Hogyan bizonyulsz értékesnek? - Как доказать свою значимость?
2022. november 26. írta: Dr. Tóth Emese orvosszexológus

Hogyan bizonyulsz értékesnek? - Как доказать свою значимость?

Boris Evgenievich Zolotov emléke - Памяти Бориса Евгеньевича Золотова

 

13123354_995284753852136_676023873620622622_o_995284753852136_1.jpg

A Boldogság tengerének kikötőjében (Szerző és a Mester) - В порту Моря Счастья (Автор и Mастер)

Hogyan birtokolható a valóságban az érték?

 

Képesség

Az olyan kincs, mint a Föld mélyén rejtőző arany, általában nem adódik oda magától. Ki kell onnan bányászni. Az élőlények is tele vannak ilyen kincsekkel. Senki sem tudja a teljes igazságot önmagáról vagy másokról. Az biztos, hogy csak az adható át magunkból, amivel személyesen is rendelkezünk, akár tudtunk róla, akár nem, de ha tudjuk, még akkor is elő kell onnan varázsolni. Ehhez szó szerint különleges, sőt izgalmas helyzetekre van szükség, amikben félelem nélkül lehet megtanulni látni és érteni, hogy mi történik. Erőszakkal nem lehet kihozni a legjobbat, de erőbefektetés nélkül sem lehet aktiválni.

Ami még csak az első alkalommal jön elő, az teljesen ismeretlen és éppen ezért erős hatású. Ez okozhatja, ha rögtön hasznosul. Egy új képesség aktiválásának avagy megszerzésének a következménye a meglévő élet azonnali, teljes átalakulása. Mit jelent ez? Sokkal többet, mint egy ruhatár új darabja, ami minden korábbi darabhoz passzol. Az új minőség megjelenése egyáltalán nem kompatibilis a meglévő élettel, ezért változtatja át. Ha változunk, akkor változik a környezetre gyakorolt hatásunk is. Egészen addig, amíg az új képességgel kompatibilissé válik, azaz a környezet is felveszi és hordozni kezdi. De kiindulhat ez a folyamat fordítva is, a környezetből. Gondoljunk csak egy új szerelem megjelenésére. Először csak legbelül van tűz. Nem tudhat róla senki. Aztán viszont már eltitkolni sem lehet, hogy valami történik. Végül minden a feje tetejére áll. Azt pedig, hogy ebbe ki mindenki vonódik bele, szintén nem lehet megakadályozni. Csupán azt, hogy legyen benne örömük vagy ne legyen.

Holt emlékek biztonsági másolata

Azok az emlékek, amelyek nem kapcsolódnak a napi életedhez, elkezdenek lemerülni, mert már nem táplálja őket a kellő aktivitás. Így csak abból lehet hivatásod és az fog megvalósulni a céljaidból, amivel naponta foglalkozol. A valamire való fejlődéshez a napi gyakorlatozás kell. Maradjon ki csak pár nap, máris felejtesz belőle kisebb darabokat. A maradék végül szétesik és már nem lesz többé értelme. Egy lehetőleg teljes másolat azonban halványan megőrződik, ami egy ésszerű, takarékos, energetikai megoldás, de ez már ismét olyan, mint a titkos kincs. Csak akkor mutatkozik újra, amikor "magasfeszültségű" szikrát kap a feléledéshez. Persze óvatosnak kell lenni, hogy mekkora feszültséget rakunk magunkra, mert ugyanez a kitörlésre is alkalmas.

Bizonyos aktívan állandósított támpontokra azonban szükség van az élethez. Ezeket kell ismételni minden nap, mint hívőnek az imádkozást, hogy megfelelő életet élhessünk. Nem hagyható el teljesen a ki-be légzés, az álmodás-alvás-ébrenlét ciklusa, az evés-ivás, a mozgás-pihenés, az orgazmus és így tovább. Csak abban különböznek egymástól, hogy mennyi ideig hanyagolhatók. Bármikor elmarad valami és főleg, ha semmi mást nem végzel a helyében, veszteség ér. A bepótlás hamarosan többe fog kerülni, mint fenntartani lett volna. Eleinte ez alig látható lesz, fel sem tűnik. Később lesznek egyre látványosabbak a hiányok és a belőlük gombamód sarjadzó bajok, mikor már nem is sejted, hogy mi volt az eredeti ok. Innentől tovább halmozódnak a hibák, mert gyakran egészen mást gondolnak oknak és azon dolgoznak, de persze nem mennek vele semmire.

Tudás

Ami bevált és szükséges, azt naponta kell fenntartani, különben teljesen elfelejted. Akkor pedig hiányozni fog az életedhez és kínlódni fogsz nélküle. Ha azonban sikerül megtartanod, akkor egész nap elfoglalt leszel, és nem fog beleférni neked egyetlen felesleges, de egyébként élvezetes dolog sem. Nem fogsz ráérni haragot tartani, fecsegni, lustálkodni és nem fog összezavarodni a napirended, ezért rendezetten fogsz működni és a gondolataid is a hemzsegő sallangok nélkül maradnak. Így nehézség nélkül fogják tükrözni a valóságot. Akkor majd teljesen ki fogod tölteni magadat, a saját tered és időd. Mindenről eszedbe fog jutni valami előre vivő. Mindennel fogsz tudni mit kezdeni. Mindenkiben megláthatsz majd valamit, ami rejtett, de mégsem marad titok előtted. Megtanulod elővarázsolni a képességet, az elhalványult emléket, a tudást és a láthatatlan összeköttetést a dolgok között.

Élő múlt

Olyan leszel például, mint a farkába harapó kígyó: ifjúként leghőbb vágyad lehet a bölcsesség elérése, amire majd az egész életed rámehet és a végére kifejeződhet valami. Felnőve és jobban megértve kicsit szégyenkeztem magam is, hogy ilyen nagyot kívántam. Ráadásul még túl korán. Még az is eszembe jut, hogy mekkora büszkeség töltött el, amikor kitaláltam. De Mesterem igen bölcs volt. Amikor feltette a kérdést, hogy kinek van kívánsága, nem engem választott, pedig biztosan megérezte hirtelen lángra gyúlásomat és azt, hogy az én szivem verdes a legerősebben, mert már ott ülve rádöbbentem saját merészségemre. A továbbiakban csak várakoztam, de már a jeges félelemtől kihűlve, pedig az átváltozás közeledő vihara még csak meglegyintett. Fogalmam sem volt, hogy mivel jár. Onnantól kezdve évekig kétségeim voltak, hogy elszalasztottam-e ezt az alkalmat vagy csak érdemtelen voltam rá.

De hogy is lehettem volna rá érdemes? Senki sem tudja egyedül kiérdemelni vagy ajándékba kapni a bölcsességet. Az ilyesmi olyan, mint egy meglepő mellékhatás. Nem figyelmeztet rá senki. Mindenesetre máig erősen ható élmény ez az első valódi, rettegett kívánság. Minden valódi kívánság ilyen. Szerencsére a velük megtett út sem egy unalmas, idővonalon történő baktatás volt. Minden nap újra ismeretlenné válik a világ, benne a te világod is. Nem azért, mert még nem volt alkalmad mindenkivel kezet fogni, hanem azért, mert a világ veled együtt, minden nap továbblép. Elég hozzá lepihenned pár órára, hogy egy másik napra ébredj. De ha nem alszol el, akkor is így lesz.

Ha ezt megérted, akkor sosem fogsz sivataggá válni és sosem leszel túl öreg az élet szeretetéhez. Ezt a szeretetet összegyűjtöd és szétsugárzod, aztán újra. Egy jó kis ritmussal, amire akár táncolhatnak is az emberek. Az életben valóban csak a folyamatos szeretetre lehet építeni. Ha valakinek az életedet legalább egy vékony kábelen keresztül átjuttatod, akkor ahová sikeresen átadtad magad - és ha ott be is fogadtak -, akkor megjelensz azon a másik helyen is. Több helyen leszel és érdekesebbé is válsz. Ez lesz az a kapcsolatod, ami olyan mint egy híd és te leszel a tartópillére, mert a munkádból épült. Így épülnek az élő hidak és a Mesterem híres hídépítő volt, de csak egyetlen olyan hidat épített élete legvégén, amely nem csupán emberi kapcsolatokból van. És elnevezte azokról, akik hidat építenek egymással, hogy azon mások is járhassanak. Mert hídra mindig szükség van ott, ahol más módon veszélyes átkelni. A kész hidat aztán elnevezte a Csókolózók hídjának. Mi más is lehetett volna a híd neve, ha csak az igaz csók az, amikor nem csak a testek, hanem a lelkek is egymásra találnak, és amikor a mesében az átkos varázslattól is megszabadulnak. Azokban az iskolákban vagy a jó helyen, ahol képesek szeretni és ahol megtanítanak hidat építeni. Az ő bölcsességük befogadásával válsz képessé oda is építeni, ahol még soha, egy sem állt vagy ahol mindet lerombolták. Ha neked is sikerült, akkor megértheted azt is, hogy ezzel a HÍD építő munkával az Embert és a Világot is, együtt gyógyítod.

Szöveg: Tóth Emese/drtothemese.hu

Foto: szerzői tulajdon 

 

deepl.com/translator  - deepl.com/программа автоматического переводчик

Как можно владеть ценностью в реальности?
 

Способности

Сокровища, подобные золоту, спрятанному глубоко в земле, обычно не выдают себя. Его нужно добывать. Живые существа также полны таких сокровищ. Никто не знает всей правды ни о себе, ни о других. Несомненно то, что только то, чем мы лично обладаем, может быть дано из нас самих, знаем мы это или нет, но даже если знаем, это должно быть создано оттуда. Для этого буквально требуются особые, даже захватывающие ситуации, в которых мы можем научиться видеть и понимать происходящее без страха. Вы не можете получить лучшее из него силой, но вы не можете активировать его без силы.

То, что появляется впервые, совершенно незнакомо и поэтому обладает силой. Это может привести к немедленной эксплуатации. Следствием активации или обретения новой способности является немедленное и полное преобразование существующей жизни. Что это значит? Гораздо больше, чем новая одежда, которая соответствует всем предыдущим вещам. Появление нового качества совершенно не совместимо с существующей жизнью, поэтому оно преобразует ее. Когда мы меняемся, меняется и наше воздействие на окружающую среду. Пока оно не станет совместимым с новым качеством, то есть окружающая среда подхватывает его и несет. Но этот процесс может начаться и наоборот, из окружающей среды. Подумайте о зарождении новой любви. Сначала огонь есть только внутри. Никто не должен знать об этом. Но тогда вы не сможете скрыть тот факт, что что-то происходит. В конце концов все переворачивается с ног на голову. И то, кто вовлечен в это, тоже нельзя предотвратить. Только то, что они должны или не должны наслаждаться этим.

Резервное копирование мертвых воспоминаний

Воспоминания, не связанные с вашей повседневной жизнью, начинают умирать, потому что они больше не подпитываются достаточной активностью. Таким образом, вы можете иметь призвание и достигать своих целей только благодаря тому, что вы делаете ежедневно. Чтобы добиться прогресса в чем-то, необходима ежедневная практика. Пропустите всего несколько дней, и вы забудете меньшие части. Остальное со временем развалится и потеряет смысл. Однако, возможно, полная копия сохранилась, что является разумным, экономным, энергичным решением, но опять же, это как тайное сокровище. Он снова проявляет себя только тогда, когда получает искру "высокого напряжения", чтобы воскреснуть. Конечно, мы должны быть осторожны в том, какое напряжение мы на себя накладываем, потому что то же самое может быть использовано для его стирания.

Однако для жизни необходимы определенные активные устойчивые опоры. Их необходимо повторять каждый день в молитве, как верующий, чтобы жить правильной жизнью. Мы не можем полностью отказаться от дыхания, цикла сон-бодрствование-сон, еды-питья, движения-отдыха, оргазма и так далее. Они отличаются только тем, как долго ими можно пренебрегать. Каждый раз, когда вы что-то упускаете, и особенно если вы ничего не делаете вместо этого, вы оказываетесь в убытке. Восполнение этого недостатка вскоре обойдется дороже, чем его содержание. Сначала это будет едва заметно, даже не заметно. Позже пробелы и проблемы, которые из них вырастают, будут становиться все более заметными, когда вы уже не будете иметь представления о том, в чем была изначальная причина. С тех пор ошибки продолжают накапливаться, потому что они часто думают, что причина в чем-то другом, и работают над этим, но, конечно, ни к чему не приходят.

Знания

То, что проверено и необходимо, должно поддерживаться ежедневно, иначе вы полностью забудете об этом. И тогда вам будет не хватать этого в вашей жизни, и вам будет трудно без этого. Однако если вам удастся сохранить его, вы будете заняты весь день и не сможете вместить в него ничего лишнего, но приятного. У вас не будет времени на обиды, болтовню, лень, ваш график не будет загроможден, поэтому вы будете упорядочены, а ваши мысли будут свободны от беспорядка. Поэтому они будут отражать реальность без труда. Тогда вы сможете полностью заполнить себя, свое собственное пространство и время. Все будет приходить вам на ум в перспективном ключе. Вы сможете делать что-то со всем. Вы увидите в каждом что-то скрытое, но не секретное. Вы научитесь вызывать способности, угасшие воспоминания, знания и невидимую связь между вещами.

Живое прошлое

Вы будете подобны змее, кусающей свой хвост, например: в молодости вашим самым большим желанием может быть достижение мудрости, на которую вы можете потратить всю свою жизнь и что-то выразить в конце. Когда я выросла и стала лучше понимать это, мне стало немного стыдно за то, что я так много желала. И слишком рано. Я даже помню гордость, которую я испытал, когда придумал это. Но мой Учитель был очень мудрым. Когда он спросил, у кого есть желание, он не выбрал меня, хотя, должно быть, почувствовал мой внезапный пыл и то, что мое сердце бьется сильнее всех, потому что я уже осознал собственную дерзость, сидя там. Я ждал и ждал, холодея от ледяного страха, хотя приближающаяся буря трансформации была лишь неожиданностью. Я понятия не имела, что это повлечет за собой. С тех пор в течение многих лет я сомневался, упустил ли я эту возможность или просто был недостоин.

Но как я мог быть достойным? Никто не может заслужить или получить в дар мудрость. Такое явление похоже на неожиданный побочный эффект. Никто не предупреждает вас об этом. В любом случае, это первое настоящее, страшное желание все равно является сильным опытом. Все настоящие желания таковы. К счастью, путешествие с ними не было скучной прогулкой по временной шкале. Каждый день мир, в том числе и ваш мир, снова становится незнакомым. Не потому, что у вас не было возможности пожать руку каждому, а потому, что мир движется вперед вместе с вами каждый день. Вам нужно отдохнуть всего несколько часов, чтобы проснуться к новому дню. Но даже если вы не спите, вы будете спать.

Если вы поймете это, вы никогда не станете пустыней и никогда не будете слишком стары для любви к жизни. Вы будете собирать эту любовь и распространять ее вокруг, а затем снова. С хорошим ритмом, под который люди могут танцевать. Жизнь действительно может быть построена только на постоянной любви. Если вы передаете свою жизнь кому-то другому хотя бы через тонкий кабель, то там, куда вы успешно передали себя - и если вас там приняли, - вы проявитесь в том другом месте. Вы побываете в большем количестве мест и станете более интересным. Ваша связь будет подобна мосту, а вы будете его опорой, потому что он построен из вашего труда. Именно так строятся живые мосты, и мой Учитель был известным строителем мостов, но в самом конце своей жизни он построил только один мост, который состоял не только из человеческих отношений. И он назвал его в честь тех, кто строит мосты друг с другом, чтобы другие могли по ним ходить. Потому что мосты всегда нужны там, где иначе опасно переходить дорогу. Затем он назвал готовый мост Мостом поцелуев. Как еще можно было назвать мост, если только истинный поцелуй - это когда встречаются не только тела, но и души, и когда по сюжету снимается проклятое заклятие. В школах или в правильном месте, где умеют любить и где учат строить мосты. Приняв их мудрость, вы сможете строить там, где еще никто не стоял, или там, где все они были разрушены. Если вам это удалось, вы также можете понять, что, выполняя эту работу по строительству строительство моста, вы вместе исцеляете человека и весь мир.

Текст: Emese Tóth/drtothemese.hu

Фото: авторское право 

A bejegyzés trackback címe:

https://drtothemese-orvosszexologus.blog.hu/api/trackback/id/tr9117987986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása