Dr. Tóth Emese orvos-szexológus blog oldala

OrgazmusSzolgálat

OrgazmusSzolgálat

A nő szexualitása és az önvizsgálat protokollja

Női szexualitás nem csak a férfihoz kapcsolódásról szól. Az csupán egy újabb lehetőség kezdete a nő saját szuverén életében.

2021. február 03. - Dr. Tóth Emese szexológus orvos

shutterstock_1793070631.jpg

 

Mire jó a nő? Mire jó a nőnek a szex?

A nőknek is kell potenciál az élethez, a kapcsolatokhoz és az élvezetes szexhez, bár erről a lehető legkevesebb szó esik. Megkérdőjeleződött még az is, hogy a nők egyáltalán élveznek-e vagy csak titkolják, hogy nem képesek rá. Egyes nézetek szerint ez nem is lényeges kérdés és a szexuális élet csak a gyermek nemzésre való. Úgy látszik, hogy az "igazságos" megosztásban a nő öröme az, hogy szülhet, a férfi pedig azért leli örömét a szexben, hogy a nő szülhessen. Ezen elképzelések mellé illeszthetők a testiségről való lemondás árán vagy akár a testiség útján lehetséges mélyen spirituális tanítások. Mások viszont éppen ellenkezőleg, azt mutatják be, hogy az egyedül létre kellene törekedni.

Nem szükséges erről mindenkinek kutatásokat végezni és döntést hozni. Sokféle módon lehet jól és helyesen élni, még a nem ideális körülmények között is. Ha azonban jobban körülnézünk, akkor leírhatjuk, amit látunk. Amit megélünk, abban megkereshetjük a számunkra értelmezhető pontokat. Megtehetjük ezt csupán a saját érzéseink és a saját testiségünk tisztábban látása érdekében. Erről szól ez az összefoglaló, a teljesség igénye nélkül.

 

Miből tudhatod, hogy képes vagy nőként élvezni az életed? Miből jöhetsz rá, hogy ebben hol tartasz éppen most?

Kezdjük az elején. A felnőtté érés során a nemi szervek is erős fejlődésnek indulnak és máris megjelennek a méretbeli és formai kifogások. De ezeknél sokkal fontosabbak a működésbeliek! De honnan tudhatnád, hogy mi a megfelelő és mi nem az, akár a méretről, akár a formáról, akár a működésről van szó? Ha ezekről nem találhatók adatok, akkor nincsen mivel összehasonlítani magadat. Már pedig fontos, de mégsem elegendő adat rólad, hogy van-e menzeszed és nemi vágyad vagy hogy szültél-e már, mennyit, és párban élsz vagy egyedül.

A női mércék

A potenciál, mely a nőknél is lényeges adat, jó közelítéssel ítélhető meg, ha megvizsgálod a nemi szerveid állapotát, a szex heti gyakoriságát, külön párban és egyedül, a havi ciklusok eltéréseit és az általános erőnlétedet. Nagyon kevéssé számít viszont, hogy elégedett vagy-e magaddal és a világgal. Ez gyakran teljesen téves következtetésekre vezet, amivel sok nő vezeti félre saját magát. Az elégedettség és a közérzet ugyan úgy a potenciál függvénye. A potenciálról már sokszor írtam, ezért olvasd el az előző írásokat is, ha pontosabban szeretnél róla tájékozódni.

A következő leírás alapján te is megvizsgálhatod magad, nagyon egyszerű módon. Ez abban is a segítségedre lesz, hogy ne engedj az olyan látszatnak, mint a folyton változó hangulatod és a környezeted véleménye. Teszteld magadat nyugalomban és tedd meg izgalom közben is. Ezek együttesen elegendők a felméréshez, de ezt is 3 részre bontjuk: nyugalmi, készenléti és izgalmi potenciálra. Így precízebben építheted fel a saját potenciál-képedet, még pedig első kézből megkapott vizsgálati eredmények alapján. Hiszen minden információ forrása te magad vagy. Ennek érdekében nemi szerveid egyes részeit végig kell vizsgálnod. Melyek ezek a részletek? Nagy ajkak, kis ajkak, csikló, hüvely, méhszáj, alhas egészében. A nemi szervi működéseket is elemezd. Melyek ezek? Tónus vagyis vérbőség, redőzöttség, felületi nedvesség azaz nedvesedés, érzékenység, kiváltható érzések és reflexek, valamint ezek változásai. Nevezzük el ezt az egészet így:

 

A női potenciál funkcionális vizsgálatai

 

A nyugalmi potenciál vizsgálata, amikor az értékek a plusz tartományban várhatók

Ez az első vizsgálandó, ha jól érzed magad és ha van benned erotikus életérzés is. Ha most nem így van, akkor lépj tovább a következő részre. Először nézd meg és tapintsd meg a nemi szerveidet. A látvány szerint a bőröd és a bőr alatti zsírpárnák, melyek a domborodó formákat adják, simák és feszesek, élettől duzzadók. Minden nemi szervi anatómiai részlet tónusban van. A tapintási érzés is ennek megfelelő, meleg, rugalmas és sima selymes vagy bársonyos. A nemi szervek a nagyajkak takarásában lévő és a még belsőbb felszíneken vékony, szőrtelen bőrrel fedettek. Ezek gyakran vagy állandóan nedvesek lehetnek, mint egy nyálkahártya.

A kissé viszkózus és víztiszta nedvesség egy páros mirigy váladéka, praktikusan a hüvely bemeneténél. Váladéka kívülre és belülre, a hüvelybe is eljut. A hirtelen nagy izgalomban sok termelődik, ami nem tud azonnal kiürülni a felszínekre. Két oldalról bedomborodva a két megtelt mirigy szinte elzárja a hüvely bemenetét és feszülő, a környező lágy szövetekben futó idegekben kissé zsibbadó, erős erotikus érzéseket okoz. Nyomásra vagy a pénisz behatolásakor a váladék kifolyik a felszínre és a mechanikai hatást mérsékli, ezzel védve a sérüléstől a felszínt és az erotikus érzéseket is kellemessé és fájdalom mentessé teszi.

A fájdalom mentességhez ez még nem lenne elegendő. Fontos még a behatolás megfelelő szöge, sebessége, valamint a hüvely és az alhas izomgörcs mentessége. Ezekről majd máskor. A hüvelyben található redők a vérbőségtől megduzzadnak. Ez a duzzadtság, a forróság és a nedvesedés együtt  okozza az izgalmas, selymes érzést a pénisznek, valamint a mozgások közbeni változatos érzéseket mindkettőjüknek. A pénisz-hüvely kapcsolat élvezetes fenntartásával a férfi-nő viszony különböző csúcspontjaira juthatnak.

A potens nők izgalmas kapcsolatban élnek és folyamatosan készek rá. Könnyen és reálisan fel tudják idézni a hüvelyükben a pénisz okozta izgalmi érzéseket. Képesek a fantáziával vagy a látvánnyal vagy csupán a testi érzések felidézésével beindítani magukat. Olykor elegendő ehhez egy kis testmozgás is, ami megmozgatja a nemi szerveket, elindítva a fokozódó vérbőséget és a nedvtermelést.

Nem is beszélhetünk ebben az esetben abszolút nyugalmi állapotról és éppen ez az aktív nő jellemzője. Be van kapcsolva a nemisége. Ez mindig fenntart benne egy kis izgalmat a zsigerekben és a lélekben is. Ha ilyennek érzed magadat nyugalomban is, akkor potens nő vagy, akinek bőven vannak tartalékai. A jó szexhez bőséges tartalék szükséges.

 

A nyugalmi potenciál vizsgálata, amikor az értékek a mínusz tartományban várhatók

Ez az első vizsgálandó, ha jól érzed magad, de nincs benned erotikus életérzés vagy ha nem vagy túl jól. Ha száraz vagy, a hüvelyredők elsimultak, túlérzékenyek a mechanikai hatásokra. Ha nehezen idézel fel kellemes erotikus érzéseket a testi fantáziádban, például a hüvelyedben vagy máshol. Ha az érintések inkább idegesítenek és dörzsölnek. Ezek nem jó jelek és nem csoda, ha általában is fáradékony és ingerlékeny is vagy. Nincsen erőd, amivel az erotikus fizikai változásokat táplálhatnád, nem bírod az izgalmakat, az élvezet izgalmát sem. Bármely életkorban látunk ilyet és a láthatóan boldog embereknél is bőven előfordulhat.

A megoldás, azaz a vegetatív jólét megszerzése, mindenkinek a saját, önálló feladata. Hiszen az sem várható el, hogy azért szomjazz, mert éppen senki sincsen a közelben, aki megitatna. Meg tudod itatni magadat és ez sok más szükségleteddel ugyanígy van. De ha a szomjazást választod, és azzal méred a nőiségedet, hogy elég gyorsan ugrál-e valaki körülötted, akkor dühös leszel rá, ha valamiért késik, vagy azt hiszed, hogy nem voltál elég vonzó a számára és elvész ez a hamis önbizalmad. Magadon mindig segítened kell! Ezt sok nőnek meg kell tanítani, mert magától nem megy vagy nem próbálták. Elveszett a megfelelő időpont, amikor még könnyen sikerült volna. Kis kitérő, hogy érthetőbb legyen. Már tizenéves kor előtt - akár jóval hamarabb - beindulna az önálló szexuális élet és a sok éves nemi érési folyamat. Csak zavartalanság és biztonságos élet kell hozzá, semmi más, mert ez leginkább a magányos felfedezések ideje.

Sosem a szex a probléma, hanem a problémássá vált élet kiütközik a szexben is. Nem a szex tiltása felől lehet tehát megoldani gyerekkorban sem, hanem leggyakrabban a szülők életét kell rendbe szedni. A felnőtteknek a gyerek magánéletéhez nem szabadna más köze legyen, mint hogy semmilyen módon nem avatkoznak be annak természetes alakulásaiba. Erre sok ellenpélda van az emberi történelemben és napjainkban, de ezek helytelen és káros példák. Extrém formája a pedofília, ami rosszabb, mint a teljes tiltás. Az egyéni szabadság és fejlődés totális roncsolásának számít. Ugyanide sorolhatók a törvényessé tett “hagyományőrző” házasságkötések gyerekekkel, és helytelen persze a felnőtt korúak egymáshoz kényszerítése is.

 

A készenléti potenciál vizsgálata

Ez a második vizsgálandó. Ehhez érd tetten magadat, amikor kisebb izgalom kezdődik benned spontán módon. Nem gondoltál a szexre, mégis előbukkan. Ilyenkor még fokozottabban érzed, hogy nő vagy és kívánatos számodra a szerelem. Álmodozni kezdesz róla és egyre alkalmasabb állapotba hozod magad. Ez a jó állapot előbb-utóbb kielégülést kíván, mert a szervezet felkészült és a kellemesen felgyülemlett feszültséget le kell tudni vezetni.

A serdülő korban és még egy egyénileg változó ideig van ennek az állapotnak a maximuma és a legnagyobb gyakorisága. Ezzel fejlesztgeti magát a női szervezet a fejlődés következő érési fázisaira. Az izgalom a fejlődés korai stádiumban akár pár másodpercen belül a tetőfokára képes hágni. Nem túloztam az időtartammal, amely alatt ezt eléri a szervezet. Ennek az akadálytalan szexuális életnek a lendülete képes elvinni a megfelelő jövőbe. Emlékezz vissza, hogy neked volt-e ilyen aktív, serdülő időszakod! Ha nem volt, akkor is lehet majd jó szexuális életet élni, de a 18+ életkorokban és később a szexet már tudatosan kell továbbtanulni és szükséges hozzá az önkéntelenül működő kezdeti időszak is. Ezen lehet persze utólag is segíteni.

 

A terhelési / izgalmi potenciál vizsgálata

Íme, elértünk a harmadik vizsgálandóhoz. Ennek teszteléséhez csinálj erős izgalmat magadnak bármilyen általad kedvelt módon és figyeld meg, hogyan és milyen messzire sikerül eljuttatnod magad! A női potenciál terhelési vizsgálatainak folytatásaként vegyük át külön-külön az egyes anatómiai régiókat.

Vagina izgalom - duzzadást és kéjes izgalmat érzel, mert a teljes kismedence megtelik vérrel és a bőralatti szövetek megduzzadnak, kifeszülnek. Az orgazmuskor a teljes vagina összehúzódásokat avagy erős rándulásokat végez. Hasonlít ahhoz, mintha ott dobogni kezdene egy másik szív és még fel-le ugrál is.

Hüvely izgalom - a hüvelybemenet két oldalán megduzzad a bőr alatti mirigy, akár fájdalmasan feszülhet és szűkíti a hüvelybemenetet. Masszírozásra, de esetleg csak a cirógatásra is hamarosan tiszta, síkosító váladék kerül ki belőle a felszínre, mert az aktívan reagáló hüvelyi és a medence izmok munkája révén is elindulhat a kibocsátás. A hüvely falának eleinte egyes pontjai majd az egész terület válhat egységes erogén zónává. Ezt finom ingerlésekkel lehet felépíteni a legjobban, a vágyakat megvárakoztatva, ezzel felkorbácsolva. Emiatt a szervezet felmelegszik, érzékenysége növekszik és a kisebb ingerek is maximális hatást képesek kiváltani. A hüvelyfal duzzadt, ami majd jól illeszkedik a péniszhez. A hasfal izmai és a hüvely körüli izmok és szalagok megfeszülnek, de a medenceizmok egy része ellazul. Ez az izgalmakat tovább fokozó hüvelyszűkülettel jár, de ez nem akaratlagosan jön létre. Extrém formája a félelemhez kapcsolódó, akaratlagosan ellazíthatatlan hüvelygörcs.

Csikló izgalom - a péniszhez hasonlóan megnagyobbodik (több-kevesebb mm-rel) és megkeményedik. Az erősen merev csikló könnyen jut el az orgazmusig, technikailag akár érintés nélkül is vagy a combok összeszorításával. Orgazmuskor a csikló lüktető rándulásokat végez és egy ideig túlérzékennyé válhat, ezért a további ingerlést kellemetlenül vagy elviselhetetlenül erősnek érzik.

Méh izgalom - a teljes méh mozgásokat végez, keményedik-elernyed, tartószalagjai kellemesen megfeszülnek és csípőmozgásokat is stimulálnak. Olykor enyhébb alhasi fájdalmak is jelentkezhetnek. Ez a havi ciklusok egyes szakaszaival is kapcsolatos lehet és akár be is indíthatja a közelgő menzeszt. Az orgazmus a méhet is eléri és erősebb, lüktető jellegű méhizom-összehúzódásokat vált ki. Ez a terhes nőknél még könnyebben kiváltható és még pontosabban érezhető, de lassabb és tartósabb, nem lüktető.

 

Terhelhetetlenség tehetetlenséggel

Mi a helyzet, ha nem képes a szervezet a terheléskor felpörögni? Mi történik ilyenkor, ha mégis folytatod a szexet, amikor nem élvezetes?

A fentebb felsorolt kedvező változások teljes hiányában vagy elégtelenségeiben ismert a hüvelyi levegő beszippantás, az alhasi belső szalagok meghúzódásai okozta fájdalmak, a kellemetlen vagy fájdalmas szárazság és az érzékenység hullámzó változásai - izgalmas - unalmas - izgalmas - fárasztó. Kéj helyett vagy azt felváltva a zsibbadások, a lábremegés, a menstruációs fájdalmakhoz hasonlító görcsök, a túlérzékenység mutatkoznak. Az orgazmus elérése nehézkes erőlködéssel jön össze vagy épp lehetetlen. A csikló ilyenkor érzéketlen, reakcióképtelen, puha. Sokáig kell ingerelni és akkor sem lesz erotikusan érzékeny, majd hirtelen túlérzékennyé, fájdalmassá válik. Ki is dörzsölődhet és ez aztán kellemetlen vizelési panaszokat okozhat. - A vibrátoros nők egy része is tapasztalja ezt erős ingerlés után. Ráadásul a vibrációs hatás gyorsan csökkenti az érzékenységet, zsibbadást okoz és érösszehúzódást, ami az izgalmi vérbőség ellen hat. - Ha mégis jönne valamiféle orgazmus, az ebben az állapotban nem kielégítő. Csak olyan, mint a férfiak korai magömlése: meglepő, de gyenge és rossz utóhatású.

Az üres hüvellyel, izgalom mentesen betanult és gyakorolt intimtornák a hiányosságaik miatt nem eléggé potencia és érzékenység növelő hatásúak, és ezért például nem érdemes szex közben sem erőltetni őket, mert oda lesz a zavartalan vérbőség képződés, ráadásul azt húzod össze akaratlagosan, ami izgalomban magától ellazulna és az lazul el benned, ami valódi izgalomban magától összehúzódott volna. Az erőlködésből amúgy sem lesz élvezet csak kifáradás, hiszen megelőzöd a szervezetedet valami mással, mint amit ő tenne. Megerőszakolod és feleslegesen túldolgoztatod magad.

 

Mi a teendő ha kiderült?

A kedvező jelek lanyha megléte vagy hiánya már funkcionális elégtelenségekre utal, ami orgazmus zavarokat, alulteljesítő női működéseket, cikluszavarokat, sőt cisztákat, miómákat okozhat. Helyreállító edzés nélkül az impotens nő nem tud képességei szerint élni és élvezni az életét. Azt hiszi viszont, hogy függ a férfi ügyességétől, azért nem megy neki.

A szexuális funkciózavarok a legtöbbször nem másoktól függnek és nem mások okozzák, hanem a saját élet zavaraira utalnak. Az itt felsorolt kedvezőtlen jelek minél nagyobb számú megléte súlyosabb fokú női zavarokra utal és a nő ilyenkor a szex cselekményeket igyekszik minimálisra csökkenteni. A szex fóbia nem oldódhat meg magától még hosszú évek alatt sem. A szexuális zavarokat meg kell gyógyítani. Számold meg, hogy heti hány páros szex van nálad átlagban és azt is gondold át, hogy miért ennyi!

 

Szexológiai nőgyógyászat

A női potencianövelőkkel sok éve próbálkoznak, de nem sikerült elérni, hogy aktívabban is piacra kerülhessenek. Ez a nők szerencséje, mert a férfiaknak adott potencianövelők helytelenségeiről már vannak publikált adatok és beszámolók. A ma divatos kedélyjavítók, antidepresszánsok, idegrendszeri lazító-nyugtatók maradtak a nők számára, de ezek a helyzeten csak rontanak, ezért nem ajánljuk a szexológiai zavarok terápiájában. A nőknél a  leggyakrabban potenciazavarral találkozunk, melyek gyógyszermentesen, megfelelő edzésekkel, kiegészítő kezelésekkel és az elengedhetetlen információk átadásával rendezhetők.

Az átmeneti szexológiai zavar úgy jön-megy, mint a nátha és ez teljesen normális, hiszen nem lehet mindig a csúcson lenni. Ha azonban hónapokig nem javul újra a helyzet, akkor be kell látni, hogy magától nem is fog. A nők egy részénél a stagnálás éretlenséggel párosul. Ez funkcionális fejlődési zavart jelent a szexualitásban, amit azzal lehet megoldani, ha a fejlődést újraindítjuk és felgyorsítjuk a szervezet életét, a kedvező változások irányában. A potenciazavarok kezelése mellett természetesen sokkal több kedvességre és törődésre, de önállóságra is szükség van a teljes gyógyuláshoz.

OrgasmService Do by Dr. Emese Toth - https://www.drtothemese.hu/

Szöveg: Tóth Emese/drtothemese.hu
Foto: Ivan Galashchuk/shutterstock

Az itt és máshol megjelent írásaimban közölt információk mindegyike a saját kutatásaimra, munkáimra épülnek és kizárólag a saját véleményemet tükrözik. Szerzői jogvédelem alatt áll valamennyi itteni vagy bárhol máshol, a nevem alatt megjelent tartalom is. Használd nyugodtan, hivatkozva a szerzőre, rám, vagy egyszerűen add meg a forráshivatkozást.

 

A szexualitás képesség

Milyen módon létezik és hogyan hat a természetes szexualitás?

shutterstock_1422318479.jpg

 

Egyetemes rendezői elvek

 

Látható, hogy a világ rendezett és vannak benne valamiképpen mindent átható, nagyon összetett folyamatok. Ezek nem érthetők meg akárhogyan, ahogy nem mindig rendezhetők el a naponta felmerülő problémák sem. Ehhez már hozzá vagyunk szokva. Amíg azonban létezik olyan nap, amikor nem tudunk megoldást találni, pedig mindvégig igyekeztünk, addig ez azt jelenti, hogy minden ilyen nap végén egy nehéz holnapra készülünk fel. Holnap azonban azért lesz új reményünk, mert a ma megszerzett tapasztalatokkal az újabb lehetőségeket is kiépíthettük. Ez segít egyre pontosabban megérteni, hogy mi zajlik a világban, bennünk és másokban.

Minden ember a saját élete szakértője válhat, ha egyre többet ért belőle. Ehhez nem elég a konkrét eseteket értelmezni, hanem az élet nagyobb rendszereit is tanulmányozni kell. Intelligens átalakító, sőt alkotói képességek birtokába lehet kerülni ezzel, akár nagyon rövid idő alatt is. Önálló kísérleteket végezhetsz el saját kezűleg és láthatod, hogy mi sül ki belőlük. Ezzel lényegesen felgyorsíthatod az új információk gyűjtését és feldolgozását. Új majd még újabb tudás alapján, a fejlődésben levő szemléleten keresztül bárki számára egyre tisztábban láthatóvá válhat, hogy például a szexualitás az egyik legalapvetőbb életképességünk.

Folyton működik valamilyen formában, eszerint mindig szükségünk van rá. Általánosságban lehetővé teszi és szabályozza az összekapcsolódást ember és ember, különböző világok között. Aprólékosabban nézve pedig összekapcsolja például az étvágyat az emésztéssel, a vérnyomást a látással, az álmodást az idegrendszerrel és a fantáziával, a szeretetet az illatokkal és az időérzékkel, stb. Távoli összeköttetések hatalmas és bonyolult szövedéke fedezhető fel a szexualitáson keresztül. Sokszor nem is tudnak róla, hogy mi mindenben szerepel. Legtöbbször akkor fedezik fel, amikor valami eluralkodik rajtuk, aminek köze van a szeretethez vagy a hiányához. Tudatosan általában érdemtelenül keveset foglalkoznak vele és nagyon könnyű félreértelmezni.

Az aktív szexualitás - például a szerelem - serkentő hatású tűz elemként ismerhető fel, ami fényével megismerhetővé és megkülönböztethetővé, valamint energiájával összekapcsolhatóvá tesz másokkal. Az ilyenfajta összekapcsolódásokhoz azonban nem elegendők a testiséggel járó fizikai, mennyiségi változások, mert ezek önmagukban túlzottan korlátozottak és lassúak a szerelemhez. A testből ezért a nagyon kevés is elegendő, akár csak egy pillantás, egy érintés vagy röpke ölelés. Másféle minőségekre sokkal nagyobb szükség van. Sokféle fizikai, vegyi és más kapcsolódások együttese hozza létre az ugrás szerűen bekövetkező változásokat, melyek a szerelmi folyamatok kifejlődéséhez vezetnek.

Szerelmi minőségben együttműködve világosabban mutatkoznak meg a világban rendet teremtő mindenható elvek is. Enélkül bizonyos történések fel sem fedezhetők az egyéni élet során, pedig igen fontosak valamennyiünk számára, mert az élet ezek alapján, például a kapcsolatok törvényei alapján rendeződik.

Életképes kapcsolatok

 

Minden élőlény létezése összekapcsolódások révén születik és marad fenn, önműködőként, az egyetemes elvek szerint. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ez mindenre elegendő és nincs több teendő a közös és a személyes élet fejlődéséhez. A kapcsolódást tudatosan is tanulni és gyakorolni kell, egyre jobban csökkentve a tudatlan ellenkezést, valamint az ellenkezéssel járó elhatárolódást és harcot. Az összekapcsolódás és az elhatárolódás aktív munkájával alakítjuk a rendszert. Hogyan? A kapcsolódás építi és egyre fejlettebbé teszi, az elhatárolódás lebontja és egyre egyszerűbbé és korlátozottabbá teszi a világot.

A legegyszerűbb, mindössze két tényezőből álló kapcsolódó rendszerek és az ezeken jóval túlmutató, sokakkal sokszorosan összekapcsolódó létek még újabb életek létrejöttét segítik elő. Az a jellemzőjük, hogy elindításuk után képesek az önállóságra és a fejlődésre, valamint erre aktívan - tudatosan és akaratlanul is - törekszenek.

- Gyerekkorban automatikusnak látjuk ezeket a működéseket, mert a különböző fejlődési szakaszok rendre bekövetkeznek, de a mozgatójuk a kapcsolatok minősége - a szeretet - sosem lehet teljesen automatikus, csakis ellenkezés mentes.  A gyerekek mindenkit viszont szeretnek. Képesek még olyanokat is megszeretni, akik már saját magukban sem érzékelik ezt az érzést.  Emiatt küzdelmes már a gyerekek élete is, mindenhol ahol erősen ingadoznak vagy folyamatosan elégtelenek a kapcsolódási feltételek a környezet (a felnőttek és a gyerektársak) részéről.

- Felnőttként a fejlődés szinte teljesen leállna, de még előtte, a gyerekkor vége felé jóval erőteljesebbé válnak a szexuális működések, melyek nem engedik meg a teljes leállást. Sőt az élet során létrehoznak néhány nagy hullámot, melyek évekig biztosítják a tűz elem vegyítő, átalakító munkáját. Még akkor is, ha nem teljesülnek be a vágyak, mert szinte minden vágy átalakítható együttérzéssé, alkotói állapottá, tudatos fejlődéssé, a világ szeretetévé.

Két élő kapcsolata maga is élőlény, megszületéssel és fejlődési szakaszokkal. A kapcsolat mint élőlény fejlődik, azonban kizárólag a kapcsolódók életének és fejlődésének a függvényeként. Ez azonban felnőtt korban túlzottan korlátozottá válhat. A beszűkülőben lévő emberi életek veszteségesen küzdelmesek és ez veszélyes. A megoldás az együttműködések fejlesztése, amivel megszüntethető az értelmetlen harc és az elégedetlenség, ezzel a kapcsolat megmenthető a széthullástól. Még jóval azelőtt jelentős javulást kell azonban elérni a személyes állapotokban, mielőtt a bajok tényleges megoldásához fognának hozzá. Képessé tett emberekkel lehet társulást alapítani. Ez jó megoldásokat eredményez.

A lehető legegyszerűbb módon a saját kapcsolataidban tanulmányozhatod önmagad és a kapcsolódási jelenségeket. Gondoskodj a szeretteidről és közelítsd meg a többieket is. Tedd kényszer és harcmentessé az életedet, hogy hagyni tudd szabadon alakulni magadat és a kapcsolataidat. Fontos, hogy jobban megérthesd az életed feltételeit. A szeretni tudás aktív képessége tehet boldoggá.

OrgasmService Do by Dr. Emese Toth - https://www.drtothemese.hu/

Szöveg: Tóth Emese/drtothemese.hu
Foto:HQuality/shutterstock

Az itt és máshol megjelent írásaimban közölt információk mindegyike a saját kutatásaimra, munkáimra épülnek és kizárólag a saját véleményemet tükrözik. Szerzői jogvédelem alatt áll valamennyi itteni vagy bárhol máshol, a nevem alatt megjelent tartalom is. Használd nyugodtan, hivatkozva a szerzőre, rám, vagy egyszerűen add meg a forráshivatkozást.

 

Impotencia, hiányzó orgazmus és társaik III. rész

A szex fizikája

shutterstock_471945857_2.jpg

Érintkezési hiba

A potenciazavarok lezajlásának első fokán az avatatlan szemnek még észrevehetetlen az energetikai gyengülés. A támadhatóság az ok, a támadás csak következmény. - Ha valaki ezen a ponton ragaszkodna a példákhoz az egyébként már elcsépelt forgatókönyvek közül, akkor jusson eszünkbe, hogy számos történetet ismerünk mindannyian, ahol az emberek változatos módokon egymásnak esnek és őket még típusokba is sorolják, de hidd el, ez nem itt lényeges, hanem a jogi fórumokon.

A támadhatóvá vált ember spontán viselkedik és érez. Csak öntudatlan akciókat és reakciókat bocsát ki magából, melyek a környezetből elégedetlenséget és feszültséget váltanak ki. Nem képes felismerni és megfékezni önmagát vagy felmérni a következményeket. Hiány állapotban van és ez az, ami átkapcsolja a védekezési és megszerzési üzemmódba. Önző és akarnok lesz, valamint nyűgös és így tovább, egy egész arzenálja a hiány szindrómának. Támadható és ezért megkapja, olykor meg is adja a magáét. A burleszk műfajban jól ismert Stan és Pan groteszk duettjei juthatnak eszünkbe.

Amikorra már észrevehetően elégtelenné válik a feltöltődés és a leadás, akkorra a működések is lelassulnak, sőt akadozni kezdenek. Eleinte a technikában látott érintkezési hibához hasonlóan ingadozik a szokásos és a gyenge teljesítmény. A hozzá járó élvezet is hol van, hol megszökik.

Járulékos veszteségek

Minden működést, állapotot és reakciót emberként, érzelmekkel és gondolatokkal élsz át. Ha kevés az energiád, akkor képtelennek és fáradtnak érzed magad, és nem érzed köztetek a szerelmet. Ez még nem párkapcsolati zavar, de azt hiszed, hogy ott van a baj gyökere. Tehetetlenséged és tudatlanságod további rizikójaként érzelmi elesettséget és ingerültséget tapasztalsz, akár még azelőtt, hogy tettleges sikertelenség is történhetett volna például egy aktus során.

Az érzelmeken keresztül nem lehet megoldani a helyzeteket, mert öntudatlanul képződnek. Nem okok, még csak nem is igazi következmények, hanem csak járulékos jelenségek. Az ősi iskolák rengeteg iránymutatást adnak, hogyan terelhető át róluk a figyelem és hogyan érthető meg egyre pontosabban a hátterükben zajló lényeg. Csak a megfelelő állapotban és a regenerált működésekkel lehetséges egészségesen és boldogan élni. Ne keresd a valódi boldogságot magát, mert nincs semmilyen jelentése vagy tartalma. Az egy komplex állapot, ami benned születik meg. Akár véglegesen boldoggá válhatsz, de nem az anyagi javak és a társadalmi előnyök révén, melyek csak időlegesek és a következményeik közül éppen az a legfontosabb, hogy a belső teljességed nem épülhet fel csupán ezekkel foglalkozva.

A fényben fürdőző realitás, melyet egész életed folyamán sokszor ujjá teremthetnél magadban, energia és információ telített állapotokat hoz létre. Erős, nyugodt és szerető, ezért az együttérzés és az együttműködés képessége mindig be van kapcsolva. Olyan működésről van szó, mintha egy nagy, szépen faragott kerék forogna, ami ugyanannyit visz be, mint ki és minél gyorsabban és egyenletesebben forog, annál jobban felizzik benned a fény. Nem tud rád rossz hatással lenni mások zaklatottsága. Képessé válsz átlátni a dolgok felületén és rendező elvként működni. Minden jót és rosszat kritika nélkül befogadsz, ledarálod és átalakítod. Ha például ehhez közelítő állapotban fogadjátok be egymást, akkor a szex nem csak csodálatos, hanem egyúttal gyógyító és fejlesztő is.

De az öntudatlan azaz formátlan izgalmi állapot - ez a stressz reakció lényege - miatt a testben elszabadult indulatok ereje az építő munkavégzésre alkalmatlan. Fontos kivezetni a testből, különben károkat okoz. Nem kellene azonban veszendőbe mennie. Tanulással és gyakorlatozással optimalizálható az energiacsere és elérhető a megfelelő állapot.

Romboló és építő energia

Fontos, hogy az energia felvételekor és a leadáskor egyúttal serkentve legyen az információ-csere is. A felvételkor ugyanis csak annyi energia tud lekötődni, amennyi a vele együtt bevitt információ lekötéséhez kell az anyagba. Több információ bevitele tehát jobban növeli a potenciált. Egy friss párkapcsolatban nagyon sok az új és érdekes információ, amit fel lehet venni, ezért megnő tőle az energia felvétel is, azaz nő a potenciál. Ilyenkor ébrednek rá, hogy még képesek vagy újra képesek egy élvezetes menetre. Igaz, ez önmagában csak átmeneti javulást hozhat és egészségügyi galibákat okozhat. Az energia leadásakor pedig a felszabadult energia a vele együtt áramló információkkal együtt végezhet építőmunkát, különben csak értelmetlenül rombolja a gazdatestet és annak kapcsolatait.

Ennek a komplex működésnek az alapmodellje az anyag-energia-információ hármas egymáshoz való viszonyában, ezek változásaiban és egymásba való átalakulásaiban megtalálható. Egy ezt a tudást átadó tanításban az egész modell mélységeiben tanulmányozható és gyakorlatilag megtapasztalható.

Amikor a tested nincs jól ez még sokáig nem tudatosul benned, sőt megszokottá válhat, mintha rendben volnál. Nem így az érzelmek, a közérzet és a félelmek, melyek azonnal előugranak, így azt hiszed, hogy csak ezek léteznek. Az érzelmek gyorsan változnak. Arra reagálsz gondolkodással, ami már elég erős ahhoz, hogy tudatos működéseket is kiváltson. Ugyanakkor az érzelmek olykor igen-igen nehezen érthetők, mert együttesen nagyon nagy bonyolultság kifejezésére is alkalmasak. Olyan folyamatok átélésére is, melyeket nem sikerül egyszerre megértened és kifejezned, de valójában már úgy élsz.

Ami ilyenkor történik, ahhoz eleinte nincs elég erőd, hogy csak tűrd és tartsd magad. Lényegében összeomlassz csendesen vagy hangosan. Amíg azonban a megoldáson dolgozol, azalatt eléred a jobb erőnlétet és valamennyire rendbe hozod magad. A megfelelő felkészültség és edzettség eleinte szinte mindig hiányzik, ezért nem sikerülhet azonnal kiugrani a bajból. És még miért nem? Azért mert előbb teljesen meg kellene értened, hogy mi történt, és hogy ennek mi a jelentősége. Tudnod kellene azt is, hogy mi hiányzott neked a megfelelő reakcióhoz és pótolni. Szóval bőséges információ hiányod is van az energiahiány mellett. Ezért túlterhelt és elégtelenül működő állapot ez, amit csak további kitartó, aktív munkával orvosolhatsz.

Annak ellenére haladnod kell tovább, hogy már így is kevesebb az erőd a szükségesnél és a tovább alakuló nehezített helyzetben ez nem javulhat lényegesen. Ezen a ponton kell téged megtanítani másképpen élni. Első lépésben fel kell tölteni, hogy regenerálódhass, energiával és információval. És megtanítani, hogyan tartsd karban magad. Ezzel máris jobban leszel, pedig még semmi sincs megoldva. Ettől kezdve elindulhat az egyre tudatosabb munkád, amivel megoldod a bajba jutott területet az életedben. Természetes folyamattal kell hagynod újra összeegyeződni és átrendeződni az apró részleteket és a javulása alapján megérezni a vonzódást, érzékelni a változások friss szelét. Ettől még intenzívebben beindulnak a testi-lelki reakciók.

Az átalakulásoknál nemcsak építés történik, hanem valamit le is kell bontani. A lebontás viszont sokkal több érzelmet szabadít fel, mint az építés. Miért van így? Azért, mert a romboláshoz vagy a lebontáshoz hagyni kell az összekötő szálakat elszakadni és ezekből sok energia szabadul fel, ami céltalan, azaz még nem kötődik hozzá új információ és ez fokozott hangulati labilitást vált ki. Ráadásul érzelmes múltbeli emlékek információi is felszabadulnak eközben. Egy pontig ez a felfokozott érzelmi töltet még segíti is a leépítés folyamatát és részlegesen a szabad energia levezetését is, például a sírással és a test rázkódásával. Bármennyire nem szereted ezt a fázist, hiszen a szálak elszakadása fájdalmas, ez meg fog történni.

A férfi és a nő lehetőségei

A potencia zavarai a férfiaknál és a nőknél is hasonlóan zajlanak, mert a nőknek is szüksége van többlet potenciálra a szexhez, nemcsak a férfiaknak. A nőknek is lehet tehát potenciazavara. Mit tehettek mindketten, ha jön a baj és hogyan előzhetitek meg? Így vagy úgy, de elsősorban élvezetes tanulással és edzéssel teli élettel.

A legkönnyebb módszer valamilyen harmonikus mozgással megerősíteni a testet. Ezzel lehet feltölteni a raktárakat is, mint egy dinamóval. Serkenteni kell beépülni a szükséges energiát a testbe. Ennek vannak jól bevált technológiái és energiagyűjtő gyakorlatai. A gyakorlatok elvégzése utáni jóleső fáradtság és pihentető alvás pedig már a beindult regenerációt jelzi., amit a test saját maga vezérel, ahogy aktuálisan képes rá. Ebbe nem kell beleszólni.

Máris olyan új napra ébredsz, amelyikben jobb, erősebb, teherbíróbb vagy és a közérzeted az élvezetesség felé tolódik el. Ugrásszerűen! Ebben a komplexitásban a lelkiélet is javul, hiszen az egy gyorsan változó, labilis működés. Még nem foglalkozunk a problémákkal specifikusan, de az állapot már rendeződni kezdett.

Ez nem paradoxon. Azért történik így, mert előbb munkaképessé kell válni, hogy megoldhasd az életedet. Minél munkaképesebb azaz erősebb vagy, annál kellemesebb és reménytelibb az életed. A megoldás te magad vagy, pontosabban a saját fejlődésed, ezért minden valódi fejlesztés után egyre önállóbbá válsz a saját életed alakításában és élvezetében. Ellenkező esetben, ha egyre jobban függsz, akkor veszíted az erődet és az önállóságodat. Ez zsákutca. Sehová sem vezet és semmit sem fogsz tudni megoldani.

Párhuzamosan fut egy ideig a rendezetlen élet az újjá épülő élettel, majd a feleslegessé és az életképtelenné vált elemek elsorvadnak, kihullanak belőle. Még az emlékezet is megváltozik, illeszkedve a változóban lévő, egyre jobban körvonalazódó jövőhöz. Ehhez azonban pontosan kell tudni, hogy milyen változásokra van szükséged, mit és hogyan kell edzened.

Természetes és logikus, hogy a zavarok megoldásához a felkészülés után már specifikusan azt a régiót és azokat a működéseket is edzeni kell, melyek a célod közvetlen részei és korlátozói. Például ha jobb szexet akarsz, akkor sokirányú szex edzésre van szükséged. A célra kidolgozott intim edzés program a szex gyakorlati modelljéhez megfelelő eszközzel történhet.

A nő és a férfi egyaránt sokat segíthet közben egymásnak, de először saját magáért kell mindent megtennie, hogy másnak is adni tudjon. Meg kell tanulni többféleképpen élni, de ehhez mindenkinek különböző ismeretekre és életekre van szüksége. Egymás iránti türelem helyett pedig először saját magadat tanulod meg tűrni. Aki dolgozni kezd a bajain, már el is kezdte bővíteni a tűréshatárait.

A szexualitás - mint a vonzódási képesség és a függetlenség egyensúlya - fontos és mindenki számára garantáltan elérhető érték az élethez. Csupa erőnlét és dinamika, ezért érezhetnek az izgalmas szextől megfiatalodást. Az egészséges élethez elegendő élvezetesség - értve ezalatt az energiainformációs telítettséget és a kiegyensúlyozottságot - eredményezi a minőségileg jobb és az együttműködésre alkalmasabb életet.

OrgasmService Do by Dr. Emese Toth - https://www.drtothemese.hu/

Szöveg: Tóth Emese/drtothemese.hu
Foto: Navistock/shutterstock

Az itt és máshol megjelent írásaimban közölt információk mindegyike a saját kutatásaimra, munkáimra épülnek és kizárólag a saját véleményemet tükrözik. Szerzői jogvédelem alatt áll valamennyi itteni vagy bárhol máshol, a nevem alatt megjelent tartalom is. Használd nyugodtan, hivatkozva a szerzőre, rám, vagy egyszerűen add meg a forráshivatkozást.

 

Impotencia, hiányzó orgazmus és társaik II. rész

A szex fizikája

shutterstock_1043457700.jpg

 

Pszihés potenciazavar?

Bármily ideálisnak tűnhetett egykor a lelki tényezők előtérbe helyezésének bevezetése a potenciazavarok elhárításába, az nem igazolódott. Zsákutcába vezetett, de mostanra így is a legismertebb és a legegyszerűbbnek hitt lehetőség a tabletták után. Egyre kilátástalanabb útvesztőkbe lehet azonban kerülni, amint lelki oldalról kezdenek elemezni viselkedéseket, szituációkat, érzelmeket és okozókat. Még azok sem képesek ezekre alapozva átlátni magánéletük nehéz helyzeteit, akik ezt az üzletükben már sikerrel bevezették. Ami ugyanis jó például az előnyszerzésre a hadviselésben és az üzletben, az nem működik ugyanolyan jól a szívügyekben.

A pszicho-kutatásokban nem voltak életszerűek a vizsgálatokhoz kreált ember-ember kapcsolatok és a kutatómódszerek sem. Az sem volt életszerű, ahogyan a kezelések zajlottak. Addig nem is sikerülhet eltalálni a megfelelő hangnemet, amíg az elejétől a végéig mesterségesen előirányzott az összes lépés. A szakmai hibák és a tévedések jóval kisebb gondot jelentenek ehhez képest, mert azokat még ki lehetne javítani a gyakorlati tapasztalatok alapján.

Úgy tűnik, hogy inkább a módszerekhez igazítják hozzá a pácienseket és nem fordítva. Ezzel 4-5 év után a páciens félreképzett önterapeutává válhat, miközben a bajai mind megmaradnak. Az sem mindegy, hogy a nézőpont a természet hibáira vagy a csodáira fókuszál. Az egyik oldal készen áll az azonnali konfrontációra. A másik oldal együttérző és türelmes, a megismerés érdekében pedig hajlandó elmenni a tudományos naivitásig és hagyja magát meglepődni, ha a dolgok másképp alakulnak, mint sejtette.

A lelkiélet olyan megfoghatatlan és egyébként csak problémaként létező tényezői - mint az önbizalom, önértékelés, önkritika, önismeret, egoizmus, mások értékelése és a hozzájuk kapcsolt többi felület, főleg a viselkedési és a gondolkodásbeli tünetek, roppant változatosak. Emiatt szorgalmasan gyűjtik, rendszerezik és rangsorolják őket, de ettől még nagyon könnyű félreérteni és félrevezetni a dolgokat e színes karnevál által.

Az életben a különböző állapotokat, a kialakuló vagy széteső képességeket, a hiányokat és az elégtelenségeket, valamint átalakulásaikat érdemes megfigyelni és reagálni rájuk. Sokféle érzelemből és testi érzetből, valamint testi reakciókból és kapcsolódási igényekből, például vágyakból állnak. Nézzünk ezekre egy-két példát!

Hétköznapok és lavinanapok

Nem vált ki csodálkozást senkiből, ha egy lábtörésnél nem a sokk és a fájdalom okozta összezavarodott pszichét kezeljük, hanem a keringési zavart , a testi fájdalmat és persze a lábat. A szétesőben lévő képességet fejlesztő feladatokkal, edzéssel és közben a hibázások kijavításával újra működőképessé lehet tenni. A felismert hiányok pótolhatók és az elégtelenségek is edzésekkel és étrenddel állíthatók helyre. Gondolhatunk arra is, hogy a rossz akarat és a felelőtlenség által okozott erős stressz állapotok helyreállításához milyen logikus lenne a lelki megnyugtatás és az önkontroll bevetése vagy a hibás szereplő eltávolítása, de ennél is sokkal jobb, ha az idegrendszer megerősítésével és a keringés rendezésével foglalkoznak először, hogy helyreálljon az ember belső békéje.

Ha nem ez történik, hanem a félelmek és más lelki tünetek kerülnek először terápiás feldolgozásra, akkor még mélyebbre terjedhet a baj hasonlóan egy égési sérüléshez és krónikussá váló poszt traumás szindrómává alakulhat át. Ezt már sokkal nehezebb megoldani és bonyolultabb együttműködések kellenek hozzá. A nem látható, csak lelkinek tartott sérülések és zavarok esetén azonban mind máig megmaradtak a csak tüneti kezelési módszerek is és ezeket tévedésből oki kezelésnek gondolják.

Tegyük fel azonban, hogy nincs semmi nagy baj, csak a szokásos jobb-rosszabb napi élet zajlik. Mitől érzed jól vagy rosszul magad és ebből mire lehet következtetni veled és a dolgaiddal kapcsolatban? 

  • Ha a megszokott reakcióidnak vagy akár a vágyaidnak megfelelő dolgok történnek veled, mert sikerült az elképzeléseidnek szinkronba kerülni a realitással, akkor a közérzeted kiváló.
  • Ha azonban valami nem valósult meg időre és feladnád, akkor nem lesz jó a közérzeted és lesznek testi tüneteid is, pedig semmi baj nem történt veled, csak menet közben elégedetlen lettél.
  • Ha azt hiszed, hogy a dolgaid nem jó felé mennek, akkor a megvalósítás közben nem lesz örömöd, de nagyon is tévedhetsz és lehet, hogy minden rendben van, csak közben nehéz és átláthatatlan.
  • Ha pedig úgy érzed most jó felé haladsz, akkor máris boldog vagy, bár aztán kiderülhet, hogy korai volt az öröm.

 A hangulataid tehát kapcsolódnak az értelmezéseidhez és ezért nem lehetnek reálisak. Nem szabadna rájuk bármi mást építeni, mint művészi hatást. És még sok más lehetőség is van ebben a témában, ami tanulmányozásra érdemes. Mi történik azonban, amikor elindul egy valós lavina?

Ilyenkor felgyorsulva változnak benned a részletek és a reakciók. Eleinte még túl kevés információ birtokában vagy, sok a hiányzó részlet, nem áll össze a kép. A hiányok kiegészítése sürgető és pillanatnyilag az általad ismert, de a jelened adott idejére már elavult információkkal pótolod őket. Ez a munka és az érzelmi túltöltöttség leköt egy időre, ezért nem sietsz odafigyelni, de ettől még jobban lemaradsz. Nem frissíted magad az új információk aktuális felvételével. Az is lehet, hogy úgy gondolod, hogy már birtokában vagy a válaszoknak és leállsz a kereséssel. Ez a dolgok megszokott alábecsülése. Érdekes módon a test a fikcióidra is ugyanúgy reagál, mint a valóságra, és ettől függ a testi-lelki közérzeted és a hangulatod is. Eleinte tehát egyszerűnek látszik az ügy, amit terveid szerint indulatból és testi erőből fogsz megoldani, de aztán hirtelen elmerülsz annak titokzatos mélységében. Ez az önmegtévesztés veszélyes csapdája.

Fejben felborulva

A gondolkodásod elégségessége bármikor könnyen megkérdőjelezhető. A fej ugyanis önmagában túl kevés a tettek végrehajtásához, nem elég éber, nem elég érzékeny és nem eléggé realista. Persze a fej egyedül szeret dönteni a dolgokról. A döntéseivel pedig egyre jobban korlátozza a folyamatos információszerzést és a cselekvések szabadságát. Figyelmeztető jelek jönnek-mennek, melyek arra utalnak, hogy az idegrendszert, a tudatot és a többit is ideje volna már továbbfejleszteni.

Ehhez is sokkal jobb, ha először érzel, kísérletezel és hagyod magad szabadon reagálni. Például egy minél nagyobb és pontosabb érzékenységű működésre törekvő mérő- és feldolgozó műszert először mérni hagynak, és ha elegendően sok adat gyűlt össze, akkor indítják a feldolgozást. Nem szabadna elsietni a dolgokat. Csak jóval ezután kezdődhet el a megértési szakasz. A hosszabb távon alapos türelemmel felépített folyamatokkal pontosabb, tartósabb és mélyrehatóbb változások érhetők el.

A test és a lélek szerepe

Az életben a testi és a lelki reakciók együttesen fordulnak elő. A lelkiélet megfoghatatlan és instabil. A test kézzel fogható, lassan és tartósan változó illetve változtatható. Eleinte a testen érdemes dolgozni, majd aztán jöhet az érzelmek hozzákapcsolása, cselekvéseken keresztül. Végezetül kapcsolódik be a megértés és ezt igazán érdemes kivárni, hogy ténylegesen érthető legyen minden lényeges részlet. Ezen az úton általában sokkal hatékonyabban lehet eltávolítani az életből a bajokat.

Összesen csak három alapiskola szükséges ehhez. Az első a mozgás iskolája. A második az érzelmek iskolája. Itt összekapcsoljuk a mozgást és az érzéseket, azaz életszerűvé tesszük a tanultakat. A komplex átélés már free style üzemmódban fejleszthető tovább. A harmadik iskola a tudaté. Ebből a háromból hamarosan összeáll a kezdő felfedező tudása, amivel sikeresen folytathatja önállósodási kísérleteit, ezzel megnövelve a személyes területét és a szabadságát. Minden további új tanulás és új lépés újra ezen az iskolázáson megy keresztül.

 A működőképesség és annak megváltoztatása is aktív munka, mégpedig elmozdulás vagy váltás többek között az idegrendszeri állapotban. A test mozgásai közvetlenül a térrel és az idővel állnak kapcsolatban és kölcsönösen hatással vannak egymásra. Egy új működés idegrendszeri megjelenésekor a testnek új mozgása születik, és fordítva is igaz, egy új mozgás elsajátításakor a hozzá tartozó új idegrendszeri állapot is megszületik. Ezen a módon mindkét oldalról közelítve fejlődés érhető el. A fejlődés következő lépcsőfokára kerülve pedig javul a potenciál, a kapcsolódó képesség minősége, az átvétel és az átadás, valamint a további változásokra való hajlam és igény. Ezek kialakulása elindítja az újabb kedvező körülményeket a folytatáshoz. Végül oda-vissza hatások révén megkülönböztethetetlenekké válnak az egyes kapcsolatok és tényezők, és egyetlen egységes folyamatot alkotnak a komplexitás növekedésével a testben, a lélekben, a tudatban, sőt a viszonyaikban is.

Beépített megoldás

A sportolással szerezhető erőnléthez és ügyességhez közismert, hogy a tanulás mellett edzés is kell. Az élet maga is mozgás. Minden egyes része olyan, mint egy-egy külön sportág művelése. Természetesen a szexben is kiemelt szerep jut a mozgásnak. Változást csak aktív munka árán lehet elérni és ez mindig mozgással és elmozdulásokkal jár. A mozgáson keresztüli fejlesztés kihagyhatatlan a megoldásból és a célba jutásból. Minden javulásért aktívan meg kell dolgozni. Bármilyen nem, de a pontos munka garantálja a sikert, sőt meglepő ráadás is várható. Csak ismerni kell a feltételeket és ezekre kell kidolgozni a tevékenykedést.

A zavarok esetén jelentkező testi tünetek igen fontosak, hogy tudjuk, mi zajlik vagy mi nem zajlik a testben. Ám nem lehet akárhogyan értelmezni őket. A potenciazavarok okát például a merevedési vagy más zavarral küzdő embernél a péniszben keresni és ott megpróbálni kijavítani a hibát, mélységes süllyesztőbe küldi a férfiasságot és a vele élő nő nemi életét. A híres-hírhedt hímtag valójában csak a “slag” egyszerű funkcióját tölti be az átadás során. Nem képes oka lenni a potenciazavaroknak. A potenciazavarok okai ellenben nagyon is léteznek, magában a pénisz teljes hátországában, a testben, és azon belül főleg az idegrendszerben. Ha ott van kiadható plusz és nincsen akadály, akkor a slag alkalmassá válik a műveletre, de ha nincs, akkor a helyzet nem tart sokáig, már jön is a STOP reakció, szintén az idegrendszerből elküldve (Leírását lásd az első részben.). Ugyanez a helyzet a női nemi szervekkel is. Pirulák, pumpák, protézisek? - gondold át.

Melyik volt előbb?

 A lelki zavarok biztosan együtt járnak a potenciazavarok testi tüneteivel, de nem látjuk azt, hogy okozzák is őket. Az a nézet, hogy "mindennek lelki oka és kezdete van", jól ismert szlogen lett, de nem igazolható. Kissé összekeveredett benne a spiritualitás és az érzelmi élet is. A spirituális esszencia, a lélek, nem játszik szerepet az egyszerű terápiás módszerek sikerében, mert ezek nem hatnak rá. Az érzelmi életre és a gondolatokra, valamint a testre azonban igen. Így alakultak ki a modern önkontroll és más rávezető módszerek, helyenként keverve kevés spirituális elemmel is, például meditációs és légzéstechnikákkal.

Miért érezték szükségét a lélekgyógyászat modern kori formáit bevezetni? A jelek arra mutattak, hogy az emberek akkor fordulnak a bajaikkal segítségért, amikor megjelenik bennük a jelentősebb félelem és fájdalom. Előtte csak elhessentik vagy észre sem veszik. Mi volt kezdetben? Az egyszerűen megmagyarázható, múlékony panaszok. Ha azonban már megjelent egy kézzel fogható elváltozás is, egy tünet, ami látványos jeleket adott, akkor esetleg komolyabban vették, de eleinte nem túlzottan. Aztán mire észrevették és meg is értették, hogy mennyire nem jól vannak, akkorra már érzelmeik is támadtak, hiszen elkezdtek félni a bajtól és egyúttal már szenvedtek is benne. Többet azonban nem tudtak róla ebben a stádiumban, így maradt a rossz közérzetből és a kellemetlen érzelmekből összekreált, nem feltétlenül releváns információ.

Csak jóval később történik tehát olyan valami, ami a testi jeleket külön is megmutatja. Bár lehet, hogy az első testi jeleket még nem is kötik hozzá. Addig csupán fáradtak, nem tudnak koncentrálni, úgy vélik, hogy "túlságosan fejben vannak", de ezt csak átmenetinek hiszik. Csak amikor tudatára ébrednek, hogy innentől már ez van, akkor ijednek meg tőle.

Mivel az érzelmek megjelenésével és a szenvedéssel kezdődik el a tudatosulás, ez meghatározója lesz az érzelmek dominanciájának az állapotban és a problémával kapcsolatban is. Könnyen hiheted, hogy ez az oka, hogy nem vagy jól és hogy emiatt romlottak a testi működéseid. Rögtön találhatsz hozzá való bűnöst is. Mégsem ez a valós helyzet, hanem ez: A test legyengült, a működés leépült, a kínlódás betévedt, az élvezet elveszett. De már hónapokkal korábban elhúzták a színpadi függönyt, mert elindult a párkapcsolat friss drámája, a mindig zseniális nézőkkel, akik szerint az előadás igen látványos és közérthető. 

Következik a 3. rész.

OrgasmService Do by Dr. Emese Toth - https://www.drtothemese.hu/

Szöveg: Tóth Emese/drtothemese.hu
Foto:  G-Stock Studio/Shutterstock

Az itt és máshol megjelent írásaimban közölt információk mindegyike a saját kutatásaimra, munkáimra épülnek és kizárólag a saját véleményemet tükrözik. Szerzői jogvédelem alatt áll valamennyi itteni vagy bárhol máshol, a nevem alatt megjelent tartalom is. Használd nyugodtan, hivatkozva a szerzőre, rám, vagy egyszerűen add meg a forráshivatkozást.

Impotencia, hiányzó orgazmus és társaik I. rész

A szex fizikája

shutterstock_358212992_1.jpg

Képesség az élvezethez

 

A sokat emlegetett potenciál - mint teljesítőképesség - arról szól, hogy a témába vágó munkavégző képességed milyen állapotban van, azaz mire számíthatsz, amikor hozzá fogsz kezdeni a cselekvéshez. A potenciált a tested energiatartalma határozza meg. Az energia felvétele aktív munka árán történik, majd a testben raktározódik és onnan szabadul fel, amikor éppen szükséges.

Az izgalmi állapot is erről szól. Felmelegszel, gyorsabban ver a szíved, többet lélegzel, meglódulnak a szükséges többi működések is. Ezeket mind abból az energiából fedezed, amit az izgalmi reakció, más néven a stressz szabadít fel benned. Reakcióról van szó, azaz mindig van ok, ami kiváltja.

 

Hogyan zajlik megfelelően a stressz és mi az a női érzékenység?

 

A stressz mindig komplett reakció-sorozat, amit a hirtelen bekövetkező kisebb-nagyobb változásokra ad a test és természetesen a nemi izgalmakhoz is stressz kapcsolódik. Ha zavart szenved ennek a folyamatnak a lezajlása, akkor a felszabadult energiát nem sikerül a megcélzott munkában, például az aktusban felhasználni, hanem éppen ellenkezőleg, a szex-működések hirtelen fél gőzre kapcsolnak vagy leállnak. Ez a STOP válasz egy igen fontos önvédelmi reakció. Nem engedi meg, akár tetszik neked akár nem, hogy többet adj le adott idő alatt, mint amennyi károsodás nélkül megengedhető számodra. Ilyen védelmi jelenséget csak a szexnél láthatunk. Ha például cipekedned kell, akkor nincsen stop csak fáradtság és fájdalom. Ha menekülnöd kell, akkor sem engedheted meg magadnak a leállást. A szex azonban luxus élet, hiszen az élvezetről szól és arról a másokkal való kapcsolatról, ami a szexen keresztüli átadáshoz épül fel. Ha van mit adnod és elég hozzá a képességed, akkor mehet, ha nem, akkor te vagy a fontosabb és az átadás tilos.

Az aktivált testben felszaporodó szabad energia tehát kezdetben meghajtja a légzést és a keringést, olykor a kiürítést is, hogy ezzel is tehermentesítsen. Az izgalom felépítésére és fenntartására azonban nem használsz fel minden energiát, hiszen még nem is cselekedtél. Aztán elkezdted, de volt egy STOP vagy mégsem alakult tovább köztetek a kapcsolat és nem lett folytatás. A megmaradt és feleslegessé vált szabad energia nem használódott fel, mert túl rövid ideig tartott vagy nem is volt aktus. Ilyenkor nem tud újra lekötődni, ezért ki kell lökődnie a testből, hogy ne romboljon. (A folyamatos stressz ugyancsak emiatt romboló hatású, hiszen folyton sok szabad energiát termel, ami nem tud felhasználódni és levezetődni, de megfelelően pótlódni sem. Ez zavarokhoz, kimerüléshez majd betegségekhez vezet.)

Ha csak kis mennyiségű ez a felhasználhatatlan maradék, akkor nem nagy probléma, hamar felhasználódik a stressz utáni lecsengés során. Ha azonban sok, akkor mindig van újabb szintje a bebiztosításnak, amivel túl lehet élni. A testnek ki kell ráznia magából a felesleget, ezért remegni vagy rázkódni fog és így szabadul meg tőle. Ennek klasszikus formája az erős sírás vagy az erős nevetés. És már vége is van a feszültségnek, ezzel levezetődött. Ha azonban ez sem sikerül, akkor részegséghez hasonló állapot alakulhat ki, zsibbadással és émelygős, szédülős, ijesztő rosszulléttel. Ennek megoldása például a tetőtől talpig, bőséges zuhanyzás langyos vízzel, leföldelésként.

Olyan nők például, akik nagyon érzékenyek arra, ha túl sok energia szabadul fel bennük és úgy maradnak vagy ha túl sokat kapnak egyszerre, például egy páros szex alkalmával, sírnak vagy nevetnek aktus közben vagy legalább az orgazmus elérésekor. Ezek a nők más erős helyzetekben is hasonló reakciókat adhatnak. Jóval ritkábban, de egyes férfiaknál is előfordulhat ilyen vagy még gyakrabban az aktus után felpattannak és valami másba, valamilyen munkába fognak bele, amiben levezetik.

 

A STOP reakció és a gyenge pontok

 

A férfi leggyakrabban a szívével és végül az életével fizet azért, ha például állapotához nem illeszkedő módon és akár gyógyszeresen is túlerőlteti magát a páros szexben, azaz az átadásban. Például egy váratlanul közbejött csábítás hatására. Felülirhatja a természetes STOP reakciót, de olyat ad át, ami túl sok neki és már nem volna szabad. Ez nagy rizikó. A nők gyenge pontja inkább a tudat-lélek kapcsolat könnyen felboruló egyensúlya, és ennek következtében egyre jobban elszakadnak a valóságtól, egészen a zavarodott állapotig jutva. Ez akkor következik be, ha nem tudnak nőként kiteljesedni és biztonságban élni a velük élő férfi mellett. Miért nem?

Azért, mert a párkapcsolatukba nem vittek már bele elegendő életet. Azért mert az átadás mindkét részről lecsökkent. Az átadás pedig akkor hiúsul meg, ha a nő és a férfi már nem potens és ezért "üres kézzel" jártak haza. Elmaradt a tudatos önkarbantartás és elfelejtettek élvezetesen élni. A párok igazi gyenge pontja az, hogy egy idő után elfáradnak az életüktől, egymástól és elfelejtik, hogy eleinte sem magától ment minden olyan jól. Régen sokat beleraktak egymásba és sokat foglalkoztak saját magukkal is. Nagyon aktívan élvezték önmagukat és egymást. Később is ugyanezt kell tenni ahhoz, hogy újra feltornázzák a színvonalat. Eleinte koncentrálni kell rá és még fárasztóbb lesz a sok plusz munka amivel jár, de hamarosan kezd megjönni az erő és vele a kedv is. Éppen úgy mint a sport edzések újrakezdésekor. Nem kell bűntudatot éreznetek amiatt, hogy nem a ma oly trendi szétválás mellett szavaztatok, hanem a nehezebb időszakokban sem hagyjátok elhalni a közös életet.

 

A luxus potenciál felhalmozása

 

Az energiatartalom mennyiségileg függ ezektől a tényezőktől: 

- emberi kapcsolatok száma és gyakorisága

- szexuális edzettség (mozgás, izgalom, kielégülés) 

- energia tartalék tároló kapacitás

- fizikai edzettség, 

- lelki edzettség

 

A tartalékok nagyobb mértékű felhalmozása nem neked kell, hanem a luxus potenciál eléréséhez szükséges. Ahhoz, hogy párosban legyen mit átadnod. Olyan energiamennyiség, ami neked már nem fog hiányozni, mert feleslegben van benned. Lehet, hogy ilyenkor könnyebben felépül benned, ami a kapcsolódáshoz kell és minden nagyon jó lesz, de lehet, hogy képtelen leszel az ijedtségen kívül bármi másra és csak hasmenésed és szapora szívdobogásod lesz, azaz csak a stressz reakcióig jutsz el.

Tovább kellene  valahogyan transzformálnod az energiát a cél elérésébe, például az aktív, élvezetes együttlétbe, de kiderülhet a páros szex során, hogy épp nem vagy rá képes. Ez nem más, mint edzetlenség avagy alulterheltség okozta működési elégtelenség és zavar. Egyszerre edzetlen az idegrendszer, a keringés, az izmok és a nemi anyagok termelődése is csökkentett üzemmódban van. Mi okozza ezt? Egy az életmódot leíró szabály érvényesülése:

Amire egy ideig ritkán van vagy nincsen szükség, ami nincsen rendszeresen használva, az a működés leépül. A leépülés gyengülést és egyszerűsödést jelent, de egyben korlátozottá válást is.

 

A potencia zavarok előfordulása

 

A potenciazavarok úgy jönnek-mennek, mint a nátha. Érzékenysége a szexhez kapcsolt működéseknek a legnagyobb, ezért minden bajra vagy hiányra reagálnak, változékonyak. Nem csupán  jobb vagy kevésbé jó lehet az aktus és a kielégülés, hanem hol ilyen jó, hol olyan jó és jöhetnek érdekes, új meglepetések is.

Máskor viszont nem csak pillanatnyi zavarok vannak, hanem hosszan tartók is előfordulnak. A krónikus zavarokban már csökken az érzékenység és a változékonyság is. Egyre szűkebb lesz az a tartomány, amin belül lezajlik az aktus. Időben, erőben és élvezetben is.

Röviden megismételve: az a helyzet ilyenkor, hogy nincsen elegendő tartalékenergia, esetleg a tároló kapacitás is szűkös, mert a bővítésével sem sikerült foglalkoznod. Az energia felvételed sem hatékony, a leadás pedig gazdaságtalan és pazarló a felvételhez képest. Ez veszteséges állapotot tart fenn. Hiába edzel azonban az edzőteremben vagy máshol, a nemi működés egy másik “sportág”, ezért nem lett jobb a szexben az eredményed, ha nem szexelsz eleget.

A fiatal és tapasztalatlan felnőtteknél az energia gyors elpuffogtatása és az irányíthatatlanság dominál. Gyorsan kerülnek emiatt deficitbe, de gyorsan töltődnek újra. Viszont a stressz elszabadulása miatti STOP reakció akadályozza képességeik kiteljesedését.

Az idősebbeknél a tartalékok tartósabb megfogyatkozása és lanyha mobilizációja jellemzőbb. Ezek mellett a gerinc és az idegrendszer állapota befolyásolja a legjobban a potens nemi működést náluk is, ami a kor előrehaladtával egyre kevésbé alkalmas, kevésbé rugalmas és hajlékony. A krónikus betegségekről és gyógyszereikről most nem is beszélve vannak más bajok is.

Az általános energetikai zavar hatására a szervezetben mindenhol és minden működésben felléphet gyengeség és ezzel együtt mindenféle működészavarok jelentkeznek, melyek egyúttal a rendszer egyes részeinek romló együttműködését is jelentik, mint például az idegrendszer, a keringés, a hormonrendszer együttműködései és az egyes szervek egymással történő együttműködéseiben keletkeznek zavarok, félreértések, kiesések. Ez rendszer és alrendszer szintű hibákat jelent. Ilyen a vérnyomás ingadozása is. Ennek következtében kellemetlen panaszok és tünetek vannak jelen és nem az fog történni, amit szeretnél, hanem valami, ami a vártnál kevesebb, körítve újabb váratlan kellemetlenségekkel. A kezelésben szokásos gyógyszerek alkalmazása ezekhez a komplex állapotokhoz túl primitív hatásmechanizmusú, és nem is képes ott és úgy hatni, ahogy és ahol kellene.

Érdekes, hogy a potenciazavarok gyakoriságát egyébként mennyire nem jól becsülik fel. Úgy készítik a felméréseket és a statisztikákat, ahogy a betegségekét szokás, de itt nem erről van szó. A szexualitás zavarai , mély- és csúcspontjai sokkal mozgékonyabbak, változékonyabbak, mint a betegségeknél, mivel ezek a működések nagyon érzékenyek, és ezért a frontvonalban vannak az ember és környezete érintkezésekor. A mélypontok ezért gyakoriak, de sokszor néhány jól időzített aktus után helyreáll a rend. Legyengülés esetén azonban tartósak, ha nem teszel valamit a megoldás érdekében.

A csúcspontok ugyanennyire változékonyak, és nem mindig érthető, hogy minek köszönhetően, mert nem mindig akkor sikerül jól például egy aktus, amikor erre számítasz, mert ideális partnerek vagytok és a körülmények is kiválóak hozzá. Jó kis tréfa, ha éppen az ellenkező esetben történik meg, hogy meglepően jól sül el a dolog. A lényeg úgy tűnik az, hogy a kapcsolódás feltételei meglegyenek, mert akkor sikerülni fog, megállíthatatlanul.

 

Együtt a pácban

 

A nők és a férfiak problémáit külön kezelik, mert eltérő szakorvosok foglalkoznak velük.  A férfiak urológushoz, a nők nőgyógyászhoz mennek el. A problémák elnevezése sem pontos, inkább a tapasztalt kellemetlenségekre utalnak, hogy mindenki értse, miről van szó. Így a nőknek orgazmus zavara és hiánya van, valamint libidó zavara és hiánya. Ennél többet nem látnak belőle ők maguk sem.

A férfiaknál jóval látványosabban zajlik minden és ez alapján nevezték el a bajaikat is: merevedési zavar és hiány, korai magömlés vagy korai orgazmus, késői vagy nehéz magömlés és orgazmus, magömlés hiány és van még több más. Valójában ezek mind elégtelenségek, a nőknél és a férfiaknál is. A nőknél is megtalálhatók a korai magömlés és a merevedési zavar megfelelői és a férfiaknál is van orgazmus zavar és hiány, valamint libidó zavar és hiány. Frigid férfiak? Bizony!

Még tovább tisztázható a helyzet, ha azt is számításba vesszük például a férfiaknál, hogy lehet magömlés akkor is, ha merevedés és/vagy orgazmus sem kíséri. A nők esetén például hiányzik a hüvelyi, a a csikló, a mell és más orgazmusok vagy egyik sincs, és van hogy egyedül jól megoldják maguknak, de párban vagy “tele hüvellyel” nem megy. És még sok más nehézség is elő szokott fordulni.

 

A zavarok egységesebbek, mint hinnéd

 

Már munkánk kezdetén - több mint húsz éve - kiderült az is, hogy a merevedési zavar és a korai magömlés, melyek nemcsak külön, hanem együtt is előfordulhatnak, valójában nem is különböző zavarok. Ugyanarról van szó, csupán a folyamat dinamikája gyorsabb vagy lassabb. A korai magömlésnél  a dinamika nagy, a szervezet gyorsan és erősen kerül izgalomba, ezért gyorsan jön a STOP, de van orgazmus. A merevedési zavarnál lassabban alakul, nehezen izgulnak fel, ezért ráérős a STOP, de nem jön össze az orgazmus.

Amikor az intim edzések elkezdődnek és a növekvő potenciál hatására már hosszabb ideig képesek élvezni az izgalmakat, mielőtt bekövetkezik a magömlés, kis időre a merevedési zavar is megjelenik. Miért történik így? Azért, mert a javulás még nem elegendő, de még nincsen elegendő energia, hogy az intim edzések közben történő leadás ne okozhatna káros hiányt. Így időben jön a STOP a szervezet részéről. Ezt hagyni kell erőlködés nélkül megtörténni, mert másképpen fog jönni a további javulás, magától. Programunkban például a korai magömlés megoldásakor 5 percesről 45-re vagy fél percesről legalább 15-20 percre nő az aktus időtartama és közben a merevedés is rendben van, majd szorgalomtól függően ez még tovább alakulhat.

A kiváló nemi potenciálhoz sokkal többre van szükség, mint a hétköznapi élethez. A saját szükségleten túlmenően sok kell, ezért mondhatjuk, hogy a jó szexhez luxus potenciált kell összegyűjteni. Nagy energia-feleslegben kell lenni, onnantól van erős kisugárzás, jó közérzet és hangulat, kiváló libidó, valamint folyamatosan megemelkedett alapjárat. Olyan ez az állandó izgalmi állapot, mint a járó motorral álló jármű. Mindig készen áll. Az aktus ebben az esetben nagyon jól megy, nincsenek zavarok és gyengeségek, a férfi és a nő is képességei birtokában van és fiatalnak érzi magát.

Hamarosan folytatódik a 2. résszel.

OrgasmService Do by Dr. Emese Toth - https://www.drtothemese.hu/

Szöveg: Tóth Emese/drtothemese.hu
Foto: Maksim Vostrikov/Shutterstock

Az itt és máshol megjelent írásaimban közölt információk mindegyike a saját kutatásaimra, munkáimra épülnek és kizárólag a saját véleményemet tükrözik. Szerzői jogvédelem alatt áll valamennyi itteni vagy bárhol máshol, a nevem alatt megjelent tartalom is. Használd nyugodtan, hivatkozva a szerzőre, rám, vagy egyszerűen add meg a forráshivatkozást.

Potenciális téma

Mi a helyzet a szex energetikájával?

 shutterstock_140134606.png

Párban vagy egyedül

 

A páros szexben nyújtott teljesítmény megmutatja, hogy mire vagy képes. A legkevésbé sem az a mérvadó, amit egyedül tudsz elérni. Ha párosban nem megy jól, akkor potenciális elégtelenséged van, ami sosem jelent csupán szex problémát, hanem az életed energiája nem elegendő. A szex sokkal érzékenyebb a többi funkciónál és korábban mutatja meg, hogy mi a helyzet veled, ezért érdemes figyelni rá. Ha már jó ideje nincsen párod vagy már régóta nem voltatok együtt a pároddal, akkor olyan eszközzel tesztelhető le az erőnlét, amivel a páros szex pontosan modellezhető. Ha viszont még sosem voltál elég jó állapotban és ha túl kevés alkalommal volt alkalmad párban lenni, akkor az idegi vezérlés helyreállítása és fejlesztése is fontos, hiszen még sosem állt össze benned a teljes kép és még sosem érted el a születési képességeid szerinti erőnlétet. Ha nem tudsz annyit teljesíteni, ami elégedettséghez és edzettséghez juttatna, ez nem betegség. Élhetsz így is, de kevés az erőd és nem vagy kiegyensúlyozott.

Ha ezt nem érted meg időben és emiatt nem tudod az értékeidet kihozni magadból, akkor tragikusan rossz szeretővé válhatsz. Olyanná, aki magával szemben is elégedetlen, félti pozícióját és rémüldözik saját hanyatló teljesítménye miatt. A félelem pedig a jó kapcsolat és az élet élvezetének esküdt ellensége. Ha már most is ebben a helyzetben vagy, akkor ideje megtudnod, hogy hogyan lehetsz képes többre és jobbra.

Kis odafigyeléssel megtapasztalható, hogy a nők és a férfiak szexuális problémái hasonlók, bár a nőknél nem látványos, hogy vannak-e és hogy milyen jellegűek a problémák. Meglepően gyorsan hoz erős eredményeket minden esetben, ha a saját teljesítmény újjáélesztését és edzését, valamint a saját szexualitás szabadabb élvezetét helyezik előtérbe, nőként vagy férfiként.

Még a legbensőbb személyes problémák sem csupán lelki nehézségek. A test leépülése és működészavarai gyakran megelőzik őket, de egy ideig észrevétlenek maradnak, aztán hamarosan kialakul a lelki sérülékenység is. Jó tudni emiatt is, hogy mik azok a jelek, amikből kiderülhet, hogy mi a helyzet a szexualitásod energetikájával és ez hogyan befolyásolja az izgalomba kerülést, az alaptónust és a működéseket, majd a közérzetet.

Az izgalmi elégtelenség jelei nőknél és férfiaknál

- az egész test, ezzel együtt az erogén zónák érzékenysége csökken
- szex közben csökken a felhevülés és a nedvek termelődése
- ritkulnak a spontán nemi reakciók (spontán: azaz izgalomba kerülés izgatás nélkül)
- izgalomba kerülés és a megtartás (merevedés és magömlés) zavarai
- az érintéstől és az aktustól viszolygás és félelem alakul ki, másokkal és önmagukkal szemben is
- halványul a szeretet és az izgalmi élmények intenzitása
- az orgazmus elmarad vagy csökkent intenzitású
- nehéz kezdés, akadozó olytatás, sikertelen befejezés, kellemetlen következmények, mint alvászavarnál és más testi zavarnál
- az aktusok gyakorisága csökken és idejük lerövidül

Stressz indukálta szexuális szindróma (SISS)

 

a/ Akut stressz állapotban - hirtelen energiavesztés

 

- A rendszeres mozgás, mint a legfontosabb, sőt kihagyhatatlan tényező elvesztése.

- A folyadékbevitel csökkenése, mert az idegrendszer nem bírja a szomjazást. Kiszáradáskor csökken a szomjúságérzet és a szervezetben a többi visszajelzés, ami alapján a szabályozás zajlik, ezért az idegrendszeri szabályozás elégtelenné válik és az érzékenység eltompul. Hamarosan jelentkezik a fáradtság, a terhelésre fokozódó fejfájás, és mindez lelkileg is megviselő.

- Az evési problémák, mert gyakoribb és kevesebb étkezés kell, ha nem fizikai munkát végzel és időnként megemelkedik a stressz szinted is. Fizikai munkához viszont főleg ha nyugodtabb, jobb a ritkább, de megfelelően bőséges evés.

- Az alvás és az álmodás csökkenése, mert az álom-élet adja meg a rendszeres megújulást, mivel az energia és az információs rendszerek kijavításra és bővítésre kerülnek, miközben a test pihen. Az alvásfázisokban pedig a test dolgozik intenzíven a helyreállításon, ami elsősorban egyes szabályozó anyagok újratermelődését és a szerkezeti hibák javításait, valamint újabb anyagbeépítést jelent a test egyes részeibe. A tudatosabb álom-élet, az öntudatlan alvás és az ébrenléti élet egymással a megfelelő változékony egyensúlyban van. Ennek alakulásai csakis aktív munka árán történhetnek, folyamatosan zajló, szabályszerű ciklusokban. Energiátlanság esetén ez is zavarokat szenved.

- Az együttlétek csökkenése. A szex elvárt és egyre félelmetesebb kudarc. Figyelni kell egymás állapotát, és csak a félreérthetetlen jelekre reagálni, hogy ne legyen kényszer. Ne várj mindig folytatást és aktust vagy orgazmust. Ez nemcsak kudarc, hanem felépítés és megerősítés is lehet. Felnőtt munka, ami nem jár mindig azonnali vagy megszokásból végzett kielégüléssel.

b/ Krónikus krónikus stressz állapotban - tartós energia deficit

 

Hátterében legtöbbször régebbi és közepes vagy súlyosabb regenerációs zavarok, alul- vagy túlterheltség áll, és olykor felfedezetlen betegségek vagy a gyógyszerek okozzák. A passzív pihenés nem hoz javulást.

 

Életminőség saját jogon

 

Az akut és a krónikus stressz állapotok is testi elégtelenségeket és működészavarokat jelentenek, mégpedig saját jogon és nem mások miatt. Még a párkapcsolatok zavarai is ezeknek a következményei. Ahol az egyik már nem képes élvezni az életet, ott a másik is gyengül, de a legtöbbször mindenki elhanyagolta már magát és nem maradt kapacitás a közös életre. Emiatt egymást húzzák le. Az egyiknél látványos a baj és az elégedetlenség, a  másik főleg rosszul van ettől, de valójában nem is érti, hogy mitől.

Annak a megértése, hogy személyes regenerációra és edzésre van szükség a párkapcsolat és a szex javításához és a továbblépéshez is, már fél siker. A szex élvezete ugyanaz, mint az élet élvezete. Amikor nem élvezed az életed, akkor előbb-utóbb kiderül, hogy a szex sem megy már, vagy fordított sorrendben szerzel róla tudomást, ha volt rá alkalmad. Az energetikai és más elégtelenségek megoldása mindig a tanulás és az edzés. A szexhez és a jó élethez élvezetesen kell edzeni és természetes folyamatokat kell felépíteni. Ez hozza vissza az izzást, a finom hangolást, a dinamikát és újragerjesztheti a korlátlanságra hajlamos szerelmi állapotot.

Ne rettenj meg ettől, csupa élvezetté változtathatod az életed. Ennek érdekében a gyakorlatoknak is élvezetesnek és fejlesztő hatásúnak kell lennie. Kis idő múlva, amint az energiaszinted megnő és a tested, az izmaid kellően megerősödtek, már a gyakorlatok is élvezetessé válnak és a szex minősége is javul, sőt elsőként reagál a jóra.

OrgasmService Do by Dr. Emese Toth - https://www.drtothemese.hu/

Szöveg: Tóth Emese/drtothemese.hu
Foto: oOhyperblaster/Shutterstock

Az itt és máshol megjelent írásaimban közölt információk mindegyike a saját kutatásaimra, munkáimra épülnek és kizárólag a saját véleményemet tükrözik. Szerzői jogvédelem alatt áll valamennyi itteni vagy bárhol máshol, a nevem alatt megjelent tartalom is. Használd nyugodtan, hivatkozva a szerzőre, rám, vagy egyszerűen add meg a forráshivatkozást.

Hitvesi ágy vagy családi fészek?

A gyerekekkel együtt alvás hatással van a párkapcsolatra.

shutterstock_1613073271.png

Intim és zavartalan

Számtalan oka lehet, amiért sokan úgy döntenek, hogy gyermekeiket beengedik a hitvesi ágyba. Azok a felejthetetlenül bensőséges családi összebújások! És ha gond van, akkor még fontosabb az együtt alvás, mert kevesebb aggódással jár, mint külön hálószobákban éjszakázva.  A teljes közelségben anya és apa azonnal felébrednek, ha ápolásra van szükség. Ráadásul hamarabb rájönnek, hogy mi nem stimmel: a túl éber alvás vagy egy kezdődő betegség nem hagyja nyugodtan aludni a kicsit.

Az intim együttlétek és a zavartalan pihenés azonban nemcsak a család aprajának kellenek, hanem a szülőknek is. Persze érthető, ha erre nem minden nap van lehetőség, pláne ha éjjel-nappal tele van a ház és az ágy gyerkőccel. Mégis hogyan lehet beosztani az egymással tölthető időt, ha egy szerető családban mindig akad valaki, aki össze akar bújni?

A legjobb elmenni otthonról!

Sokakat zavar szex közben, ha a gyerekek is a lakásban tartózkodnak, még a mélyen alvó kisgyerek is. Nem is szólva azokról a családokról, ahol úgy tapasztalják, hogy a kicsik megérzik, ha titokban hozzá kezdenek, és legmélyebb álmukból is éppen akkor sírnak fel. Ez megöli a szexuális vágyakat és legalább olyan rossz,  mint - biztosan ismerős ez is - a kimerült szülő elalvásait az első perceiben megszakító felsírások, újra és újra. A fejfájás garantált.

A gyerekekre nem helyes ráterhelni, hogy ne zavarják a szülők magánéletét. Sem a közös alvásról leszoktatás, sem a tiltás vagy a büntetés nem ajánlott a cél érdekében. Nem lenne igazságos velük és nem is megfelelő. A megoldás kizárólag a felnőttek dolga, de a másoknak "bevált" módszerekből inkább ne induljanak ki. Önállóan törekedjenek a megértésre és kísérletezzék ki a saját megoldásokat.

Előfordulhatnak hosszabb időszakok, amikor spontán nem, kizárólag előre megtervezett módon van lehetőség kettesben lenni, főleg amikor mindenki egészséges. A hetet előre kell megtervezni, és vészhelyzeti ötletekre is szükség lehet. Az is biztos, hogy mozgósítani kell egy vagy több bébi- avagy gyerekcsőszt. (A nagyobbik testvér "dolgoztatása" nem mindig válik be, kényszerből pedig egyáltalán nem humánus.) A kívülről bevont segéderőknek köszönhetően lehet zavartalan kettesben tölteni egy-egy estét, éjszakákat, akár hétvégét. Az ennél több napos távollétek külön kategóriát képeznek, és még korábban kell róluk gondoskodni.

Megéri ez a kis többlet munka és lehetőleg ne legyen lelkiismeretfurdalásuk miatta, mert ezen pillanatok nélkül egyre nehezebb lesz az életük. A regenerálódás mindenkinek szükséges és a párkapcsolatot is meg kell erősíteni, időről időre. A kisebb távollétek még a gyerekeknek is jót tesznek, mert önállósodnak és utána nagy öröm a találkozás. Felfrissülten lehet folytatni a családi életet, mesélve az egymástól távol töltött élményekről.

Hosszú és boldog

Listába lehetne foglalni, hogy mik szükségesek a hosszú távú családi boldogsághoz, és azon belül a szexuális örömökhöz, de az egyszerű instrukciók is elvezethetnek a tapasztalatszerzéshez:

- Amit nem kaptok meg elegendő rendszerességgel párosban, azt csináljátok meg magatoknak. Ha nem megy, akkor tanuljátok meg. Így nem fog túlzottan felgyűlni az elégedetlenség és kielégületlenség okozta feszültség.

- Szervezzétek meg rendszeresen, hogy férfiként illetve nőként, elmenjetek hazulról, együtt és külön is.

- Látnotok kell egymást ünnepi módon "feldíszítve" is, nemcsak otthoni és hétköznapi kinézettel.

- Képzeljétek el és próbáljatok új karaktereket megformálni külsőleg és belsőleg, egymást és magatokat is szórakoztatva.

- Fontos a változatosság. Ezek a szórakozás-feltöltődés együttlétek és programok ne a stabilitásról vagy az ismert és megszokott dolgokról, és ne ismétlésekről, a meglévő problémákról és a munkáról, hanem hangulatokról, érzésekről és vágyakról szóljanak.

- Ha ezekben idővel ügyesedtek, akkor magától fog adódni, hogy mindketten beletesztek majd olykor valamit a közös programokba, amiről a másiknak nem szóltok, amire az nem számít, de örömet fogtok okozni vele. Az átadás fokozatos felépítése és maga az átadás is, mint csúcspont fontos, mert ha jól csináltátok, ez meghatványozhatja a meglepetés erejét és értékét is. Ezzel feltöltődve aztán könnyen lehet eljutni más módokon is a csúcsra.

OrgasmService Do by Dr. Emese Toth - https://www.drtothemese.hu/

Szöveg: Tóth Emese/drtothemese.hu

Fotó: fizkes / Shutterstoc

Az itt és máshol megjelent írásaimban közölt információk mindegyike a saját kutatásaimra, munkáimra épülnek és kizárólag a saját véleményemet tükrözik. Szerzői jogvédelem alatt áll valamennyi itteni vagy bárhol máshol, a nevem alatt megjelent tartalom is. Használd nyugodtan, hivatkozva a szerzőre, rám, vagy egyszerűen add meg a forráshivatkozást.

Szerelem újratöltve

Hogyan izzítható fel újra a tűz?

 shutterstock_1106098040.jpg

A kapcsolatok lényegéről
A kapcsolatok törvényszerűségei a legjobban akkor válnak érthetővé, ha élőlényként modellezzük őket. Két élőlény kapcsolata tehát maga is élőnek tekinthető, és mint ilyen, a megszületése pillanatában eldől a halála is, amely vagy hamarabb vagy később következik be, mint a kapcsolódók saját élete.

A párkapcsolati viszonyok változásairól
Nincsenek örök életű párkapcsolatok, de teljes emberi életen át tartóak léteznek. Új, inspiráló találkozások idején természetes, hogy hirtelen felpörög  és megújul az élet. Egy idő elteltével már láthatóvá válik, hogy semmi sem marad ugyanaz, mint azelőtt volt, és ennek hatására a meglévő régebbi kapcsolatokban is beindulnak a változások. Ez a frissítés kedvező hatásokkal járhat a régi kapcsolatokra is. Felizzíthatja őket és esetleg az élettartamukat is meghosszabbíthatja.

A szerelmi viszonyokról
A hosszabb távon is fenntartható szerelmi viszonyok kétszemélyesek. Több személyes harmonikus viszonyt legfeljebb nagyon rövid, néhány hetes vagy hónapos időszakokra lehet fenntartani. A szerelmi háromszögek és négyszögek nagyon instabil képződmények, ezért gyorsan szétesnek, és csak az elég erőssé vált kétszemélyes viszonyok maradnak meg belőlük. Ha tehát pillanatokra meg is jelent bennük a többes közös szerelmi állapot, az gyorsan eltűnik. Az erős izgalmi állapot tartható fenn ennél valamivel tovább is, mert amit együtt képesek elérni, az más, esetleg jóval több és jobb is, mint amit addig egyedül vagy ketten sikerült elérniük.

A fennmaradó kétszemélyes szerelmi kapcsolatok úgy válnak el a többi szereplőtől, hogy akik akadályozzák őket, azoktól drasztikusan elválasztják magukat, akik segítik, azokhoz sem kötődnek sokáig. Az új kapcsolatok a régiektől végleg vagy időlegesen eltávolodnak, de közben nyitottabbakká is válhatnak, és ez teljesen új ismeretségekre adhatnak számukra lehetőséget.

A családról
Sokkal komplexebbek a kétszereplőseknél a többszereplős kapcsolatok, ezért kevésbé stabilak, de mégis van stabil formájuk is. Ezek családi életként jelennek meg az életben, de ott is előfordulhatnak olyan időszakok, amikor különösen nehéz a közösséget egyben tartani. Ebben fontos szerepe van minden családtagnak, de kiemelkedően fontos, hogy legyen stabil bázisa, ami nem más, mint az apa és az anya harmonikus viszonya. E nélkül a család ereje könnyen meggyengül és a benne lévők védtelenné válnak.

Ha valaki a családból kiszakad, a többiek azért küzdenek, hogy az ezzel járó, gyakran tragikus változások ellenére, visszanyerjék a közös potenciált és új, összetartó közösséggé alakuljanak át.

A romantikáról és az erotikáról
Bármenyire is különösen hangzik, de mindössze egyetlen hatásos tényező változása is elegendő, hogy az élet megújuljon. Ilyen hatékony lehetőség az idő megváltoztatása. Kiesni az idő fogságából, a napi rutinokból és a szigorúan kiszámított következményekből, érdekes lehetőségeket indíthat el a párkapcsolatban. A meglepetések így maguktól is nagyobb valószínűséggel következnek be, nem kell minden pillanatot kitalálni, csak örömmel reagálni rájuk. Ez sok spontán energiát szabadít fel, ami újabb és erősebb izgalmakat és vágyakat szít. A megszokott, rutinszerűen zajló és ezért fárasztónak érzett élethez képest ezek a “megterhelések” belső feltöltöttséget, azaz emelkedő potenciált eredményeznek, ami feljavítja a romantikus pillanatok élvezhetőségét.


A szerelem keletkezésének avagy megújításának varázslata a romantika, kívánság szerint alakítható és fokozható. Egyszerűen az idő lelassításával is elérhető, hogy felszabaduljanak a nyomás alól és mélyebben tudjanak lélegezni és érezni. Ehhez a megfelelően lassú ritmusban kell mozogni és lélegezni, egymással szinkronban. A növekvő érzelmek egyre inkább hullámokként lesznek érzékelhetők, amit a további mozgások és légzések egyre jobban felerősítenek. Így az érzelmek és a testi érzések is szinkronba hozhatók, nem lesz elkapkodás és sikertelenség, nem fogy el jóval idő előtt az erő, és az erotika magától bontakozik ki.

Elvégezhető gyakorlati modell
Ezzel a rávezető-fejlesztő gyakorlattal, melyet itt most teljes egészében közlünk, önálló kísérletet tehetsz arra, hogy megújítsd a szerelmi életedet. A vízben lehet kiválóan megfigyelni a testmozgások és a légző mozgások lelassításának és a szinkronba kerülésnek a hatásait. Egy meleg vízű medencében kényelmesen ülve vagy állva, mellkasig vagy legfeljebb nyakig merülve, a testedet ellazítva lélegezz, ahogy kívánod. A nagy mennyiségű víz megnyugtató és a lazuló test egyre könnyebben átveszi a kisebb hullámzásokat, a víz felszínétől és mélyebbről is. Hagyd, hogy a víz hatására a tested kis mozgásokat végezzen. Ha eleinte még túl merev vagy, akkor feküdj a vízre és lebegj szabadon. Hamarosan minden érzékelhetővé válik, ami a vízben történik, csak meg kell figyelned a saját testedet.

Először csak a testi érzések tudatosulnak, de lassanként más, finomabb érzékelések is felébrednek, miközben az idegrendszered is erre alkalmasabb állapotra vált át. Térj vissza álló vagy ülő pozícióba és a kezeiddel ekkor elkezdheted simogatni a víz felületét, figyelve a mozgás keltette harmonikus fodrozódást és hullámzást. Ugyanez megjelenik a belsődben is, ellazulást és felmelegedést okozva. Majd merítsd bele a kezed a víz mélyebb rétegeibe. Laza ujjakkal, különböző irányokban körözz, áramoltasd a vizet, közben fel és le, jobbra és balra is íveket leírva, a kezeidet ide-oda úsztatva.

Eredmények

A vízben csak hullámszerűen lehetséges a mozgás, lefékeződsz és a mozgások pályája vízszerű sajátosságokat vesz fel. A kezeid víz által finomított hulllámmozgása újabb hullámokat kelt a vízben. A keltett hullámok látványa és visszahatása a testedre, mélyíti és felerősíti az érzéseidet, a hangulatodat, és növeli a finomabb érzékenységedet. Az így megkapott kellemes állapotok egyszerre nyugodtak és izgalmasak avagy intenzívek, és még több, más megfigyelések is tehetők.

Az elért belső állapot és a hullámzó mozgások felidézhetők lesznek majd az aktusok során, és ott hasznosíthatók. Az élmény más lesz, a sok és fárasztó ütközés helyett kellemesen hullámzó együttmozgás és újfajta érzések jelenhetnek meg bennetek. Az aktusok lezajlása és élvezeti értéke is attól fog függni, hogy a mozgások és a belső állapotok küzdelmesek és kapkodók-e, káoszt keltve, mintha a vizet felkorbácsolnátok, vagy inkább hagyjátok és kiengeditek magatokból, amit közben éreztek. Reagáljatok mindig arra, ami történik, úgy ahogy képesek vagytok rá, és akkor fejlődni fogtok.

Az erőt ne vesztegessétek el az aktus elején, hanem tartsátok meg akkorra, amikor már pontosan érzitek a hullámokat és erősíteni szeretnétek, amit éreztek. Ezek nélkül csak képzelgések és elvek szerint lehet mozogni, elveszítve a sokkal izgalmasabbá tehető realitást. Enélkül az érzékiség nélkül csak vak és érzéketlen erők alapján, csak akarattal tudtok cselekedni, és ez a párkapcsolat, illetve a szerelem nem természetes halálához vezet.

OrgasmService Do by Dr. Emese Toth - https://www.drtothemese.hu/

Fotó: IVASHstudio / Shutterstock

Szöveg: Tóth Emese/drtothemese.hu

Az itt és máshol megjelent írásaimban közölt információk mindegyike a saját kutatásaimra, munkáimra épülnek és kizárólag a saját véleményemet tükrözik. Szerzői jogvédelem alatt áll valamennyi itteni vagy bárhol máshol, a nevem alatt megjelent tartalom is. Használd nyugodtan, hivatkozva a szerzőre, rám, vagy egyszerűen add meg a forráshivatkozást.

Az elégedetté válás járt és járatlan útjai

Miért van szükséged kielégültségre? Megcsalásnak számít, ha magadnak csinálod? Egészséges vagy nem? Hogyan szerezhetsz magadnak elegendő örömet, ha a családi élet elfoglaltságai vagy a távollétek, esetleg potenciazavar miatt nem tudtok elég időt együtt szerelmeskedni? Gond lehet, ha férjed/feleséged mellett magadnak nyújtasz élvezetet? - Az önkielégítés komplexebb téma, mint elsőre gondolható. A szexualitás teljességét, mint személyes biológiai működést és mint párkapcsolati témát is, át kell hozzá látni, legalább nagy vonalakban. A legegyszerűbb, ha részekre bontva, itt most a teljesség igénye nélkül, lerövidítve keresünk válaszokat. Ez az orvosi munkáimon alapuló összefoglaló írás most először kerül megjelenésre, az ebben a blogban lévő más írásaimhoz hasonlóan. Olvasói kérdésekre szívesen válaszolok.

shutterstock_772231669.jpg

 A nemi vágyakról

Legyek igazi férfi! Legyek igazi nő! Ezek a kívánságok nem teljesülhetnek, amikor nem dolgoznak meg érte kellemesen. Az energiaszint megnövelésének kell lennie ehhez az első lépésnek, és fiatal korban az ezt elősegítő életmódok még javában zajlanak. A fiatalok magasabb potenciálja ugyanis szintén edzettség függvénye, de rájuk még az aktív és változékony életmód jellemző. Ez tartja őket szinten, különösen akkor, ha sokat sportolnak, mozognak és jól táplálkoznak. (A fiatal, de gyenge vagy betegség miatt legyengült emberek szintén nem potensek és kicsi a libidójuk, ráadásul nem képesek időre befejezni a természetes fejlődésüket, így a nemi éretté válásuk kiteljesedése is elmarad.) A testi energiaszint fontos, mert ez tartja fenn a nemi vágyat, és ez tartja fenn az életkedvet, a fizikai erőt, a szervek működését, az idegrendszer reakcióképességét, a mozgásképességet, a fantáziát és a libidót is.

Az elhanyagolt, tehát túl ritkán végzett vagy sokat szüneteltetett intim nemi élet, főleg annak testi része, rövidebb idő alatt is nemi leépüléshez vezet. Ez lényegében edzetlenségnek felel meg a nemi régiókban, és más sporttevékenységek aktív végzése mellett is bekövetkezhet. A "potenciazavar" férfiaknál és nőknél teljesen hasonló, de a férfiaknál látványosabbak a jelei testileg, míg a nőknél hamarabb kezdődhet el, amikor még csak a lelki problémák állnak előtérben. A későbbiekben mindenkinél potencia- és orgazmus elégtelenséghez vezet. Erre jellemző az önkielégítések számának növekedése, majd csökkenése, a későbbiekben pedig a páros szex helyett is előnyben részesítik az egyedüllétet.

A libidó növekedése kedvez tehát az önkielégítéseknek és a párszexnek is. A libidó zavarai, mint például a féltékenység és más kaotikus érzelmi és testi állapotok, a párszex-szel ellentétben főleg az önkizéseknek kedveznek, ahogy a potenciazavarok is. A férfiak képesek tisztán megfigyelni, hogy az önkielégítések még jól működhetnek, amikor a páros szex már nem okoz számukra örömet és ott már nem is képesek teljesíteni. A nők ugyanezt az elégtelenséget szintén a férjüknél látják meg, saját maguknál nem veszik észre a testi jeleket, legfeljebb párkapcsolati problémákra gondolnak és saját önbizalmuk hiányát érzik meg. A testi problémák ennek ellenére minden esetben náluk is létrejönnek, és szintén a korai orgazmushoz/magömléshez és a merevedési zavarhoz hasonló elégtelenségeik vannak.

Logikusan következik, hogy az energiahiányos állapot nem kedvez a kisugárzásnak sem, ezért nem alakul ki a nemi vonzódás, ami az inspiráló visszajelzések és közeledések hiányában mutatkozik meg. A férfiak ilyenkor egyértelműen tudják, hogy ők nem jól működnek, hiszen az alhasi szerveik nem reagálnak a szokott módon vagy egyáltalán nem történik velük sehol semmi. A nők ellenben hamarabb érzik meg a lelki hiányokat, mint a testieket. Idővel el is felejtik, hogy régen milyenné vált a testük, amikor hirtelen beindultak, hiszen a női test sokszor átalakul az élet során. Nehéz megtudni, hogy mi lenne éppen a "normális" az aktuális helyzetben. A kimerültség miatt viszont nemcsak idősebb, hanem fiatal korban is elveszíthető az érdeklődés és legfeljebb "cyber" programokra marad némi hajlandóság, olykor rövid önkielégítést is végezve.

A párok gyorsan rájönnek arra, hogy a féltékenység is nemi, azaz kielégülés iránti vágyakat szít. Az ellanyhult házasságokat tudatosan stimulálni kezdik, például a biztonságot adó "swinger" klubokban. Mások belevetik magukat a sokkal rizikósabb önálló ismerkedésekbe és párcserékbe, vagy a klubtársakat hívják meg magánakcióikba. A vágyak sikeresen felizzanak minden esetben, de a túl szövevényessé váló egyéni érzelmek az értelem fölé kerekedhetnek, ezért a swinger klubokon túli találkákat gyakran megszenvedi a pár egyik vagy mindkét tagja, pedig mindez kellemesen is történhetne. Ilyenkor is szaporodni szoktak az önkielégítések a gyakoribb páros szex mellett is.

Amikor a páros vagy éppen a magányosabb életmód időszakosan szexmentesebb, vagy éppen ellenkezőleg, túlzottan felkorbácsolt nemiségű de kielégületlen vagy kielégíthetetlen - értve ezalatt a párok közötti megoldatlan problémákat is - ezekben az időszakokban az önkizés az egyetlen lehetőség a feszültségek megfelelő levezetésére, akár naponta többször is.

A fizikai szexhiányról

Bár a szex illetve az orgazmus hiánya nem okoz közvetlen életveszélyt, a szexualitás nem hanyagolható el veszélytelenül. Ugyanúgy folyamatosan működnie kell, ahogy például a légzésnek, ám teljes megéléséhez itt sem elég csupán a test jó működése. A szexhez kapcsolt működések a testben mindenhol megtalálhatók. Természetes módon vannak jelen a közérzetben, az élményekben, a társas kapcsolatokban, az ambíciókban, a tehetségben, a testi-lelki jólétben és egészségben, érezhető a kisugárzásban, látható a viselkedésben, és persze ott lappang hanyatlása a betegségekben és a szenvedésekben. Az elhanyagolt szexualitás mindegyikre visszahat, ahogy viszont is igaz, mindegyik hatással van a szexualitásra, azt serkentve jólétével vagy elnyomva bajai miatt.

Az egészséges szexuális életnek hasonlók a feltételei, mint az élet többi részének. Általánosságban nézve minden életfunkcióhoz energia, információ, és ezeket az anyagba/testbe felvevő és átalakító képesség szükséges. Ha bármelyik feltétel nem elegendő vagy nem tart ki a megvalósulás végéig, akkor elmarad a beteljesülés, és idővel az egészség is romlani kezd. Ezért szükséges a megőrzéshez és a helyreállításhoz is, hogy az élet szokásos zajlása közben plusz feladatokat is végezzenek, például a jó erőnlétért. Az összes feltétel megléte esetén minden ember képes a kielégítő nemi életre, az intenzív orgazmusokra és arra is, hogy közben másoknak is boldogságot okozzon.

Egy s más az orgazmusról

A csúcspontra jutásnak nincsenek elsöpörhetetlen akadályai, vagyis egy egészséges emberi szervezet esetében nem létezik orgazmus-képtelenség. Az orgazmusok az egészséges embereknél élvezetesek és egyediek. Az aktuális potenciáltól és az egyéni képességektől függ, hogy kinek milyen és hogy éppen sikerül-e. A kellemes önkielégítések hasonlóan kedvező hatásúak erre is, mint a páros szex, és a közben szerzett tapasztalatok a pároshoz is hasznosak.

Az orgazmus belül zajlik, ezért okai is főleg belsők, személyesek, és kevéssé párfüggők, mint gondolni lehet. Akiknek van orgazmusuk egyedül, azok párban, zavaró körülmények között is képesek rá. Az orgazmus elérése viszont csak élvezetes úton lehetséges, ezért a trükközések, erőlködések és a gyógyszerelés nem segítik. Ezekkel csupán a merevedés, a magömlésig eltelt időtartam befolyásolható, utóbbi csak kis mértékben. Az élvezetet avagy az orgazmus erősségét ezek mind rontják a férfiaknál, ahogy a nőknél is rontja az élvezetet a túlzott akarás és a színlelés, mint erőlködések. Fontos, hogy az önkielégítés során lehetséges tanulni és fejlődni az orgazmusok elérésében és sokféleségében. Egyúttal nem csupán örömszerzésről van szó, hanem a szervezet működéseinek csúcsra járatásáról is, ami olyan hatású, mint például kiégetni a kormos kéményt vagy hirtelen nagy sodrással kitisztítani egy folyó medrét.

A potenciazavarok okáról és megoldásáról

Ahogy a sportolónak edzenie kell ahhoz, hogy a holtpontokon túljusson, úgy a szexuális problémák megoldása is csak az lehet, hogy rendszeresen és megfelelően gyakorlatoznak. Ehhez személyes szabadságra van szükség, ezért függetlenedni kell a partnertől is. A közismert női és férfi potencia- és orgazmus-zavaroknak valójában nincsenek megoldást adó gyógyszerei, csak tüneti stimulálókat lehet találni. Egyetlen megoldás a mozgással együtt bevihető regenerálás és erősítés, illetve az ezzel együtt történő fejlesztés, amit "megfiatalodásnak" éreznek.

A szokásos önkielégítések nem alkalmasak a potens állapot eléréséhez és fenntartásához, mert csak a kéz mozog, míg páros szex közben az egész test dolgozik. Emiatt a szokványos kézi önkielégítések gyakoriságának emelése ugyanúgy nem hoz változást, mint a csökkentésük, de az önkielégítés hiánya is kedvezőtlen és még gyorsabb leépülést okoz.

Az intim tornák és az egyensúly edzésén alapuló “stability”, illetve mélyizom-tréningek már sokkal megfelelőbbek a célnak, de ezek sem pontosan azt a mozgást és izmokat, avagy nem pontosan azokat az agyműködéseket edzik, amik a páros szexre jellemzők. Hasonló ugyan a mozgás és a terhelés, de mégsem ugyanaz, és ez itt számít.

Pontosan hogyan történjen az intim önfejlesztés, hogy ne stresszt, hanem mindig élvezetet jelentsen a szex?

Önkielégítéses módszerrel természetes úton végzett edzéssel lehet elérni a szexzavarok megoldását és megelőzését is. Miért éppen önkielégítéssel? Érthető, hogy az általános jólét és a hozzá tartozó kellemes közérzet elsősorban annak a következménye, hogy mennyire élnek kielégítő életet. Ehhez elegendő lehet, hogy kellő rendszerességgel, kivétel nélkül, a test minden egyes részét működtessék. Ez teszi lehetővé azt is, hogy megerősödjenek és aztán már ne megerőltetőnek, hanem kifejezetten élvezhetőnek találják az éles helyzetekbe fektetett munkát.

Amiben kiemelkedő teljesítményre, avagy sokkal gyakoribb és nagyobb élvezetre vágynak, pontosan azokat a részeket kell edzésekkel megerősíteni. A fejlettebb bringázáshoz például biciklivel kell edzeni, az úszáshoz vízi edzés kell, ha pedig a szexről van szó, akkor edzésképpen is szexelni kell. Hogyan? Bármilyen funkció, test vagy életterület fejlesztéséhez elengedhetetlen a minden napi edzés, minimum 4 héten át. Az elért jó eredmények szinten tartáshoz heti 3-4  alkalom is elegendő. Az ennél kevesebb alkalom viszont gyorsabb vagy lassabb leépülést okoz.

A páros szexet fejlesztő teljesítménynövelő edzésekhez elméletileg a partner is szükséges lenne, de ezzel több gond is felmerül, és más okok miatt sem lenne célszerű. A partner például  nincs mindig kéznél, nem mindig kívánja, de nem is kedvező "ápolónak" felhasználni másokat. Ráadásul a közösen viselt terhek feleslegesen nehezítenék meg a dolgokat. Bőven elegendő edzés közben csak önmagukra figyelni. Azt is figyelembe kell venni, hogy az edzéseknek nem a párkapcsolatról kell szólniuk, sosem arról szólnak, hanem a személyes életminőség javításáról. A csapatmunkába csak a kiváló, új eredményeket kell átvinni az edzésekről, a megoldásra szánt nehézségeket nem ott kell rendszeresen megdolgozni.

Az OrgasmService programban kidolgozott gyakorlati modellek alapján tökéletesen lehet edzeni a páros szexre. Az ilyen edzésekkel intenzíven felépíthető az erőnlét és az élvezetesség. Ezzel az önkielégítéssel alaposan és mindenért meg kell dolgozni, de éppen ez a megfelelő a fejlődéshez. A szex-testedzések általánosságban akkor hatásosak, ha:

- már az edzés is élvezettel jár,

- egyénileg teljes szabadsággal végezhető,

- a páros szexhez hasonló terheléssel hat,

- a páros szex mozgásait pontosan és továbbfejlesztve is modellezi,

- az egyéni és a páros szexről is újat tanít.

Az OS edzés-program ilyen módon mérnöki pontossággal edzi a szükséges régiókat, azaz pontosan azokat az izmokat és az idegrendszert is pontosan úgy, amik és ahogyan az aktus közben is működnek, avagy kellene, hogy működjenek. Közben pedig természetes módon lehet foglalkozni a többi egyénileg szükséges rész fejlesztésével is.

Az edzések hatására hetek alatt aktiválódik az idegrendszer, a hormonok, a nemi szervek és működéseik, valamint a termeléseik és ezektől a libidó, majd a szexfunkciók is ugrásszerűen javulnak, együttesen pedig a kielégülések, a termékenység, és a párkapcsolat felpezsdüléséhez vezetnek. Az OS személyi programra emailben vagy mobilon lehet bejelentkezni.

Szöveg: OrgasmService Do by Dr. Emese Toth - https://www.drtothemese.hu/

 Foto: DenisProduction.com/Shutterstock

Az itt és máshol megjelent írásaimban közölt információk mindegyike a saját kutatásaimra, munkáimra épülnek és kizárólag a saját véleményemet tükrözik. Szerzői jogvédelem alatt áll valamennyi itteni vagy bárhol máshol, a nevem alatt megjelent tartalom is. Használd nyugodtan, hivatkozva a szerzőre, rám, vagy egyszerűen add meg a forráshivatkozást.

A félelem egyik különös arca: a féltékenység

 

Mi a féltékenység oka?

Nem nyújtja mindenkinek ugyanazt az élet. Még azoknak sem, akik sokat vannak együtt. Nem csupán mennyiségileg lényeges ez, hanem minőségileg is különbözőek, ezért az élettörténeteik másfelé haladnak. A hasonlónak látszó vágyak is egyediek, sosem válnak teljesen egyformává. A vágyak és a megvalósulás öröme azonban könnyen felismerhető. Ez az öröm másoknak is megtetszik avagy ellenkezőleg, nem fog tetszeni, hogy nekik még nincsen, de másoknak már van. Teljesen mindegy milyen reakció lesz, így vagy úgy, félni fognak a következményektől. Azért kezdenek félni, mert kívül rekedtnek érzik magukat. De a  helyzet az, hogy semmiképp sem eshet meg két emberrel ugyanaz, ugyanakkor, ugyanúgy. Sok példa van arra is, hogy közösen átélt élmények közben is teljesen eltérőn érezhetik magukat. Ha ez kiderül, máris ott lehet a baj.

Hiábavaló vágyak

Megkívánni a másik ember élményeit, eredményeit, tehetségét, életét, és ettől tehetetlenül őrlődni, elég gyakori. Ez még a tisztességes, egymást szerető emberekkel is előfordul. Akik kimaradtak, rosszul érzik magukat, mert vágynak ugyanarra az örömre, és arra, ami okozhatta. Nem készültek fel erre az érzésre. Hirtelen reagálnak: csodálkoznak és lehet, hogy haragszanak is. Ha megértők és mentesek az agressziótól, a félelem akkor is jelen lehet, és ettől tehetetlennek és szerencsétlennek érzik magukat.

A félelem következményei

A félelem miatt gyorsan csökken az önállóságuk is, és még sok mindent csökkenőnek fognak érezni. Ez egyáltalán nem kedvező, hiszen innentől kezdve folytonosak a veszteségeik. A féltékenység azzal kezdődött el, hogy lekéstek valamiről avagy kimaradnak valamiből, valamilyen társas cselekményből és élményből. Ettől hirtelen elveszítik a kapcsolataikhoz fűződő eddigi stabilitásukat. Ez hasonlóan játszódik le nemcsak a párkapcsolatokban, hanem a nagyobb közösségek tagjaiban is, már kisgyermek kortól. Felnőttként éppen annyira nehéz elviselni és megérteni, mint babakorban. Sürgős támaszra van szükség.

Hogyan oldható meg a féltékenység?

Úgy tapasztalható, hogy semmilyen kényszer hatására született változás nem tudja rendbe hozni ezt az erős belső állapotot. Az sem, ha a kiváltó oka már rég eltűnt. Még a teljes megszűnés, a halál vagy a teljes tagadás sem oldja meg. Azt szükséges meglátni, hogy nem azokban a szereplőkben van a megoldás, akik miatt rájuk tör a féltékenység, hanem csak magukban a féltékenységet hordozókban lehet ezt megoldani. Egy belső, mondhatni személyes ügyről van szó, és ezt nem a külső viszonyokban lehet rendezni. Nem kevés idő is kell persze akár csak ahhoz is, hogy eddig eljussanak.

Először a félelem megszüntetésével szükséges foglalkozni. Ez nem azt jelenti, hogy bátorrá és agresszívvá vagy éppen ellenkezőleg, megadóvá és elfogadóvá kellene válni a megtörtént eseményekkel vagy a fennálló helyzettel kapcsolatban. Az ügyön komolyan kell dolgozni, nem elég csupán reagálni rá, és erősíteni vagy gyengíteni a hatásait.

Először a munkaképességet kell helyreállítani, mert dolgozni kell a saját személyes megváltozásokon. Ennek alapfeltételei a külső nyugodtság és a belső lelkes izgalom megteremtése az alkalmazkodó vagyis a tanuló-állapot és viselkedés eléréséhez. Gyakorolni kell elérni ezt a komplex állapotot, és hosszú távon továbbfejleszteni, de szükséges hozzá az energetikailag feltöltött állapot is.

Mikor lesz jó a vége?

Szerelmesnek érezték magukat, és fájt, hogy nem viszonozzák, másnak adják? Ez kielégíthetetlen helyzet és állapot. Az ügy többi szereplőjének pedig éppen ugyanez, ugyanekkor megfelelő és kielégítető. Mást nem is szükséges figyelembe venni ahhoz, hogy megértsék az éppen zajló realitást. Egyesek emiatt gyászba borulnak és hosszú ideig a kapcsolatukon belül maradva élik át. Mások gyorsan kilépnek vagy legalább akkor, amint megtehetik, de érzelmeiket már előbb is igyekeznek gondolatban más irányba terelni.

A féltékenység éppen akkor fog majd elillanni, amikor sikerült képlékeny, tanuló-változó állapotban lenni és ekkor válhat érthetővé, hogy mire van szükségük valójában. Ekkor megértik majd azt is, hogy nem arra van szükség, amire eddig féltékenyek voltak, és még csak nem is azokra az emberekre, akik miatt mindez történt. Aztán ebből a felismerésből fognak adódni a következő helyes lépések.

Mi a helyes viselkedés?

A féltékenység úgy kezdődik, mint egy örvény, ami hirtelen erősen beszippant, megcsavar és lehúz a szédítő és súlyosan nehezedő mélységbe. Friss esetben az ellenkezés helyett a gyors tisztázás sokat segít. Itt még sok energia van hozzá, ezért bőségesen sok remény van a kedvező változásokra, és kellemesebbé tehető a felszabadulás, esetleg a teljes szétválás.

Miért kell hagyni a felszabadulást?

Azért, mert az egyik ember félni kezdett a jövőtől. Mi legyen vele? El kell különülnie legalább egy időre, hogy védetté és függetlenné válhasson, hogy új életet kezdhessen saját magával. Ehhez nem kell külön költözni, lehet tovább szeretni és együtt élni a nehézségekkel, csak minél hamarabb el kell kezdeni tudatosan szabad utakon járni, egymást is szabadon hagyva. Utána majd együtt maradhatnak, de tudniuk kell, hogy külön is válhatnak. Ebben jobb nem dönteni, különösen a kaotikusan átláthatatlan időszakban, hogy ha kialakulnak majd az új lehetőségek és a rendezettebb állapotok, bármerre is vigyék tovább életüket, az legyen a lehető legjobb. Ezt hamarabb nem láthatják meg. A szabad és aktív átalakulás kedvez a megértésnek, a fejlődésnek és ezért a fejlődőképes és erős kapcsolatok megmaradásának is.

Szöveg: OrgasmService Do by Dr. Emese Toth - https://www.drtothemese.hu/

 Foto: fizkes/Shutterstock

Az itt és máshol megjelent írásaimban közölt információk mindegyike a saját kutatásaimra, munkáimra épülnek és kizárólag a saját véleményemet tükrözik. Szerzői jogvédelem alatt áll valamennyi itteni vagy bárhol máshol, a nevem alatt megjelent tartalom is. Használd nyugodtan, hivatkozva a szerzőre, rám, vagy egyszerűen add meg a forráshivatkozást.

süti beállítások módosítása