Hogyan segíthetnek rajtad?
2022. április 25. írta: Dr. Tóth Emese orvosszexológus

Hogyan segíthetnek rajtad?

Jó tudni, mielőtt szakértőhöz fordulsz kérdéseiddel

 

shutterstock_632784143.jpeg

 

Mi a kiinduló helyzeted?

A személyes problémákban és az együttélés belügyeiben is gyakori, hogy nem megfelelő kérdésekkel, nem megfelelő szakemberekhez és nem megfelelő időben fordulsz, ezért kitisztulás helyett csak összezavarodsz. Érdemes tudnod, hogy olvasottságod eredményei, a már régóta és sok felől összeguberált magyarázatok, tévedésektől és hibás következtetésektől hemzseghetnek, a szerzők által és általad is. A kapcsolatokról szóló felületes és a tüneteket okokként kezelő sztorikat is bőven találhatsz. Veszélyük, hogy drámai hangulatú zsákutcákba vezethetnek bárkit, akárcsak egy-egy barátok közötti kibeszélő party. Tudásod és szükségleteid hiányosságai miatti sanyarú állapotodban bármelyiket magadra veheted, holott nincs közük az ügyeidhez.

Tapasztalható olyan is, hogy egy bizonyos nagyon gyakori problémával keresel fel, aprólékosan próbálva elmagyarázni, hogy miért jöttél. Azt gondolod, hogy egy igen ritka, szörnyű kórban szenvedsz, amit most hallunk először. Félsz és bizalmatlan vagy emiatt, fogalmad sincs, hogy jó helyen jársz-e segítségért. Nehezen nyugszol meg, gyanakodsz, hogy nem vesszük elég komolyan a bajt. Ez is a te aktuális állapotodból adódik, és mi azon vagyunk, hogy rögtön megváltoztassuk, amint engeded. És hogy mi lenne az a viselkedés, amivel könnyebben haladhatnánk a kezdetektől? Ezzel nem foglalkozunk, mert a magaddal hozott jellemzők mutatják meg, hogy pontosan mire van szükséged. Viselkedj csak úgy, ahogy tudsz és nem kell direkt titkolnod vagy szépítened a nehézségeidet.

Akár magadat akarod megóvni, akár az együttlétekhez szeretnél segítséget kapni, valószínű hogy nem rendelkezel megfelelő kiindulással és ha kapcsolatban élsz, bonyolultabb a helyzet együtt, mint külön-külön. Éppen ezek miatt úgy fogjuk itt és most is bemutatni a jelenlegi és a jövőbeni lehetőségeidet, hogy segítségként szolgálhasson az egyre pontosabb megértés felépítéséhez, aminek első lépése is több hetes folyamat lesz.

A másik oldal: szakértelem és hozzáállás

A témánkba vágó szakmák művelői a jó hozzáállás és felkészültség mellett is csak hiányos elképzelésekkel és korlátozott módszerekkel rendelkezhetnek. Miért? Tapasztalatunk szerint a szexualitás és az emberi kapcsolatok törvényszerűségei elég komplexek ahhoz, hogy önmagában egyetlen kiváló szakma se rendelkezhessen teljeskörű hozzáféréssel és mindenre kiterjedő módszerrel. Hogyan van mégis lehetőség a megoldásra? Az úgynevezett interdiszciplináris területeken, azaz a tudomány-határokon átérő, több tudományág által közösen alkotott területeken lehetséges a megfelelő komplex megoldást kidolgozni. Számtalan ilyen téma és kérdés van, amely tudomány-ágakon átívelő.

Hasonló módokon jöhettek rá néhányan, hogy az alaptudományoknak van egy közös gyökere, még pedig a komplex avagy a dinamikai rendszerek tudománya. Ez nem valamiféle szintézise a többinek, hanem új vizsgálati elvek, módszerek és elképzelések alapján a sorból eddig kilógók megértése, az eddig megértettek új, mélyebb megértése és hatalmas, új felfedezetlen területek felfedezése. Ez jobban átláthatóvá tette az addig nehezen rendszerezhető interdiszciplinárisnak tartott részeket is és ugyanakkor messzebbre adott kitekintést, egészen a nem látható, de sejthető területekig. Újra kezdtünk megismerkedni például a több ezer évvel ezelőttről fennmaradt tudással is, mert most már sokkal jobban megvizsgálhatjuk és megérthetjük őket. Nem feltétlenül az új technikai műszerekre, hanem az új elvekre, az újfajta gondolkodásra gondolunk itt. Ennek megfelelően komplexen, de leegyszerűsítve tárgyaljuk mostani témánkat is.

Azt is tudni érdemes a pontosabb megértéshez, hogy a megoldáshoz pontosan meghatározható változások létrehozására lesz szükség. Mit jelent ez? Alkalmassá kell tenni téged valamire, ami jelenleg nem megy neked. A gyakorlatias szakemberek veled együtt építik fel hozzá a szükséges feltételeket, pontosabban a kitűzött változásod belső feltételeit. A külsőségek ebben nem vagy csak nagyon kevéssé számítanak. Mik ezek a nem jelentős külsőségek például? Nem számít, hogy ki vagy, hogy nézel ki, mit gondolsz kezdetben, mit tartasz fontosnak, mit igen és mit nem értettél eddig. Ezek nem valódi feltételei a kérésed teljesítésének, bár most még kétségtelenül akadálynak tekinted őket. Mivel azonban új területen van a célod, ahová egyedül nem juthattál el eddig, ezért ott ezek nem léteznek, ott egy másik te vagy. Másképpen, ha semmit sem tudsz arról, hogy hogyan válj valamivé, még azt sem tudod pontosan, hogy mivé válj, akkor akadályozni sem tudod benne magadat. A komplex rendszerek szakértőjét sem tudod akadályozni, hogy ebben segítsen neked, csak önkéntelenül megmutatod magad, hogy lássuk mire van szükséged.

A szakember(ek) tudása nélkül tehát nem lehetsz tisztában azzal sem, hogyan változz meg, illetve hogy pontosan mit kell tenned ezért. A jelenleg benned zajló állapot, ami a kívánságodhoz vezetett, nem elegendő kiindulási alap, ezért egy alkalmas alapot is építeni kell számodra. Mi ez az alap? Fel kell készíteni téged egy új fejlődési ugrásra, ezért rugalmasabbá, de változékonyabbá kell válnod, ami jobb egészséggel és közérzettel is fog járni. Ez is olyasmi, amit nagyon nehéz lenne egyedül megoldani: alkalmassá tenni saját magadat olyan változásokra, amik még nem is adottak számodra, azaz felkészülni egy megváltozó jövőbeni életre. Ezzel az alappal már rendelkezve azonban, "az úton végigkalauzoló vezetőd" átadhat neked valamilyen plusz, számodra új minőségű folyamatot is.

Mi történik, amikor elégtelen a kiindulási adatunk?

Vizsgálatokat lehet végezni annak eldöntésére, hogy mi okoz zavarokat a párkapcsolati elégedettségben, valamint a személyes mennyiségi és minőségi potenciálban, azaz a meglévő képességek működőképességében. Ezek általában egészségi és teljesítmény felmérő vizsgálatok, azaz a tünetek összegyűjtése, valamint a te válaszaid. A válaszaidat célzott kérdésekkel kapjuk meg, melyeket ennek az írásnak a végén találsz az önvizsgálati protokollunkra kattintva, de nézzük át előbb a többit. A reális okokról pedig már sok cikkben beszámoltunk eddig, ha visszalapoznál értük ebben a blogban.

Nemi hormonok vizsgálata

Megnézik például a hormonszinteket és főleg  idősebb korban lehet, hogy alacsonyabb lesz. Ilyenkor esetleg megpróbálják a kétélűen hasznos-káros hormonpótlást és emelkedik is a hormonszint, de például a merevedés és a kapcsolt nemi-élvezeti működések ettől mit sem változnak. Pedig erre kerestek megoldást. Vajon miért nem javulnak? Számtalan példát lehet erre találni, de legyen itt egy ehhez nagyon közeli példa. Az edzőtermek "óriásai" nem ritkán nemihormonokkal érik el a jelentősebb izomtúltengést. Az egyik hormon közülük a tesztoszteron. Edzés nélkül azonban hiába szednék, önmagában nem érne semmit és ezt tudják, tapasztalják. Vajon miért gondolják, hogy a nemi működésekhez elegendő csupán megemelni például egy hormonszintet vagy más hiányt mutató alkotót a szervezeten belül? Hiszen nem csak a megfelelő hormonszintek a feltételei ezeknek a komplex működéseknek.

Nemi szervek vizsgálata

Vizsgálják a nemiszerveket és készítenek más laborvizsgálatokat is a belső miliőről, de ezek alapján sem születik még teljes siker. A nemiszervek csak ritkán okai a működésbeli bajoknak, de az általában rögtön látszik. Más szervek betegségei azonban nagyon erős hatással vannak a nemi működésekre is. Az is előfordulhat, hogy az első tünetek éppen itt kezdődnek el, de szerintünk minden esetben így van, csak nem veszik észre vagy mást okolnak miatta. Ilyen látványos és kellemetlen tüneteket okozó betegségek például a fertőzéses vagy nem fertőzéses eredetű, de aztán idővel szintén fertőzésessé váló gyulladások, sérülések, általános zavarok talajából kiinduló anyagcsere és szív-érrendszeri betegségek, stb.

A férfiaknál például a pénisz csak a slag szerepét tölti be az örömszerzésben. A hátországa (te magad) egészsége és erőnléte számít abban, hogy a pénisz működik-e. Ha a hátország luxus felesleggel rendelkezik, akkor van mit átadni, ha nem, akkor menet közben jön a stop vagy el sem kezdődött. Nem számít, hogy te mit szerettél volna, de ezzel téged véd meg ez a mechanizmus. A nem megfelelő erünlétű férfit meg lehet ölni azzal, ha túl sokat ad le. Vigyázat a serkentőkkel, melyek ezt a védelmet megzavarják, de nem erősítik meg hozzá a férfit. A jó megoldás növeli a férfi erejét és élvezeti képességét, mint később leírjuk.

Kedvezőtlen nemi mellékhatások

Az egyes terápiás beavatkozásoknak is van hanyatlást okozó átmeneti vagy tartós hatása. Ilyenek például a lábadozások legyengült időszakai, egyes betegségek gyógyszeres kezelésének hatásai, az altatás és a műtéti megterhelések utáni állapotok. A nemi szervek műtéteinek is van ilyen hatása. Miért? Először is a szervezet felhasználja az energiát a gyógyuláshoz és nem engedi azt másra fordítani, hiába szeretnéd például örömszerzésre leadni. Aztán a betegség és a lábadozás kényszer-pihenői okozta leépültséggel, azaz edzetlenséggel kell szembenézni idegi, keringési, izom, hormontermelési és más hasonló területeken egyaránt. Közben lelkileg is erőtlenség és bizonytalanság léphetett fel. Ezek lehetnek csak a testi tünetek következményei, de lehetnek más miatt is.

Az egyéb elváltozások és betegségek kezelése közben fellépő váratlan mellékhatásokra a nemi teljesítményben ma még csak ritkán figyelmeztetik előre vagy utólag a betegeket, akik logikusan gondolkodnak, ha a betegségek alatt vagy után az étvágyuk változásairól van szó, de tanácstalanok, ha a páros életükben jelentkező zavarokról. Pedig ezek nagyon hasonló tőről fakadnak: a betegség vagy a gyógyulás egyaránt sok erőt von el más működésektől. A gyógyulás után, de megfelelő feledzés nélkül, a megcsappant nemi kedv és teljesítmény nem áll vissza, és a szervezeted nem tudja, hogy neked ez nem tetszik, neki így is jó. Minden leépülést kizárólag a neki megfelelő funkcionális edzéssel és ahol szükséges, ott plusz fejlesztéssel lehet újra lendületbe hozni.

Labor vizsgálatok

A kimutatott labor-eltérések rendezése a szex javulásához önmagában nem szokott elegendő lenni. Az izom-élettani, az ingerület-vezetési, az emésztés-felszívódási működésekhez és a terhelés-stressz reakciókhoz a szükséges alapanyagok pótlása és a biológiailag ezekhez szintetizált komplex vegyületek saját termelésének szinten tartása elengedhetetlenül fontos, de önmagában ez sem oldja meg a működészavarokat. Sosem szabad elfelejteni, hogy az élet mozgás és a mozgáshoz erőnlét kell, amihez plusz mozgás révén jutunk hozzá.

A szexuális élet nem csak mozgással jár, hanem még előzetes tartalékok felhalmozása is szükséges, mert ez egy luxus működés. Mi benne a luxus? Azon kívül, hogy ha jól megy, akkor luxus élményekkel jár az is, hogy a saját szükségleteken felüli feltöltöttség vagy ha úgy tetszik túltöltött állapot kell hozzá. Ez a túltöltöttség optimális a páros élethez, de persze megoldható a levezetése egyedül is. Ha nem vezethető le, akkor túlfeszültséget okoz, ami ugyanolyan mérgező hatású és egészség-romboló, mint az alapanyagok túlzott bevitele és felszívódása vagy a saját vegyületek túltermelése vagy plusz bevitele külső forrásból. A felesleget mindig időben le kell adni, még pedig lehetőség szerint pontosan olyan módon és abban az időben, ahogy és amikor ezt a szervezet kívánja. Ez pontosan érezhető is.

Lelki élet vizsgálata

Hogy vannak-e közben lelki zavarok is? Ó, igen, de még mennyire. Hogy ezeket önmagukban elegendő lenne gondozni? Arra sem látunk lehetőséget. Bármennyi pszichogén szer, terápia és egyéb hatás sem fogja megoldani a működészavarokat és okaikat, például a gyengeséget, a leépültséget, a biológiailag rendezetlenné válást. Ezeket emberként éljük át, tehát érezzük, fájlaljuk, féljük, nem értjük és utáljuk, lelkileg is megszenvedjük és jellegzetes lelki zavarodottságunk miatt keresünk segítséget, vigaszt, magyarázatot önmagunk visszaszerzése érdekében. Beszélgetünk, sírunk, nevetünk, álmatlanul forgolódunk vagy csak alszunk és aludnánk egész nap.

Első körben ezek a reakciók is értékesek és a túlélésre játszanak, ha azonban benne ragadnánk valamelyikben, akkor oda a változékonyság és a rugalmasság, melyek például az öngyógyításnak is alapfeltételei. Ha valamilyen ekkor méregetett egészségi értékeinket vagy az általános aktivitásunkat nézzük, akkor azt látjuk, hogy túlzottan sokat vagy túlzottan keveset mozdulnak el, de a lényeg, hogy az egyensúlyba visszatérések elmaradnak. A megoldáshoz kellő komplex, megoldó munka szakember nélkül elhúzódóvá válik, nem lesz maradéktalan és további torzulások és gyengeségek is felléphetnek.

A pszicho- és elme tudományok is megszólalnak igény esetén vagy akár már az első lépésben. Ott is bőven találhatnak eltéréseket, belemerülnek a zavarossá vált gondolatokba és érzelmekbe. A párkapcsolatban és egyénileg is vannak jó lehetőségek az újragondolásra. A lelki okoknak nevezettek megoldására változatos módszerekkel tesznek kísérleteket és lehetőleg hosszabb ideig kísérik útjukon a pácienseket, de azok a bizonyos testi nemi működésbeli paraméterek, melyek változása feltétlenül kívánatos lenne, nem haladnak előre ezektől. Mi akkor a baj? Miért nem egyszerűbb a szexuális és a párkapcsolati zavarokon lelkileg segíteni? Ha nem érthetjük meg, hogy mi zajlik valójában és csak a következményeken, a tüneteken lovagolunk, mert tudományosan felállított modellünkből mégis csak hiányozik a pontosság, mert hiányoznak belőle a lényeges elemek, akkor minden igyekezet ellenére sem kapunk pontos eredményt vagy azt hihetjük, hogy arra másképpen sem lenne esély. De ez nem így van.

Mit történik ezután a férfiak érdekében?

Ipari vagy természetes alapú merevedést serkentő szereket adnak a férfiaknak, ami hol jól hat, hol marad a fél 6 és az élvezeti értéket nem biztosítja számukra, ahogy külső vagy belsőleg elhelyezett technikai merevítő felszerelése sem.

Bizonyos szervetlen és szerves anyagok bevitele is szerepet játszik a nemi működésekben és olykor pótolni kell őket, de önmagában ezek adagolása sem tesz csodát. Ismét ne felejtsük el, hogy az élet mozgás és erő. Ami leépült, azt vissza kell építeni a mozgásban és az erőben is, szóval többet kell élni. A nemi működések megerősítéséhez nemi életet is kell élni. Ha nem megy, azt is fel lehet építeni egy határig, aztán jöhetnek a teljes edzések.

Mit történik ezután a nők érdekében?

A nőknek semmilyen "potencianövelő" szert nem adnak, mert nem sikerült ilyet kidolgozni, ezért legfeljebb nedvességet pótló géleket kaphatnak. A női szervezet nem csapható be vérbőség-fokozókkal sem. Vérbőséget lehet okozni, de ez nem elég. Adnak azonban még nyugtatókat, altatókat, kedélyjavítókat, általános serkentőket és más alakítókat, valamint önbizalom növelő okosságokat és nem-okosságokat. A sikerek meglehetősen rapszodikusak, a felsorolt szerek mellékhatása inkább rombolja a szexualitást és az orgazmusból sem lesz több vagy többféle.

Hogy lehet korrigálni ezen a helyzeten?

Komplex modellezéssel lehet a szexműködéseket behatóan megvizsgálni és gyakorlatilag működő terápiás módszereket alkothatunk meg a segítségével. Ehhez valamilyen rendszerbe kell állítanunk a szexhez lényeges tényezőket. A legegyszerűbb ilyen alapmodell ebből a 3 tényezőből áll: információ, energia, anyag (I, E, A). Szexuális képességgel az emberiség már rendelkezik, tehát minden ember születetten birtokolja, akár ment neki valaha, akár nem, ezért a modellünkben csak a meglévő képesség aktuális aktivitási szintjét vesszük figyelembe.

Egészséges és boldog emberek között akadálytalanul és optimálisan zajlanak az (I, E, A) átadási avagy cserefolyamatok. Úgy is mondhatjuk, hogy akik már egyedül boldogok tudtak lenni, azok képesek másokkal együtt is boldogok lenni. Az alkalmi, testi szenvedelyesség esetén részlegesen és nem folyamatosan zajlik az együttműködés, a szerelemben viszont eggyéolvadás is lehetséges, ezért ott folyamatossá, sőt öngerjesztővé válhat az átadás. Bármilyen egyéni zavar esetén az átadási (kapcsolati) áramlások csökkennek vagy megszűnnek, ami azonnali hatással lesz a teljes állapotra és a nemi működésekre.

A szexológiai és a párkapcsolati zavarok esetén megnézhetjük azt is, hogy milyen gyakorisággal és milyen csökkenések voltak tapasztalhatók a modellünk 3 tényezőjében, valamint azt is, hogy változásaikban milyen hosszabb távú, például visszamenőleg hat hónapos tendencia mutatkozik. Hogyan? Ha például már jól láthatóan csökkentek az anyagok (ondóalkotók, hüvelynedv, hormonok), akkor a saját anyagtermelést is serkenteni tudjuk. Ha csökkent az energia (az aktus és a kedv is ritkul, lanyhul, rövidül), akkor nemi erőgyűjtő edzésekre is szükség van a feltöltődéshez és regeneráló kezelésekre is. Ha csökken az információ (aggódás, félelmek, harag, csalódás, érthetetlenség), akkor azokat a működéseket is helyreállítjuk, amik rendezetté és hatékonnyá képesek tenni az információk tiszta felvételét és torzításmentes továbbítását.

Ezek mindegyikére szükség van általában, de különböző mértékig és megfelelően rövid idő alatt kell tudni eljutni általuk a célba. Ezzel elérjük, hogy természetes folyamatokat építhessünk és semmilyen mesterséges bevitel nem szükséges. Közben ráadásul tanulás is zajlik, ami lehetővé teszi a jövőben az elért sikerek és a szexuális jólét önálló karbantartását. NIncsen kínlódás és önkontroll tanulás, mert az emberiség ennél többre képes, azaz akkortól van siker, amikortól élvezni tudjuk a helyzetet és a cselekményt, mert nem kell közben trükközni és erőlködni. Hogyan is lehetne a kínlódásból vagy a kemény koncentrálásból és visszafogottságból valaha is felszabadult élvezet? Higgyük el, hogy nem lesz és erre a legjobb példa a szex, akár szerelem, akár csupán szenvedély irányítja. Ez is logikus, ha megnézzük, hogy a testi erőkifejtés egy gyakorlat esetén általános szenvedést, akár fájdalmat is okozhat, de többedik alkalomra, ahogy felépül hozzá az erő is, már kellemes érzéseket okoz. Vagy például annak, akinek még sohasem volt orgazmusa, ha azt kísérletileg létrehozzuk, kellemetlen fájdalmat érez. Ha felépítjük számára a folyamatot és már magától képes elérni orgazmusokat, akkor egyre teljesebb és színesebb élvezeteket fog érezni.

A kedvet pusztító kudarcok ellenére is lehetséges teljes egészében megoldani a problémákat. Elképzelésünk szerint a kerülőutak sosem fognak akadálytalanul zajló gyönyörre juttatni senkit, bár sokan még mindig hisznek az ilyen kiveséző, hibákat marcangoló, tiltó, belenyúló módszerekben. Az élet eredendő örömtelisége, a felfedezések boldog izgalmai és az elégedetté válások nyugalma tapasztalataink szerint a rendszeres és szabad kielégülési folyamatokból fakadó állapotokon keresztül tartható fenn.

Fokozatosan fel kell edzeni magunkat minden ténykedésben, ami az életünkhöz szükséges: a favágáshoz, az evéshez, az ürítéshez, az olvasáshoz, az íráshoz, az álláshoz, a járáshoz, az ugráshoz, az alváshoz, a hosszabb koncentrációhoz és a szerelmeskedéshez is. Ha valami legyengült, akkor újra kell edződni, türelmesen és kitartóan, és körülbelül egy hónap alatt jelentős és tartós sikerek érhetők el.

A megszokott dolgainkhoz szükséges mozgásképességeink speciális, nem-megerőltető, erőgyűjtő edzések és pontosan kiválasztott modell-gyakorlatok révén nyerhetők vissza. Mindent újra kell tanulni vagy gyakorolni, amiben gyengének érezzük magunkat és minden újra felépíthető. Pontosan azt kell csinálni, amiben erősödésre van igény, a nőknek és a férfiaknak is. A jó szexhez például a páros szexre is kell edzeni, és ettől az egyszerű önkielégítés is javul, de vigyázat, fordítva nem így van.

A páros aktus javulásához vezető testedzés is pontosan modellezhető, és nem kell edzőeszköznek használnod hozzá a párodat, hanem lehet csak a javulást odavinni. Edzeni egyedül, zavartalanul lehet optimálisan, még a páros szexet is. Hogyan? Erről már írtunk korábban, de valószínűleg még lesz róla szó. A teljes megoldási utat OS Programnak neveztük el.

Mit tehetünk azokért, akik párt szeretnének találni?

A szerencsés felkészüléshez is a telítettségen (I, E, A) keresztül lehet eljutni. A jól telített ember könnyen hívja fel magára a figyelmet, nemisége vonzó, emberként szimpatikus és érdekes, mert erős élet zajlik benne és van mit adnia másoknak. Az energia-telítettséghez a legegyszerűbb először megtanítani a testet, az idegrendszert, a mozgás-gyakorlatok segítségével harmonikusan élni. Ez aktiválja a test lélekhez való kapcsolatát, és aztán összeáll a teljes állapot. Mi jellemző rá? Ami ezelőtt a megszokott reakciók szűk köre volt csupán, az kiszélesedik az emberi találkozásokhoz megfelelően. A teljes emberben és az általa generált életben is beindulnak a kedvező változások. Ennél kevesebbet nem tehetünk, hogy megoldást kapjunk.

- Kidolgoztunk egy részletes Ön-vizsgálati protokollt a nemi aktivitás státusz felméréséhez, melyből megtudhatod, hogy mi a helyzet veled és a párkapcsolati életeddel.

- Nőknek ajánlottak még:

Női önvizsgálat

Női edzés

- Férfiak tájékozódásához: 

Potenciál a páros élethez

Impotencia helyett 

A szerzőről: Dr. Tóth Emese orvosként klinikai patológiai, kibernetikai, művészeti és spirituális tanulmányokat folytatott. Oroszországban akadémikusi címet kapott kutatásaiért. Megalkotta a legsikeresebb gyakorlati módszert és tréning-programot a nemi működések és a párkapcsolatok helyreállításához. Klinikája 2002 óta működik, könyve 2006-ban jelent meg. Módszere egyedülálló. Oldalain minden írásos és képi tartalom szerzői jogokkal védett. Minden jog fenntartva.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://drtothemese-orvosszexologus.blog.hu/api/trackback/id/tr1217765850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása