlók, bár a nőknél nem látványos, hogy vannak-e és hogy milyen jellegűek a problémák. Meglepően gyorsan hoz erős eredményeket minden esetben, ha a saját teljesítmény újjáélesztését és edzését, valamint a saját szexualitás szabadabb élvezetét helyezik előtérbe, nőként vagy férfiként.

Még a legbensőbb személyes problémák sem csupán lelki nehézségek. A test leépülése és működészavarai gyakran megelőzik őket, de egy ideig észrevétlenek maradnak, aztán hamarosan kialakul a lelki sérülékenység is. Jó tudni emiatt is, hogy mik azok a jelek, amikből kiderülhet, hogy mi a helyzet a szexualitásod energetikájával és ez hogyan befolyásolja az izgalomba kerülést, az alaptónust és a működéseket, majd a közérzetet.

Az izgalmi elégtelenség jelei nőknél és férfiaknál

- az egész test, ezzel együtt az erogén zónák érzékenysége csökken
- szex közben csökken a felhevülés és a nedvek termelődése
- ritkulnak a spontán nemi reakciók (spontán: azaz izgalomba kerülés izgatás nélkül)
- izgalomba kerülés és a megtartás (merevedés és magömlés) zavarai
- az érintéstől és az aktustól viszolygás és félelem alakul ki, másokkal és önmagukkal szemben is
- halványul a szeretet és az izgalmi élmények intenzitása
- az orgazmus elmarad vagy csökkent intenzitású
- nehéz kezdés, akadozó olytatás, sikertelen befejezés, kellemetlen következmények, mint alvászavarnál és más testi zavarnál
- az aktusok gyakorisága csökken és idejük lerövidül

Stressz indukálta szexuális szindróma (SISS)

 

a/ Akut stressz állapotban - hirtelen energiavesztés

 

- A rendszeres mozgás, mint a legfontosabb, sőt kihagyhatatlan tényező elvesztése.

- A folyadékbevitel csökkenése, mert az idegrendszer nem bírja a szomjazást. Kiszáradáskor csökken a szomjúságérzet és a szervezetben a többi visszajelzés, ami alapján a szabályozás zajlik, ezért az idegrendszeri szabályozás elégtelenné válik és az érzékenység eltompul. Hamarosan jelentkezik a fáradtság, a terhelésre fokozódó fejfájás, és mindez lelkileg is megviselő.

- Az evési problémák, mert gyakoribb és kevesebb étkezés kell, ha nem fizikai munkát végzel és időnként megemelkedik a stressz szinted is. Fizikai munkához viszont főleg ha nyugodtabb, jobb a ritkább, de megfelelően bőséges evés.

- Az alvás és az álmodás csökkenése, mert az álom-élet adja meg a rendszeres megújulást, mivel az energia és az információs rendszerek kijavításra és bővítésre kerülnek, miközben a test pihen. Az alvásfázisokban pedig a test dolgozik intenzíven a helyreállításon, ami elsősorban egyes szabályozó anyagok újratermelődését és a szerkezeti hibák javításait, valamint újabb anyagbeépítést jelent a test egyes részeibe. A tudatosabb álom-élet, az öntudatlan alvás és az ébrenléti élet egymással a megfelelő változékony egyensúlyban van. Ennek alakulásai csakis aktív munka árán történhetnek, folyamatosan zajló, szabályszerű ciklusokban. Energiátlanság esetén ez is zavarokat szenved.

- Az együttlétek csökkenése. A szex elvárt és egyre félelmetesebb kudarc. Figyelni kell egymás állapotát, és csak a félreérthetetlen jelekre reagálni, hogy ne legyen kényszer. Ne várj mindig folytatást és aktust vagy orgazmust. Ez nemcsak kudarc, hanem felépítés és megerősítés is lehet. Felnőtt munka, ami nem jár mindig azonnali vagy megszokásból végzett kielégüléssel.

b/ Krónikus krónikus stressz állapotban - tartós energia deficit

 

Hátterében legtöbbször régebbi és közepes vagy súlyosabb regenerációs zavarok, alul- vagy túlterheltség áll, és olykor felfedezetlen betegségek vagy a gyógyszerek okozzák. A passzív pihenés nem hoz javulást.

 

Életminőség saját jogon

 

Az akut és a krónikus stressz állapotok is testi elégtelenségeket és működészavarokat jelentenek, mégpedig saját jogon és nem mások miatt. Még a párkapcsolatok zavarai is ezeknek a következményei. Ahol az egyik már nem képes élvezni az életet, ott a másik is gyengül, de a legtöbbször mindenki elhanyagolta már magát és nem maradt kapacitás a közös életre. Emiatt egymást húzzák le. Az egyiknél látványos a baj és az elégedetlenség, a  másik főleg rosszul van ettől, de valójában nem is érti, hogy mitől.

Annak a megértése, hogy személyes regenerációra és edzésre van szükség a párkapcsolat és a szex javításához és a továbblépéshez is, már fél siker. A szex élvezete ugyanaz, mint az élet élvezete. Amikor nem élvezed az életed, akkor előbb-utóbb kiderül, hogy a szex sem megy már, vagy fordított sorrendben szerzel róla tudomást, ha volt rá alkalmad. Az energetikai és más elégtelenségek megoldása mindig a tanulás és az edzés. A szexhez és a jó élethez élvezetesen kell edzeni és természetes folyamatokat kell felépíteni. Ez hozza vissza az izzást, a finom hangolást, a dinamikát és újragerjesztheti a korlátlanságra hajlamos szerelmi állapotot.

Ne rettenj meg ettől, csupa élvezetté változtathatod az életed. Ennek érdekében a gyakorlatoknak is élvezetesnek és fejlesztő hatásúnak kell lennie. Kis idő múlva, amint az energiaszinted megnő és a tested, az izmaid kellően megerősödtek, már a gyakorlatok is élvezetessé válnak és a szex minősége is javul, sőt elsőként reagál a jóra.

OrgasmService Do by Dr. Emese Toth - https://www.drtothemese.hu/

Szöveg: Tóth Emese/drtothemese.hu
Foto: oOhyperblaster/Shutterstock

Az itt és máshol megjelent írásaimban közölt információk mindegyike a saját kutatásaimra, munkáimra épülnek és kizárólag a saját véleményemet tükrözik. Szerzői jogvédelem alatt áll valamennyi itteni vagy bárhol máshol, a nevem alatt megjelent tartalom is. Használd nyugodtan, hivatkozva a szerzőre, rám, vagy egyszerűen add meg a forráshivatkozást.

A bejegyzés trackback címe:

https://drtothemese-orvosszexologus.blog.hu/api/trackback/id/tr3616326676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ilali 2020.12.27. 12:35:44

"Semmi sem köti le jobban az embert a szerelemnél.
A szerelmes nem azért lustálkodik, mert lusta. A szerelem homályosan érzi, hogy egyetlen igazi levezetője a munka. Éppen ezért vetélytársának tekinti. Ilyet pedig nem tűr. De a szerelem jótékony lustaság, mint a termékenyítő csendes eső.
A fiatalság azért ostoba, mert lusta. Nevelési rendszerünk rákfenéje, hogy a közepeshez igazodik, mert azok vannak a legtöbben. A fejlődő szellem számára nincs tétlenség. Sohasem tanultam többet, mint azokon a hosszú napokon, amelyek minden megfigyelő szemében üresnek látszottak volna, de én olyankor úgy lestem tapasztalatlan szívemet, mint ahogyan az újgazdag figyeli kézmozdulatait az asztalnál." Raymond Radiguet: A test ördöge
Az idézetek általában sem szerencsések, az intim szférában meg főleg. De bizonyos dolgok ki vannak találva. Ennyi az egész.
(Köszönöm a "szexuális egészség" fogalmát.)
süti beállítások módosítása