Hitvesi ágy vagy családi fészek?
2020. november 09. írta: Dr. Tóth Emese orvosszexológus

Hitvesi ágy vagy családi fészek?

A gyerekekkel együtt alvás hatással van a párkapcsolatra.

shutterstock_1613073271.png

Intim és zavartalan

Számtalan oka lehet, amiért sokan úgy döntenek, hogy gyermekeiket beengedik a hitvesi ágyba. Azok a felejthetetlenül bensőséges családi összebújások! És ha gond van, akkor még fontosabb az együtt alvás, mert kevesebb aggódással jár, mint külön hálószobákban éjszakázva.  A teljes közelségben anya és apa azonnal felébrednek, ha ápolásra van szükség. Ráadásul hamarabb rájönnek, hogy mi nem stimmel: a túl éber alvás vagy egy kezdődő betegség nem hagyja nyugodtan aludni a kicsit.

Az intim együttlétek és a zavartalan pihenés azonban nemcsak a család aprajának kellenek, hanem a szülőknek is. Persze érthető, ha erre nem minden nap van lehetőség, pláne ha éjjel-nappal tele van a ház és az ágy gyerkőccel. Mégis hogyan lehet beosztani az egymással tölthető időt, ha egy szerető családban mindig akad valaki, aki össze akar bújni?

A legjobb elmenni otthonról!

Sokakat zavar szex közben, ha a gyerekek is a lakásban tartózkodnak, még a mélyen alvó kisgyerek is. Nem is szólva azokról a családokról, ahol úgy tapasztalják, hogy a kicsik megérzik, ha titokban hozzá kezdenek, és legmélyebb álmukból is éppen akkor sírnak fel. Ez megöli a szexuális vágyakat és legalább olyan rossz,  mint - biztosan ismerős ez is - a kimerült szülő elalvásait az első perceiben megszakító felsírások, újra és újra. A fejfájás garantált.

A gyerekekre nem helyes ráterhelni, hogy ne zavarják a szülők magánéletét. Sem a közös alvásról leszoktatás, sem a tiltás vagy a büntetés nem ajánlott a cél érdekében. Nem lenne igazságos velük és nem is megfelelő. A megoldás kizárólag a felnőttek dolga, de a másoknak "bevált" módszerekből inkább ne induljanak ki. Önállóan törekedjenek a megértésre és kísérletezzék ki a saját megoldásokat.

Előfordulhatnak hosszabb időszakok, amikor spontán nem, kizárólag előre megtervezett módon van lehetőség kettesben lenni, főleg amikor mindenki egészséges. A hetet előre kell megtervezni, és vészhelyzeti ötletekre is szükség lehet. Az is biztos, hogy mozgósítani kell egy vagy több bébi- avagy gyerekcsőszt. (A nagyobbik testvér "dolgoztatása" nem mindig válik be, kényszerből pedig egyáltalán nem humánus.) A kívülről bevont segéderőknek köszönhetően lehet zavartalan kettesben tölteni egy-egy estét, éjszakákat, akár hétvégét. Az ennél több napos távollétek külön kategóriát képeznek, és még korábban kell róluk gondoskodni.

Megéri ez a kis többlet munka és lehetőleg ne legyen lelkiismeretfurdalásuk miatta, mert ezen pillanatok nélkül egyre nehezebb lesz az életük. A regenerálódás mindenkinek szükséges és a párkapcsolatot is meg kell erősíteni, időről időre. A kisebb távollétek még a gyerekeknek is jót tesznek, mert önállósodnak és utána nagy öröm a találkozás. Felfrissülten lehet folytatni a családi életet, mesélve az egymástól távol töltött élményekről.

Hosszú és boldog

Listába lehetne foglalni, hogy mik szükségesek a hosszú távú családi boldogsághoz, és azon belül a szexuális örömökhöz, de az egyszerű instrukciók is elvezethetnek a tapasztalatszerzéshez:

- Amit nem kaptok meg elegendő rendszerességgel párosban, azt csináljátok meg magatoknak. Ha nem megy, akkor tanuljátok meg. Így nem fog túlzottan felgyűlni az elégedetlenség és kielégületlenség okozta feszültség.

- Szervezzétek meg rendszeresen, hogy férfiként illetve nőként, elmenjetek hazulról, együtt és külön is.

- Látnotok kell egymást ünnepi módon "feldíszítve" is, nemcsak otthoni és hétköznapi kinézettel.

- Képzeljétek el és próbáljatok új karaktereket megformálni külsőleg és belsőleg, egymást és magatokat is szórakoztatva.

- Fontos a változatosság. Ezek a szórakozás-feltöltődés együttlétek és programok ne a stabilitásról vagy az ismert és megszokott dolgokról, és ne ismétlésekről, a meglévő problémákról és a munkáról, hanem hangulatokról, érzésekről és vágyakról szóljanak.

- Ha ezekben idővel ügyesedtek, akkor magától fog adódni, hogy mindketten beletesztek majd olykor valamit a közös programokba, amiről a másiknak nem szóltok, amire az nem számít, de örömet fogtok okozni vele. Az átadás fokozatos felépítése és maga az átadás is, mint csúcspont fontos, mert ha jól csináltátok, ez meghatványozhatja a meglepetés erejét és értékét is. Ezzel feltöltődve aztán könnyen lehet eljutni más módokon is a csúcsra.

OrgasmService Do by Dr. Emese Toth - https://www.drtothemese.hu/

Szöveg: Tóth Emese/drtothemese.hu

Fotó: fizkes / Shutterstoc

Az itt és máshol megjelent írásaimban közölt információk mindegyike a saját kutatásaimra, munkáimra épülnek és kizárólag a saját véleményemet tükrözik. Szerzői jogvédelem alatt áll valamennyi itteni vagy bárhol máshol, a nevem alatt megjelent tartalom is. Használd nyugodtan, hivatkozva a szerzőre, rám, vagy egyszerűen add meg a forráshivatkozást.

A bejegyzés trackback címe:

https://drtothemese-orvosszexologus.blog.hu/api/trackback/id/tr9116276882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása