Impotencia, hiányzó orgazmus és társaik III. rész
2021. január 13. írta: Dr. Tóth Emese orvosszexológus

Impotencia, hiányzó orgazmus és társaik III. rész

A szex fizikája

shutterstock_471945857_2.jpg

Érintkezési hiba

A potenciazavarok lezajlásának első fokán az avatatlan szemnek még észrevehetetlen az energetikai gyengülés. A támadhatóság az ok, a támadás csak következmény. - Ha valaki ezen a ponton ragaszkodna a példákhoz az egyébként már elcsépelt forgatókönyvek közül, akkor jusson eszünkbe, hogy számos történetet ismerünk mindannyian, ahol az emberek változatos módokon egymásnak esnek és őket még típusokba is sorolják, de hidd el, ez nem itt lényeges, hanem a jogi fórumokon.

A támadhatóvá vált ember spontán viselkedik és érez. Csak öntudatlan akciókat és reakciókat bocsát ki magából, melyek a környezetből elégedetlenséget és feszültséget váltanak ki. Nem képes felismerni és megfékezni önmagát vagy felmérni a következményeket. Hiány állapotban van és ez az, ami átkapcsolja a védekezési és megszerzési üzemmódba. Önző és akarnok lesz, valamint nyűgös és így tovább, egy egész arzenálja a hiány szindrómának. Támadható és ezért megkapja, olykor meg is adja a magáét. A burleszk műfajban jól ismert Stan és Pan groteszk duettjei juthatnak eszünkbe.

Amikorra már észrevehetően elégtelenné válik a feltöltődés és a leadás, akkorra a működések is lelassulnak, sőt akadozni kezdenek. Eleinte a technikában látott érintkezési hibához hasonlóan ingadozik a szokásos és a gyenge teljesítmény. A hozzá járó élvezet is hol van, hol megszökik.

Járulékos veszteségek

Minden működést, állapotot és reakciót emberként, érzelmekkel és gondolatokkal élsz át. Ha kevés az energiád, akkor képtelennek és fáradtnak érzed magad, és nem érzed köztetek a szerelmet. Ez még nem párkapcsolati zavar, de azt hiszed, hogy ott van a baj gyökere. Tehetetlenséged és tudatlanságod további rizikójaként érzelmi elesettséget és ingerültséget tapasztalsz, akár még azelőtt, hogy tettleges sikertelenség is történhetett volna például egy aktus során.

Az érzelmeken keresztül nem lehet megoldani a helyzeteket, mert öntudatlanul képződnek. Nem okok, még csak nem is igazi következmények, hanem csak járulékos jelenségek. Az ősi iskolák rengeteg iránymutatást adnak, hogyan terelhető át róluk a figyelem és hogyan érthető meg egyre pontosabban a hátterükben zajló lényeg. Csak a megfelelő állapotban és a regenerált működésekkel lehetséges egészségesen és boldogan élni. Ne keresd a valódi boldogságot magát, mert nincs semmilyen jelentése vagy tartalma. Az egy komplex állapot, ami benned születik meg. Akár véglegesen boldoggá válhatsz, de nem az anyagi javak és a társadalmi előnyök révén, melyek csak időlegesek és a következményeik közül éppen az a legfontosabb, hogy a belső teljességed nem épülhet fel csupán ezekkel foglalkozva.

A fényben fürdőző realitás, melyet egész életed folyamán sokszor ujjá teremthetnél magadban, energia és információ telített állapotokat hoz létre. Erős, nyugodt és szerető, ezért az együttérzés és az együttműködés képessége mindig be van kapcsolva. Olyan működésről van szó, mintha egy nagy, szépen faragott kerék forogna, ami ugyanannyit visz be, mint ki és minél gyorsabban és egyenletesebben forog, annál jobban felizzik benned a fény. Nem tud rád rossz hatással lenni mások zaklatottsága. Képessé válsz átlátni a dolgok felületén és rendező elvként működni. Minden jót és rosszat kritika nélkül befogadsz, ledarálod és átalakítod. Ha például ehhez közelítő állapotban fogadjátok be egymást, akkor a szex nem csak csodálatos, hanem egyúttal gyógyító és fejlesztő is.

De az öntudatlan azaz formátlan izgalmi állapot - ez a stressz reakció lényege - miatt a testben elszabadult indulatok ereje az építő munkavégzésre alkalmatlan. Fontos kivezetni a testből, különben károkat okoz. Nem kellene azonban veszendőbe mennie. Tanulással és gyakorlatozással optimalizálható az energiacsere és elérhető a megfelelő állapot.

Romboló és építő energia

Fontos, hogy az energia felvételekor és a leadáskor egyúttal serkentve legyen az információ-csere is. A felvételkor ugyanis csak annyi energia tud lekötődni, amennyi a vele együtt bevitt információ lekötéséhez kell az anyagba. Több információ bevitele tehát jobban növeli a potenciált. Egy friss párkapcsolatban nagyon sok az új és érdekes információ, amit fel lehet venni, ezért megnő tőle az energia felvétel is, azaz nő a potenciál. Ilyenkor ébrednek rá, hogy még képesek vagy újra képesek egy élvezetes menetre. Igaz, ez önmagában csak átmeneti javulást hozhat és egészségügyi galibákat okozhat. Az energia leadásakor pedig a felszabadult energia a vele együtt áramló információkkal együtt végezhet építőmunkát, különben csak értelmetlenül rombolja a gazdatestet és annak kapcsolatait.

Ennek a komplex működésnek az alapmodellje az anyag-energia-információ hármas egymáshoz való viszonyában, ezek változásaiban és egymásba való átalakulásaiban megtalálható. Egy ezt a tudást átadó tanításban az egész modell mélységeiben tanulmányozható és gyakorlatilag megtapasztalható.

Amikor a tested nincs jól ez még sokáig nem tudatosul benned, sőt megszokottá válhat, mintha rendben volnál. Nem így az érzelmek, a közérzet és a félelmek, melyek azonnal előugranak, így azt hiszed, hogy csak ezek léteznek. Az érzelmek gyorsan változnak. Arra reagálsz gondolkodással, ami már elég erős ahhoz, hogy tudatos működéseket is kiváltson. Ugyanakkor az érzelmek olykor igen-igen nehezen érthetők, mert együttesen nagyon nagy bonyolultság kifejezésére is alkalmasak. Olyan folyamatok átélésére is, melyeket nem sikerül egyszerre megértened és kifejezned, de valójában már úgy élsz.

Ami ilyenkor történik, ahhoz eleinte nincs elég erőd, hogy csak tűrd és tartsd magad. Lényegében összeomlassz csendesen vagy hangosan. Amíg azonban a megoldáson dolgozol, azalatt eléred a jobb erőnlétet és valamennyire rendbe hozod magad. A megfelelő felkészültség és edzettség eleinte szinte mindig hiányzik, ezért nem sikerülhet azonnal kiugrani a bajból. És még miért nem? Azért mert előbb teljesen meg kellene értened, hogy mi történt, és hogy ennek mi a jelentősége. Tudnod kellene azt is, hogy mi hiányzott neked a megfelelő reakcióhoz és pótolni. Szóval bőséges információ hiányod is van az energiahiány mellett. Ezért túlterhelt és elégtelenül működő állapot ez, amit csak további kitartó, aktív munkával orvosolhatsz.

Annak ellenére haladnod kell tovább, hogy már így is kevesebb az erőd a szükségesnél és a tovább alakuló nehezített helyzetben ez nem javulhat lényegesen. Ezen a ponton kell téged megtanítani másképpen élni. Első lépésben fel kell tölteni, hogy regenerálódhass, energiával és információval. És megtanítani, hogyan tartsd karban magad. Ezzel máris jobban leszel, pedig még semmi sincs megoldva. Ettől kezdve elindulhat az egyre tudatosabb munkád, amivel megoldod a bajba jutott területet az életedben. Természetes folyamattal kell hagynod újra összeegyeződni és átrendeződni az apró részleteket és a javulása alapján megérezni a vonzódást, érzékelni a változások friss szelét. Ettől még intenzívebben beindulnak a testi-lelki reakciók.

Az átalakulásoknál nemcsak építés történik, hanem valamit le is kell bontani. A lebontás viszont sokkal több érzelmet szabadít fel, mint az építés. Miért van így? Azért, mert a romboláshoz vagy a lebontáshoz hagyni kell az összekötő szálakat elszakadni és ezekből sok energia szabadul fel, ami céltalan, azaz még nem kötődik hozzá új információ és ez fokozott hangulati labilitást vált ki. Ráadásul érzelmes múltbeli emlékek információi is felszabadulnak eközben. Egy pontig ez a felfokozott érzelmi töltet még segíti is a leépítés folyamatát és részlegesen a szabad energia levezetését is, például a sírással és a test rázkódásával. Bármennyire nem szereted ezt a fázist, hiszen a szálak elszakadása fájdalmas, ez meg fog történni.

A férfi és a nő lehetőségei

A potencia zavarai a férfiaknál és a nőknél is hasonlóan zajlanak, mert a nőknek is szüksége van többlet potenciálra a szexhez, nemcsak a férfiaknak. A nőknek is lehet tehát potenciazavara. Mit tehettek mindketten, ha jön a baj és hogyan előzhetitek meg? Így vagy úgy, de elsősorban élvezetes tanulással és edzéssel teli élettel.

A legkönnyebb módszer valamilyen harmonikus mozgással megerősíteni a testet. Ezzel lehet feltölteni a raktárakat is, mint egy dinamóval. Serkenteni kell beépülni a szükséges energiát a testbe. Ennek vannak jól bevált technológiái és energiagyűjtő gyakorlatai. A gyakorlatok elvégzése utáni jóleső fáradtság és pihentető alvás pedig már a beindult regenerációt jelzi., amit a test saját maga vezérel, ahogy aktuálisan képes rá. Ebbe nem kell beleszólni.

Máris olyan új napra ébredsz, amelyikben jobb, erősebb, teherbíróbb vagy és a közérzeted az élvezetesség felé tolódik el. Ugrásszerűen! Ebben a komplexitásban a lelkiélet is javul, hiszen az egy gyorsan változó, labilis működés. Még nem foglalkozunk a problémákkal specifikusan, de az állapot már rendeződni kezdett.

Ez nem paradoxon. Azért történik így, mert előbb munkaképessé kell válni, hogy megoldhasd az életedet. Minél munkaképesebb azaz erősebb vagy, annál kellemesebb és reménytelibb az életed. A megoldás te magad vagy, pontosabban a saját fejlődésed, ezért minden valódi fejlesztés után egyre önállóbbá válsz a saját életed alakításában és élvezetében. Ellenkező esetben, ha egyre jobban függsz, akkor veszíted az erődet és az önállóságodat. Ez zsákutca. Sehová sem vezet és semmit sem fogsz tudni megoldani.

Párhuzamosan fut egy ideig a rendezetlen élet az újjá épülő élettel, majd a feleslegessé és az életképtelenné vált elemek elsorvadnak, kihullanak belőle. Még az emlékezet is megváltozik, illeszkedve a változóban lévő, egyre jobban körvonalazódó jövőhöz. Ehhez azonban pontosan kell tudni, hogy milyen változásokra van szükséged, mit és hogyan kell edzened.

Természetes és logikus, hogy a zavarok megoldásához a felkészülés után már specifikusan azt a régiót és azokat a működéseket is edzeni kell, melyek a célod közvetlen részei és korlátozói. Például ha jobb szexet akarsz, akkor sokirányú szex edzésre van szükséged. A célra kidolgozott intim edzés program a szex gyakorlati modelljéhez megfelelő eszközzel történhet.

A nő és a férfi egyaránt sokat segíthet közben egymásnak, de először saját magáért kell mindent megtennie, hogy másnak is adni tudjon. Meg kell tanulni többféleképpen élni, de ehhez mindenkinek különböző ismeretekre és életekre van szüksége. Egymás iránti türelem helyett pedig először saját magadat tanulod meg tűrni. Aki dolgozni kezd a bajain, már el is kezdte bővíteni a tűréshatárait.

A szexualitás - mint a vonzódási képesség és a függetlenség egyensúlya - fontos és mindenki számára garantáltan elérhető érték az élethez. Csupa erőnlét és dinamika, ezért érezhetnek az izgalmas szextől megfiatalodást. Az egészséges élethez elegendő élvezetesség - értve ezalatt az energiainformációs telítettséget és a kiegyensúlyozottságot - eredményezi a minőségileg jobb és az együttműködésre alkalmasabb életet.

OrgasmService Do by Dr. Emese Toth - https://www.drtothemese.hu/

Szöveg: Tóth Emese/drtothemese.hu
Foto: Navistock/shutterstock

Az itt és máshol megjelent írásaimban közölt információk mindegyike a saját kutatásaimra, munkáimra épülnek és kizárólag a saját véleményemet tükrözik. Szerzői jogvédelem alatt áll valamennyi itteni vagy bárhol máshol, a nevem alatt megjelent tartalom is. Használd nyugodtan, hivatkozva a szerzőre, rám, vagy egyszerűen add meg a forráshivatkozást.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://drtothemese-orvosszexologus.blog.hu/api/trackback/id/tr9716374998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása