Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogyan lesz gyengeségeidből erősség?
2023. július 31. írta: Dr. Tóth Emese orvosszexológus

Hogyan lesz gyengeségeidből erősség?

 
oktober.png

 

Birtokolni a jóra fordítás jogát

Nem büntetni
Nem kizárni
Nem pusztítani

Nemtudás-Nemszeretés-Nemcselekvés
veszélyes hármasát

Tanítás-Szeretés-Törődés
hármasával nyomtalanul eltüntetni.

 

 

Mi az erősséged és a gyengeséged?

Sokan nincsenek tisztában vele, hogy mik az erősségeik és mik a gyengeségeik. Az erősségeik például nem feltétlenül esnek egybe azzal, hogy mit szeretnek csinálni. Pontosabban, a saját képességeikről és az aktuális állapotukról is kevés információval rendelkeznek.

A meglévő képességek szerinti élet meghatározott fizikai feltételekhez kötött. A feltételeket alkotó tényezők pedig folyton változnak: hol több, hol kevesebb van belőlük a kelleténél. Például jól teniszezel, de csak aznap derülhet ki, hogy csúcs formában vagy-e éppen. Tehetséges lennél a költészetben, de túl ritkán van rá időd. Mik ezek a változó fizikai feltételek? Feltétel például a megfelelő erőnlét. Ez az edzettségi szint a napi gyakoriságú használattal alakul ki és ugyanezzel tartható szinten. Nem csak fizikai erőről vagy izomerőről van szó, hanem a személyes életed teljes, egyensúlyban tartott energetikájáról is. Az energetikai állapot következménye a vágy és a jókedved fennmaradása, de az információs adás-vételi folyamataid biztosítása is. A biológiai időfaktor szintén ide tartozik, a benned zajló dinamikus folyamatok fontos tényezőjeként.

 

Mi fogja meghatározni, hogy valamilyen kitűzött feladatot vagy célt el fogsz-e érni?

Szükséges például a végig elegendő erő, hogy kitarts a célig, és ettől még kedved is van hozzá. Ha jóval többed van és ettől vagy túlfűtött energetikailag, akkor ellenállhatatlanul fog vonzani, hogy csinálhasd. Nem tudod nem csinálni, nem tudod abbahagyni, még akkor sem, ha már felesleges, sőt károdra van.

Egyensúlyi állapotban viszont nem leszel se túltöltött, se túl izgatott, se túl gyenge. Ezt a kedvező állapotot sok tanításban leírták, sok ezer év alatt. Hogyan érhető el?

- Ha a szenvedélyességed miatt túl izgatott vagy és ez legyengít, belátható, hogy érdemes ettől szabadulni.

- Ha bármiben korlátozott állapotban vagy, akkor az ebből fakadó fokozódó hiányaidat és a megoldást nem hozó tudatlanságodat kiegészíted a képzeleteddel, és ezek a fikciók burjánzani kezdenek benned, ami türelmetlenné, zavarodottá és gyorsan kimerülővé tesz. Megérthető, hogy előbb érdemes megszüntetni a hiányaidat, regenerálni és feltölteni magadat, valamint folytatni a tanulásodat is. Közben a nyugodt víz tükréhez hasonló állapotot is gyakorolhatod. Mielőtt tehát további butaságokat követsz el, állj meg és tedd meg ezeket.

- A tested tespedése is káros, ezért érdemes a testet úgy működtetni, hogy ezzel fokozatosan megszabadulj a korlátaidtól és hogy ne betegedj meg csupán valami hülyeségtől.

Megállapították azt is, hogy a balansz állapotok harmonikusak, erőteljesek és sokféle van belőlük, valamint hogy ezek napi rendszerességű gyakorlatozásokkal elérhetők, átalakíthatók és fenntarthatók. Pontosan megadták hozzá a végzendő gyakorlatokat is. Ezek nélkül, teljesen értelmetlen a kedvező változásokra törekedni, mert az nem fog menni csupán képzelgésből. A képzelet még nem valóság, ezért nem lehet csupán ezzel fejlődést és felerősödést elérni. Valamilyen cselekvésre van szükség, határozottan, de határtalan kitartással.

 

Realizáció

Ahogy az információ-átadási és rögzítési munkák egyfajta kódrendszerei - az írott és beszélt nyelvek - a cselekmények általi tapasztalatokból fejlődnek ki, úgy az ember egésze is ezekhez hasonlóan reagálva fejlődik. E kódrendszerek értő használata nem más, mint a cselekvések szükségességének és pontos végrehajtásuknak a megértése, de nem csupán a gondolkodás által. Képességet szerezhetsz arra, hogy úgy tudj olvasni, hogy a mögötte lévő világgal kerülj kapcsolatba és elkezdj benne élni, majd ezt a világot áthozd magaddal ide is, és ahogy odaát éltél, azt itt is tovább folytathasd. Csak ebben az esetben lehetséges leírások alapján reális fejlődést elérni.

A nyelv a csatorna, ami egy forrással, egy tőled különböző másik világgal kapcsol össze. Valójában erről szól az egész, csak ehhez valamilyen sztori is kapcsolódik, hogy az kinyissa benned az ajtót, amin át tudsz kerülni oda. Már önmagában egy új nyelv tanulása is létrehoz ilyen kapcsolatot, mert a szerkezete, a kódjai, a hangzása, a ritmusa és a hangulatkeltő hatása olyan komplex, hogy ez tartalmaz egy teljes világot, melyet magadba befogadva, életre tudsz kelteni. Az írás és a beszéd általi kapcsolódás hasonlóan működik. Nem a beszélő szándéka és történetei a fontosak, hanem az, amiről talán még ő maga sem tud: arról a realitásról van szó, amiben ő már benne él, de a többiek még nem, és azt adja át a hallgatóságának.

 

Hogyan realizálod a saját kívánságodat?

Ha egy nyereséges üzletet vagy egy kényelmes házat szeretnél építeni, akkor rendelkezned kell hozzá a megfelelő képességgel. Aztán meg kell szerezned a szükséges információkat és az energiát is biztosítanod kell, egészen a sikeres befejezésig, mert ha menet közben elfogy valami, akkor nem lesz eredményes a munkád. Az anyagot is oda kell tenni, minden egyes anyagot, ami szükséges. Képesség, információ, energia, anyag - ezek a fizikai feltételek a megvalósításhoz.

Minden egyes ilyen feltétel megvalósításában közös, hogy energia kell hozzá: a megszerzéshez, a felhasználáshoz és a fenntartáshoz is. Az információ ahhoz kell, hogy mire van szükség és mit alakíts át, valamint hogyan teheted meg. Az anyagot mozgatod, darabolod, átformálod és belevonod az energiát és az információt. A többit egyelőre ne vegyük még figyelembe, hogy az egyszerűbb megközelítésnél maradjunk. E munka közben derül ki, hogy mivel boldogulsz jól és mivel nem, tehát mi az erősséged és mi a gyengeséged. És miközben dolgozol, megerősödsz és olykor el is gyengülsz, de a képességeid folyton fejlődnek, azaz új erősségeid lesznek.

Ha nem építesz házat, hanem készen veszel, akkor is tudnod kell a hozzá vezető utat és azt fizikailag végig kell csinálnod. Ha nem teszed és mégis megvalósul a vágyad, akkor más tette meg helyetted. Ne örülj korán, nálad semmi sem változott közben. A készen kapott dolgoknak sok a hátránya és nehéz őket megtartani.

Gyengeségeid valamilyen meglévő képességeid edzetlensége okán képződnek, például az alacsony gyakoriságú használat miatt és ez a hozzájuk kapcsolódó többi képességet is visszahúzza, és idővel mindet. Persze ha más dolgokat jobban szeretsz csinálni, akkor egy ideig nem fog érdekelni, hogy elhanyagolod, ami számodra érdektelen.

 

Gyengítő faktor

Minden új realizáció és az új kapcsolódások is, amik eközben keletkeznek, erősítő és gyengítő faktorokkal is rendelkezik. Univerzális  gyengítő faktor a félelem. Ez egyúttal beépített védelem is, ami óvatosabbá tesz, de ha már túl sok, akkor kibillent az egyensúlyból és a realitásból is. Aki például fél mozogni, az könnyen elhiszi, hogy nem is tud és ebben lesz gyenge. Attól az élettől félsz a legjobban, amit nem ismerhetsz meg, mert eltiltod magad tőle.

Sokan félnek mozogni, sőt valójában élni félnek. Milyen mozgástól szoktak félni, amikor még fiatalok és bármit megtanulhatnának? Például, ha nem tudnak a szép koreográfiák mentén elmozdulni? Pedig az élet is tánc. Nem tudunk nem táncolni. A kedved szerint alakíthatod, koreografálod a mozdulatokat, a ritmikát és a saját történetedet is hozzáadhatod. Megtanulható, hogyan kell ezt jól csinálni. Minél gyorsabban megérted, annál korábban kezded el. Gyerekkorban vagy egy másik szabad állapotban minden mozdulatunkkal magunk alkotjuk az életünket és mesélünk, bekapcsolódva egy közös vérkeringésbe.

Sokan félnek szeretni. Gondoljuk csak át és lássuk meg, hol kell és hogyan lehet segíteni ilyenkor. Hiszen aki már szívvel-lélekkel, mindent beleadva ropja ezt a táncot, az áll készen a szeretetre. De nézzük meg, hogy mi fán terem a hosszú, szeretetteli párkapcsolat. Ehhez néhány köztudottnak látszó, de még sem eléggé ismert és átgondolt jelenséget érdemes újra átvizsgálni.

 

Mit jelent a különbözőség és mit jelent a hasonlóság?

Különböző az érdeklődésünk, hogy mivel szeretünk nap mint nap foglalkozni. Az egyik ember az erősségeiben szereti magát megmutatni és ott is marad. A másik viszont igyekszik a gyengeségeit is számontartani és nem hagyja magát ezekben sem lemaradni. Egyre többet és többféle új módon tapasztalva még szélesebb spektrumban fejlődhetünk és végül rátalálhatunk a rejtett tehetségeinkre és a boldogságra. Eszünkbe jut, hogy mennyivel jobban értjük és kedveljük a kiszélesedő életet, például a gyermekeink felnövekedésében gyönyörködve. És mennyivel többre jutunk azzal is, hogy ha részt veszünk az ő életükben és velük együtt kipróbálunk dolgokat. Régi, elfeledett játszásokat, örömöket és izgalmakat, vagy nekünk is vadonatúj, érintetlen területeket.

Egymással összemérhetők viszont a hasonlóságaink alapján vagyunk, amik leginkább a gyengeségeinkben mutatkoznak meg, azaz a korlátaink tesznek minket ugyanolyanná. Az egyes emberek szívesen csoportosulnak eszerint, például egy adott betegségben vagy más nehézségben szenvedők, akik emiatt hasonlóan élnek és a sorstársaikkal találkozgatnak. Egymás számára megértő és támogató szövetségesek. Hosszabb távon ez a szövetség mégis belterjessé válik és visszahúzó erő lesz belőle. Nem helyes, hogy véglegesen elkülönüljünk az erősektől vagy hogy ők kirekesszenek maguk közül. Keveredve sokkal jobb élni, mint a hasonlókkal. A gyengeségek miatt persze könnyű valahol lemeradni és kimaradni, sőt elrekesztődni, de legyen ez időleges és ne legyen cél.

A spontán elszigetelődés oka legtöbbször a félelmek okozta lefékezés és lemaradás. Ettől egyre kevésbé leszünk képesek megerősödni és ha nem is akarunk ezen változtatni, akkor felépítettünk egy olyan erős korlátozást, amibe előbb-utóbb bele fogjuk verdesni a fejünket. Ne adjuk fel a jóra fordítás jogát.

 

Miért szereti a hasonló a hasonlót?

A kapcsolódáshoz első lépésben közös pontok felfedezésére van szükség, ahol hidakat lehet építeni egymás felé. Ez a hasonlóság elve alapján működik. E nélkül minden idegen, érthetetlen és félelmetes, ami önvédelemből sem enged kapcsolódni. A szimpátia kizárólag valamilyen mértékű hasonlóság keltette megértés alapján jöhet létre, felismerve valam ilyet a másikban. A szeretet pedig a létrejött kezdetleges kapcsolatban, egy erős felélénkülés következtében születik meg, amikor a hidakon át ugrásszerűen növekvő két irányú forgalom indul meg. Ezzel egyidőben jelenik meg a vágyakozás állapota.

 

A kontaktus létesítésének alapelvei egyszerűek és érthetőek:

1. nyugalom

2. hasonlóság

3. szimpátia

 

Amint pontosabban megértjük, hogy ezek az elvek miért nem ugorhatók át az ismerkedéskor, sokkal jobban indulnak és messzebbre visznek kapcsolataink a magánéletben vagy a hivatás építése vagy akár az alkalmi találkozások során. Addig ne is kezdjünk fontosabb dolgokba egymással.

1. Mit jelent a nyugalom? Sokan viselik nehezen a kapcsolódás első lépéseit, sőt kifejezetten túlérzékenyek rá, hiszen ilyenkor gyakori a kaotikus izgalmi állapot, a félreértések és a félelem. A nyugalom elsajátítása a mozdulatainkban, a mozgás tudatosságában, a kapcsolódáshoz szükséges teljes figyelmünkben nyilvánuljon meg. Belül hagyni kell, hogy az élet pezsdüljön és reagáljon a változásokra, és hagyni kell beindulni a tüzet, melyet a felszabaduló aktív energia gyújt meg. A nyugalom fogja biztosítani a közeledés során a belső tűz fokozatos kibocsátását a felépülőben lévő kapcsolat túlsó oldala felé. Érezni és hagyni kell, hogy csak annyi menjen át, amennyi a másiknak kellemes. Nem több, nem kevesebb. A nyugalom tehát viszonylagos, valójában célzott és tudatosan is felépített aktivitás-növekedés történik. Minél izgalmasabb és  vonzóbb egy új találkozás, annál inkább legyen belül megtartott és eltitkolt a vonzalom és az izgatottság. Elegendő idő kell ugyanis ahhoz, hogy párhuzamos világok és állapotok épüljenek fel a két oldalon és megerősödjenek ők is és az összekötettéseik is, minimalizálva a zavarokat, ütközések nélkül.

2. Mit jelent a hasonlóság? A hasonlóság megérzése eleinte inkább érzés, mint gondolat. Érezhető, hogy felépül a kapcsolat és felismerik, hogy valamire vágynak. A hasonlóság tudatos fokozásával is megerősíthetők ezek az érzések, például a legegyszerűbben utánzással, de fordítva is igaz, amikor megfigyelhetjük, hogy már elkezdődött a mozgás szinkronba kerülése. Ennél bonyolultabb módja a hasonlóság növelésének a közérzet, a hangulat, az érzések, majd a teljes állapot szinkronitásának elérése.

3. Mit jelent a szimpátia? A hasonlóság felismerésekor az erre felépülő megértés okoz szimpátiát. És mi lesz az erősségekkel? Hogyan hatnak a kapcsolatra kezdetben? Az erősségeknél éppen a különbözőség lesz a döntő a vonzalomhoz és az izgalom fenntartásához Miért? A kapcsolódáskor létrejött csatornákban az áramlási erő és az izgalom azzal kezdődik el, hogy a másik valami mást, valami újat tud adni. Az újdonságok kapnak figyelmet és kerülnek megosztásra, azaz átáramlanak az egyikből a másikba. Az adó-vevő működések az áramlási iránynak megfelelő polaritást is gerjesztenek. A kialakuló két különböző pólus egymásra erős vonzást gyakorol.

Ha akadályozzák a vonzalom okozta közeledést, az sűríteni fogja és felerősíti a köztük kialakuló erőteret. Lesznek konfliktusok, veszekedések, de amint külön vonulnak, tisztán megérzik, hogy mennyire hiányzik már az összeolvadás. A félelmeket és a többi izgalmi reakciót végül egy robbanásszerű egyesülés fogja megoldani. Ellenségekből örök barátok vagy szeretők lesznek. Van ilyen kezdés is.

 

Következtetések

  1. A hasonlóság önmagában nem marad sokáig izgalmas. - A különbözőség pedig nem tud nyugalmat árasztani.
  2. Egy hosszú távra tervezett kapcsolatban szükség lesz rá, hogy a nyugalom és az izgalom is elegendő legyen.
  3. A hasonlóságon alapuló összeköttetések következménye: megértés, egyetértés, szinkronba kerülés.
  4. A különbségen alapuló összeköttetések következménye: izgalmak, tüzet csiholó feszültségek, viták és egyeztetések, egymás iránt újra és újra felébredő kíváncsiság és vágy.
  5. Ha túl sok a hasonlóság a kapcsolatban élők között, akkor a kapcsolat lehűl, mert az áramlás megszűnik.
  6. Ha túl sok a különbség a kapcsolatban élők között, akkor szénné égnek a villámló viharokban.
  7. Ha nincsen személyes egyensúly, bár a hasonlóság és a különbözőség sem túl sok vagy túl kevés, de a tagjai nem foglalkoznak azzal, hogy karbantartsák önmagukat és ezzel újra és újra egyensúlyba kerüljenek, akkor a kapcsolat szétesik, mert mindannyian szétesnek.
  8. Megértés alapú páros élet vagy szerelem alapú páros élet szükséges, hogy hosszabb távon fenntartható legyen a kapcsolat. Mindkét alapon jól működik az együttműködés. Előbbi lehet szexmentes is, de az utóbbiból nem hiányozhat és jól kell működnie.

Itt szükséges megjegyezni, hogy a fenti következtetések nem csupán a kapcsolatról, hanem a benne élőkről is szólnak. Jó tudni, hogy a pár tagjai különbözhetnek egymástól abban is, hogy döntően nyugalomra vagy izgalomra vágynak, és hogy döntően megértés vagy a szerelem és a szex szükségesek számukra a kapcsolatból. Ezeket nem könnyű szinkronba hozni és csak időszakosan fog sikerülni.

 

Szinkronitás és aszinkronitás

A hasonlóságok segítik a szinkronitás elérését és a különbözőségek adnak lehetőséget az aszinkronitás elérésére. Természetesen mindkettőre szükség van, váltakozva és megfelelő ütemezésben. Ez természetes ingadozásként figyelhető meg a jól működő, erős kapcsolatokban. A természetes ingadozás hiánya pedig jól láthatóvá teszi a kapcsolatok problémáit.

A szinkront az együttélés alakítja egyre pontosabbá és időszakonként gyakoribbá. Együtt terveznek, együtt tesznek meg dolgokat, együtt élik át a nehezét és az örömeit. Ehhez elegendő időt és figyelmet, valamint energiát fektetnek bele a másik emberrel eltölthető időszakokba. Ezzel kiegyenlítődnek az energia-információs mezők és az áramlás a partnerek között lecsillapodik. Mire jó ez? Nyugalomra, regenerációra, lassú és biztonságos építkezésre, pihenésre, egy húron pendülésre, amire időről-időre szükségük van.

Az aszinkront a külön élet hozza létre, amikor épp nincsenek együtt otthon vagy valahol máshol vannak. Ha ilyenkor is tudnak töltődni, még pedig mindazzal, ami kell és azzal is, ami otthon nem található meg, akkor nem üres kézzel és szívvel fognak hazatérni, hanem új és izgalmas emberként. Maguk lesznek a meglepetés és az izgalom forrása és átadója. Nem elegendő ehhez elmenni egymás közeléből, hanem máshol is tudni, merni kell élni. Azért, hogy sűrű, új életet vihessenek haza és akkor otthon újra van mit megosztani, ami áramlást és izzást okoz.

Ha a szinkron vagy az aszinkron túlságosan eluralkodik a másik rovására vagy nem engedik meg, hogy mindkettő megtörténhessen, akkor a kapcsolat alul- vagy túlterheltté válik és a benne élők élete is ilyen lesz. Egyik sem egészséges, a kapcsolat egészségtelenné válik. Ez fogja okozni eredendően a szétesést a belső és a külső erők hatására.

A gyenge kapcsolatok törvényszerűen esnek szét és az együttélés erőltetett fenntartása esetén sem lesznek hosszan életképesek. Újjá kell építeni és dinamikusan változó, új, életerős összeköttetéseket kell létrehozni. Nem érdemes a meglévő akadályokon lovagolni és bűnösöket vagy hibákat keresni a kapcsolaton belül és kívül. A személyes szabadságot kell először újraépíteni, akkor működhet együtt és külön is.

 

Partnerfüggő, korlátozott és tehetetlen

Partnerfüggő, korlátozott és tehetetlen - ezeknek a jelenségeknek az analógiái sokszor megfigyelhetők az életben. Azt állítják például, hogy egyes képességeik használata során partnerfüggők, azaz tőle függnek, hogy aktuálisan milyen teljesítményt sikerül leadniuk. Ez tipikus gyengeségi jel, mert az ember a saját ereje birtokában független és önálló tud maradni a képességei használatakor is. Persze csak addig, amíg meg nem gyengül.

Két gyenge szereplő pedig, akik ráadásul együtt éltek és egyidőben veszítették el az erejüket, nos náluk logikus, hogy még jobban lerontják egymás teljesítményét. Romló teljesítményüknek azonban nem oka a párkapcsolat vagy a másik fél, hanem csakis a saját erőtlenségük miatt történik meg velük minden kudarc. A kapcsolatuk gyengesége is ennek a következménye.

Ugyanilyen tévedésről van szó, amikor azt állítják, hogy ha a partnernek így is jó, az alacsony teljesítmény is elegendő, vagyis akkor nincs is baj. Lehetsz csupán 3-5 perces, de ez pont elegendő, ha a párod nem panaszkodik vagy azt hiszi, hogy ennyi elég, mert sosem próbálhatta ki az ennél jóval többet és jobbat. Vagy még ezt is sokallja?

Téves! Ennyi idő neked sem elegendő, még akkor sem, ha mindenkinek megvan a végére a befejezés. De nincs meg mindenkinek. A nő először az orgazmust veszíti el. A férfi is gyengébben érzi a magáét, de még sokáig élhet abban a hitben, hogy ez is kielégítő.

A személyes gyengeség legkoraibb jele a páros szexben nyújtott hanyatló teljesítmény. Ez jelenik meg először, de lehet mindenkori állandó jellemző is. Miért állandósulhat?

A./ Az általános gyengeség mindig elégtelen szexműködést okoz? Igen, de ez sosem csupán a szex műveletek során jelent problémát. Sem a test felhalmozott tartaléka, sem az aktuálisan mozgósítható energiája nem elegendő. Érthető, hogy ami saját magadnak sem elég, abból semmit vagy csak keveset juttathatsz másnak. A kapcsolatok általában is, de a szerelmi és más lelki vagy testi, aktív együttlétek, különösen pedig az aktusok és ezen belül az átadási folyamatok, intezívek, energiaigényesek. Mi történik, ha gyenge vagy? A szervezet megfelelően védekezik és megálljt parancsol, leállítva a túl nagy és a túl gyors leadást. Ez a helyes lépés tőle, még akkor is, ha neked ez nem tetszik. Igen kedvezőtlen gyógyszerekkel, serkentőkkel és más erőlködésekkel megbabrálni ezt a finom, önfenntartó és védő mechanizmust. Szerencsére, van megfelelő gyógymódja. 

B./ A gyengeség korlátozódhat csak a szexre is? Igen. Még egy testileg jól edzett sportoló vagy táncos is lehet potenciazavaros. Akár a férfi, akár a nő. Ezt főképpen a páros szex relatív vagy abszolút hiánya esetén látjuk. És már régóta rossz a helyzet fizikailag, amikor aztán lelkileg-idegileg is összeomlanak. Csupán lelkileg kezelve ezt a helyzetet, javulás nem várható.

 

Miért lehetséges a gyenge férfiaknál gyakori szexvágy?

A vágyat az elérhetetlenség és a kielégítetlenség, sőt a hatalmaskodás és a társasági élvezeti státusz szimbólum is fokozhatja egyeseknél, míg épp ezek egyike-másika csökkentheti másoknál. Klasszikus az öregfiúk heves igyekezete, szemben a fiatal férfiak menekülési hajlamával. A nők is idősebb korukra bátorodnak fel, de ez náluk sem jelent feltétlenül tobzódó szexet.

 

Miért óvatosak az erősek és türelmetlenek a gyengék?

Pontosan azért, mert az erősek maguknak való erős partnert keresnek. Ennek megtalálása a kapcsolat kialakulása közben történik, ezért lassan és élvezettel építgetik az új kapcsolatokat.

A gyengék ellenben alig várják, hogy megfelelő külsejű, szimbolikusan is előnyös személyekre tehessenk szert és kifejezetten a gyenge partnerekre buknak, ahol a saját gyengeségüket elfedhetik a partner bátortalansága mögé, ha kell hatalmaskodhatnak, bíráskodhatnak felette vagy éppen erősítgethetik a saját önbizalmukat és olykor a  nyugalmukat, hogy mégis csak minden rendben van velük.

Olykor jellemző ez a minta: az erős verzió a fiatalok párválasztására, a gyenge verzió pedig az egyre idősebb korosztályok többedik párválasztására. A válások egy jó része is a második verzió mentén zajlik le, ahogy a vágyott elképzelés szerint hirtelen átcsapják magukat gyengéből erősbe és öregedőből fiatalba. Ehhez egy új, jóval fiatalabb, a vágyaikat tápláló partnert keresnek maguknak.

 

Mire figyelj, hogy megelőzd a bajt?

A szex sokkal érzékenyebb a többi testi működésnél és a lehető legkorábban mutatja meg, hogy mi a helyzet veled és másokkal, ezért érdemes erre odafigyelni. Ha már jó ideje nincsen párod vagy már régóta nem voltatok együtt a pároddal, akkor professzionálisan tesztelhető az erőnléted, a párszex pontos modellje alapján.  Ehhez azonban elegendő lehet a saját megfigyelésed is, ha tudod, hogy mire figyelj és mik a határok a potens és az csökkenten potens állapot között. Erre a célra jól szolgálnak tesztjeink, e cikk végén. Ha pedig sosem voltál még elég jó állapotban és ha csak kevés alkalommal tudtál párban lenni, akkor az idegrendszeri vezérlés helyreállítása és fejlesztése is fontos. Még sosem állt össze benned a teljes kép és még sosem érted el a születési képességeid szerinti erőnlétet? Számít ez valamit?

Amikor nem tudsz annyit teljesíteni, ami elégedettséghez és egyúttal edzettséghez is juttatna, ez még nem betegség. Élhetsz így is, de a kevés erő nem tesz kiegyensúlyozottá. Sok minden más is hiányozni fog a kapcsolataidban, amit nem fogsz érteni, de zavarni fog.

 

 

TESZTEK

 

 

Tesztjeinket könnyen és gyorsan végezheted el.  Semmit nem kell kitölteni, csak gondold át.

Mikor van gond veled? Ha ezekben a tesztekben legalább 3-3 pontban található leírások tartósan, azaz 3- hónapja vagy még régebben igazak rád, akkor leépültél vagy sosem voltál még a top-on. Ezen könnyen segíthetünk.

Lapozz ide:

https://drtothemese-orvosszexologus.blog.hu/2023/08/01/potencial_tesztek

 

Oldalunk gyengéknek és erőseknek, ha a segítségünk kell: drtothemese.hu

Foto: shutterstock

Minden jog fenntartva.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://drtothemese-orvosszexologus.blog.hu/api/trackback/id/tr3718054414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása